Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η Επιστήμη της Αφθονίας – Οι Ενεργειακοί Νόμοι Προσέλκυσης του Πλούτου...Μέρος Πρώτο

Η Επιστήμη της Αφθονίας – Οι Ενεργειακοί Νόμοι Προσέλκυσης του Πλούτου.
WALLACE D. WATTLES (Ολόκληρο το βιβλίο - πρώτο μέρος )
Πρόλογος για την Ελληνική έκδοση
Υπάρχουν  κάποια βιβλία που έχουν περάσει πλέον στη σφαίρα του μύθου. Βιβλία που κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή στο παρελθόν, γνώρισαν σχετική επιτυχία στην εποχή τους και μετά πέρασαν στη λήθη. Αλλά αυτό το πέρασμα στη λήθη συνέβη μόνο φαινομενικά. Το εξαιρετικό με αυτά τα βιβλία είναι ότι επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν γενιές ολόκληρες συγγραφέων και αναγνωστών, αποτελώντας γι' αυτούς «ευαγγέλιο» και σημείο αναφοράς. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και η Επιστήμη της Αφθονίας.
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, τό 1910, στις ΗΠΑ και έκτοτε έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πάμπολλα σχετικά βιβλία και αναφορές που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, έχοντας αλλάξει τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο χάρη σεις απλές, πρακτικές και κυρίως αποτελεσματικές οδηγίες που δίνει για την προσέλκυση πλούτου στη ζωή μας.
Αν και γράφεται σε μια εποχή που αρκετές σημαντικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις δεν υπήρχαν καν στη φαντασία των δημιουργών τους, και τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί αντλούνται από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της εποχής -ριζικά διαφορετικής από τη δική μας σήμερα- εντούτοις οι ιδέες και μέθοδοι που προτείνονται ισχύουν ακόμα` και το πιο ενδιαφέρον και κυριότερο... έχουν άμεσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα!
Βαδίστε λοιπόν κι εσείς στον δρόμο που προτείνει ο Wallace D. Wattles και ανακαλύψτε την υλική και πνευματική αφθονία που σας περιμένει στην άλλη άκρη...
ΕΣΟΠΤΡΟΝ Οκτώβριος 2006
Πρόλογος:
Αυτό το βιβλίο είναι πραγματιστικό, δεν είναι φιλοσοφικό. Είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο, όχι μια έκθεση θεωριών. Απευθύνεται στους ανθρώπους εκείνους που η πιο επιτακτική τους ανάγκη είναι η ανάγκη για χρήματα, σε αυτούς που επιθυμούν να γίνουν πρώτα πλούσιοι, και μετά να φιλοσοφήσουν. Απευθύνεται σε αυτούς που, μέχρι τώρα, δεν έχουν βρει τον χρόνο, τα μέσα ή την ευκαιρία για να εντρυφήσουν στη μελέτη της μεταφυσικής, αλλά οι οποίοι θέλουν να έχουν αποτελέσματα και είναι πρόθυμοι να λάβουν τα πορίσματα της επιστήμης ως βάση για δράση, χωρίς να εμβαθύνουν σε όλες τις διαδικασίες που οδηγούν σε αυτά τα πορίσματα.
Καλό θα είναι, ο αναγνώστης να δεχτεί ορισμένα αξιώματα που παρατίθενται στο βιβλίο καλή τη πίστει, όπως θα δεχόταν αντίστοιχα αξιώματα σχετικά με έναν νόμο του ηλεκτρισμού, αν αυτά διατυπώνονταν από τον Μαρκόνι ή τον Έντισον. Και αφού δεχτεί τα αξιώματα αυτά βάσει της πίστης, θα αποδείξει την αλήθεια τους δρώντας βάσει αυτών χωρίς φόβο ή δισταγμό. Κάθε άνθρωπος που θα το κάνει αυτό, θα γίνει σίγουρα πλούσιος, γιατί η επιστήμη που εφαρμόζεται στο παρόν έργο είναι μια πραγματική επιστήμη και δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποτυχίας. Προς όφελος, ωστόσο, εκείνων που θέλουν να ερευνήσουν τις φιλοσοφικές θεωρίες και, με αυτόν τον τρόπο, να διασφαλίσουν ένα λογικό υπόβαθρο για την πίστη, θα παραθέσω εδώ τα ονόματα κάποιων ειδικών.
Η μονιστική θεωρία περί σύμπαντος -δηλαδή η θεωρία ότι το Ένα είναι το Παν, και το Παν είναι Ένα, ότι μία Ουσία εκ-δηλώνεται ως τα φαινομενικά πολλά στοιχεία του υλικού κόσμου— είναι ινδουιστικής προέλευσης και κερδίζει σταδιακά έδαφος στη σκέψη του δυτικού κόσμου τα τελευταία διακόσια χρόνια. Αποτελεί τη βάση ολόκληρης της Ανατολικής φιλοσοφίας καθώς και της φιλοσοφίας του Καρτέσιου, του Σπινόζα, του Λάιμπνιτς, του Σοπενχάουερ, του Χέγκελ και του Έμερσον.
Συμβουλεύουμε τον αναγνώστη που θα αναζητήσει τις φιλοσοφικές βάσεις του παρόντος, να μελετήσει τον Χέγκελ και τον Έμερσον.
Γράφοντας αυτό το βιβλίο, θυσίασα κάθε άλλη σκέψη προς χάριν της σαφήνειας και της απλότητας, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους. Το πλάνο δράσης που αναπτύσσεται στο παρόν έργο ανάγεται στα πορίσματα της φιλοσοφίας. Έχει εξεταστεί επισταμένα και έχει περάσει την υπέρτατη δοκιμασία του-πρακτικού πειραματισμού. Είναι αποτελεσματικό. Αν επιθυμείτε να μάθετε πώς οδηγηθήκαμε σε αυτά τα συμπεράσματα, διαβάστε τα έργα των συγγραφέων που αναφέρθηκαν παραπάνω, και αν επιθυμείτε να δρέψετε τους καρπούς των φιλοσοφιών τους σε πρακτικό επίπεδο, διαβάστε αυτό το βιβλίο και κάντε ακριβώς ό,τι σας λέει.
Ο Συγγραφέας
Κεφάλαιο 1ο - TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣTON ΠΛΟΥΤΟ
Ότι και αν ειπωθεί υπέρ της φτώχιας, είναι γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να έχει κάποιος μια πραγματικά ολοκληρωμένη ή επιτυχημένη ζωή, αν δεν είναι πλούσιος. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει στο μέγιστο δυνατό σημείο του ταλέντου ή της ψυχικής του ανάπτυξης αν δεν έχει πολλά χρήματα. Ο λόγος είναι ότι, για να ξεδιπλώσει την ψυχή και να αναπτύξει τα ταλέντα του, πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πολλά μέσα και δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, αν δεν έχει αρκετά χρήματα.
Ένας άνθρωπος αναπτύσσεται νοητικά, ψυχικά και σωματικά μέσω της χρήσης κάποιων αγαθών και η κοινωνία είναι οργανωμένη με τέτοιον τρόπο, ώστε ο άνθρωπος να πρέπει να έχει χρήματα προκειμένου να τα αποκτήσει. Επομένως, θεμέλιο κάθε προόδου του ανθρώπου πρέπει να αποτελεί η γνώση της επιστήμης της αφθονίας.
Σκοπός κάθε μορφής ζωής είναι η ανάπτυξη και κάθε έμβιο ον έχει αναφαίρετο δικαίωμα στο σύνολο της ανάπτυξης που μπορεί να επιτύχει.
Το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή συνίσταται στο δικαίωμά του να χρησιμοποιεί ελεύθερα και απεριόριστα όλα τα αγαθά που ενδεχομένως να είναι απαραίτητα για την πληρέστερη νοητική, πνευματική και σωματική εξέλιξή του` με άλλα λόγια, στο δικαίωμά του να είναι πλούσιος.
Σε αυτό το βιβλίο, δεν θα μιλήσω για τα πλούτη μεταφορικά. Το να είναι κανείς πραγματικά πλούσιος δεν σημαίνει να είναι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος με τα λίγα. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ικανοποιείται με τα λίγα, αν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει και να απολαμβάνει περισσότερα. Σκοπός της Φύσης είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη της ζωής. Και κάθε άνθρωπος πρέπει να διαθέτει όλα όσα μπορούν να συνεισφέρουν στη δύναμη, τη χάρη, την ομορφιά και τον πλούτο της ζωής. Το να ικανοποιείται κανείς με λιγότερα είναι αμαρτία.
Ο άνθρωπος που διαθέτει όλα όσα επιθυμεί ώστε να ζήσει με πληρότητα τη ζωή που μπορεί να ζήσει είναι πλούσιος, και κανένας άνθρωπος που δεν έχει πολλά χρήματα δεν μπορεί να έχει όλα όσα επιθυμεί. Η ζωή έχει προχωρήσει τόσο πολύ και έχει γίνει τόσο πολύπλοκη, ώστε ακόμα και ο πιο κοινός άντρας ή γυναίκα απαιτεί μεγάλο πλούτο προκειμένου να ζήσει με έναν τρόπο που να προσεγγίζει στο ελάχιστο την πληρότητα. Κάθε άνθρωπος θέλει εκ φύσεως να γίνει όλα όσα έχει τη δυνατότητα να γίνει. Αυτή η επιθυμία του ανθρώπου να πραγματώσει τις έμφυτες δυνατότητές του είναι εγγενής στη φύση του. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να θέλουμε να γίνουμε όλα όσα μπορούμε να γίνουμε. Επιτυχία στη ζωή είναι το να γίνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Μπορείς να γίνεις αυτό που θέλεις μόνο κάνοντας χρήση συγκεκριμένων αγαθών και μπορείς να χρησιμοποιείς ελεύθερα αυτά τα αγαθά μόνο όταν γίνεις αρκετά πλούσιος ώστε να τα αγοράσεις. Επομένως, το να κατανοήσει κανείς την επιστήμη της αφθονίας είναι η πιο ουσιαστική από όλες τις γνώσεις.
Δεν είναι κακό το να θέλει κανείς να γίνει πλούσιος. Η επιθυμία για πλούτη στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά επιθυμία για μια πλουσιότερη, πληρέστερη και με μεγαλύτερη αφθονία ζωή, και αυτή η επιθυμία είναι αξιέπαινη. Ο άνθρωπος που δεν επιθυμεί να ζήσει με μεγαλύτερη αφθονία είναι προβληματικός. Για να το πούμε διαφορετικά, ο άνθρωπος που δεν επιθυμεί να αποκτήσει χρήματα ώστε να αγοράσει όλα όσα θέλει είναι αυτοκαταστροφικός.
Υπάρχουν τρία κίνητρα για τα οποία ζούμε: ζούμε για το σώμα, ζούμε για τον νου, ζούμε για την ψυχή. Κανένα από αυτά δεν είναι καλύτερο ή ιερότερο από τα άλλα. Όλα είναι εξίσου επιθυμητά και κανένα από τα τρία -σώμα, νους ή ψυχή— δεν μπορεί να υπάρξει πλήρως αν οποιοδήποτε από τα άλλα στερείται πληρότητας στη ζωή και την έκφραση. Δεν είναι σωστό ή ευγενές να ζούμε μόνο για την ψυχή και να αρνούμαστε τον νου ή το σώμα, και είναι λάθος να ζούμε μόνο για τον νου και να αρνούμαστε το σώμα ή την ψυχή.
Όλοι γνωρίζουμε τις απεχθείς συνέπειες τού να ζούμε για το σώμα, αρνούμενοι νου και ψυχή, και ξέρουμε ότι πραγματική ζωή σημαίνει πλήρη έκφραση όλων όσων μπορεί να προσφέρει ο άνθρωπος μέσω του σώματος, του νου και της ψυχής του. Ανεξάρτητα από τα λεγόμενά του κανείς δεν μπορεί να είναι  πραγματικά ευτυχισμένος ή ικανοποιημένος αν το σώμα του  δεν βιώνει πλήρως κάθε λειτουργία και αν το ίδιο δεν ισχύει για τον νου ή την ψυχή του. Όπου υπάρχει ανέκφραστη δυνατότητα ή λειτουργία που δεν έχει επιτελεστεί, εκεί υπάρχει και ανικανοποίητη επιθυμία. Η επιθυμία είναι δυνατότητα που αναζητά έκφραση για να λάβει χώρα.
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει σωματική πληρότητα χωρίς καλό φαγητό, άνετα ρούχα και ζεστό καταφύγιο, και χωρίς να είναι απαλλαγμένος από τον υπερβολικό μόχθο. Η ανάπαυση και η αναψυχή είναι επίσης απαραίτητα στοιχεία για τη σωματική υγεία.
Επίσης, δεν μπορεί να ζήσει με νοητική πληρότητα, χωρίς βιβλία και χρόνο για να τα μελετήσει, χωρίς ευκαιρία νια ταξίδια και παρατήρηση, ή χωρίς διανοητική συντροφιά.
Για να ζει κάποιος με νοητική πληρότητα, πρέπει να βιώνει διανοητική ανάπαυση και να περιβάλλεται από όλα τα αντικείμενα τέχνης και ομορφιάς που μπορεί να διαθέτει και να εκτιμήσει.
Για να ζει κάποιος με ψυχική πληρότητα, πρέπει να έχει αγάπη, και η αγάπη συναντά δυσκολίες στο να εκφραστεί εξαιτίας της φτώχιας. .
Η υπέρτατη ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στην ευεργεσία αυτών που αγαπά. Η αγάπη εκφράζεται με τον πιο φυσικό και αυθόρμητο τρόπο μέσω της προσφοράς. Ο άνθρωπος που δεν έχει τίποτα να δώσει δεν μπορεί να εκπληρώσει τον ρόλο του ως συζύγου ή πατέρα, ως πολίτη ή ως άντρα. Μέσω της χρήσης υλικών αγαθών βιώνει ένας άνθρωπος πληρότητα στο σώμα του, αναπτύσσει τον νου του και ξεδιπλώνει την ψυχή του. Επομένως έχει πρωταρχική σημασία να είναι πλούσιος.
Είναι απολύτως σωστό και θεμιτό να επιθυμείς να αποκτήσεις πολλά χρήματα. Αν είσαι φυσιολογικός άντρας ή γυναίκα, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Είναι απολύτως σωστό και θεμιτό να προσφέρεις τη μέγιστη δυνατή προσοχή σου στην Επιστήμη της Αφθονίας, γιατί είναι η πιο ευγενής και πιο αναγκαία από όλες τις γνώσεις. Αν παραμελήσεις αυτήν τη μελέτη, έχεις εγκαταλείψει το καθήκον προς τον εαυτό σου, τον θεό και την ανθρωπότητα., γιατί δεν μπορείς να προσφέρεις σπουδαιότερη υπηρεσία στον θεό και την ανθρωπότητα από το να αξιοποιήσεις στο έπακρον τις δυνατότητές σου. 
Κεφάλαιο 2ο -ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ
Υπάρχει μια Επιστήμη της Αφθονίας, δηλαδή του πώς μπορεί κανείς να γίνει πλούσιος, και είναι μια πραγματική επιστήμη, σαν την άλγεβρα ή τα μαθηματικά. Υπάρχουν συγκεκριμένου νόμοι που διέπουν τη διαδικασία απόκτησης πλούτου και μόλις μάθει κανείς αυτούς τους νόμους και συμμορφωθεί με αυτούς, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνει πλούσιος.
Η κατοχή χρημάτων και αγαθών είναι αποτέλεσμα τού να ενεργεί κανείς με έναν συγκεκριμένο, ορθό τρόπο. Αυτοί που ενεργούν με αυτόν τον Ορθό Τρόπο, είτε το κάνουν σκόπιμα είτε τυχαία, πλουτίζουν, ενώ όσοι δεν ενεργούν με αυτόν τον Ορθό Τρόπο, όσο σκληρά και αν εργαστούν ή όσο ικανοί και αν είναι, θα παραμείνουν φτωχοί.
Είναι φυσικός νόμος ότι όμοια αίτια παράγουν όμοια αποτελέσματα. Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε άντρας ή γυναίκα που μαθαίνει να ενεργεί με αυτόν τον ορθό τρόπο θα πλουτίσει.
Το ότι η παραπάνω δήλωση είναι αληθής αποδεικνύεται από τα ακόλουθα γεγονότα:
Το να γίνει κανείς πλούσιος δεν είναι ζήτημα περιβάλλοντος, επειδή, αν ήταν, όλοι οι άνθρωποι σε συγκεκριμένες γειτονιές θα γίνονταν ζάπλουτοι, οι άνθρωποι μιας. πόλης θα ήταν όλοι πλούσιοι, ενώ εκείνοι άλλων πόλεων θα ήταν φτωχοί ή οι κάτοικοι μιας χώρας θα κολυμπούσαν στα πλούτη` ενώ εκείνοι μιας γειτονικής χώρας θα ήταν βυθισμένοι στη φτώχια.
Ωστόσο παντού βλέπουμε πλούσιους και φτωχούς να ζουν πλάι-πλάι, στο ίδιο περιβάλλον, και συχνά να έχουν τις ίδιες κλίσεις. Όταν δύο άντρες ζουν στην ίδια περιοχή και κάνουν το ίδιο επάγγελμα, και ο ένας πλουτίζει ενώ ο άλλος παραμένει φτωχός, αυτό αποδεικνύει ότι το να γίνει κανείς πλούσιος δεν είναι, πρωταρχικά, ζήτημα περιβάλλοντος. Κάποια περιβάλλοντα ίσως είναι πιο ευνοϊκά από άλλα, αλλά η περίπτωση δύο ανθρώπων που κάνουν το ίδιο επάγγελμα και ζουν στην ίδια γειτονιά, και ο ένας πλουτίζει ενώ ο άλλος όχι, υποδεικνύει ότι το να γίνει κανείς πλούσιος είναι αποτέλεσμα τού να λειτουργεί με τον Ορθό Τρόπο.
Επιπλέον, η ικανότητα να ενεργεί κανείς με αυτόν τον ορθό τρόπο δεν εξαρτάται μόνο από το αν διαθέτει κάποιο ταλέντο, επειδή πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι παραμένουν φτωχοί` ενώ άλλοι, ελάχιστα προικισμένοι, αποκτούν αμύθητα πλούτη.
Μελετώντας τους ανθρώπους που έχουν γίνει πλούσιοι, ανακαλύπτουμε ότι, από πολλές απόψεις, δεν ξεφεύγουν από τον μέσο όρο και ότι δεν έχουν περισσότερα ταλέντα ή ικανότητες από τους άλλους. Είναι προφανές ότι ο λόγος που πλουτίζουν δεν είναι επειδή διαθέτουν χαρίσματα και ικανότητες που δεν έχουν οι άλλοι, αλλά επειδή τυχαίνει να ενεργούν με τον Ορθό Τρόπο.
Το να γίνει κανείς πλούσιος δεν είναι αποτέλεσμα αποταμίευσης ή προσεκτικής διαχείρισης. Πολλοί εξαιρετικά φιλάργυροι άνθρωποι είναι φτωχοί, ενώ πολλοί σπάταλοι συχνά γίνονται πλούσιοι.
Επίσης, το να γίνει κανείς πλούσιος δεν εξαρτάται από το να κάνει πράγματα που άλλοι δεν μπορούν να κάνουν, γιατί δόο άνθρωποι στην ίδια επιχείρηση συχνά κάνουν σχεδόν ακριβώς τα ίδια πράγματα, και ο ένας πλουτίζει ενώ ο άλλος παραμένει φτωχός ή χρεοκοπεί. Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι το να πλουτίσει κανείς είναι αποτέλεσμα τού να ενεργεί με τον Ορθό Τρόπο.
Αν το να αποκτήσει κανείς πολλά χρήματα είναι αποτέλεσμα τού να λειτουργεί με τον Ορθό Τρόπο και αν όμοια αίτια παράγουν όμοια αποτελέσματα, τότε κάθε άντρας ή γυναίκα που μπορεί να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να γίνει πλούσιος, και ολόκληρο το ζήτημα είναι πια ζήτημα μιας πραγματικής επιστήμης.
Και τότε προκύπτει το ερώτημα, μήπως ενδεχομένως αυτός ο Ορθός Τρόπος είναι τόσο δύσκολος ώστε να τον ακολουθούν μόνο λίγοι άνθρωποι. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια, όπως είδαμε, τουλάχιστον όσον αφορά στις φυσικές ικανότητες. Οι χαρισματικοί άνθρωποι πλουτίζουν` το ίδιο και οι κοινοί άνθρωποι. Οι διανοητικά ευφυείς άνθρωποι πλουτίζουν` το ίδιο και οι πολύ ηλίθιοι. Οι σωματικά δυνατοί άνθρωποι πλουτίζουν το ίδιο και οι άρρωστοι και αδύναμοι.
Οπωσδήποτε είναι απαραίτητος κάποιος βαθμός ικανότητας για σκέψη και κατανόηση, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά στη φυσική ικανότητα, κάθε άνθρωπος που έχει αρκετή λογική ώστε να διαβάζει και να κατανοεί αυτά τα λόγια μπορεί αναμφίβολα να γίνει πλούσιος.
Επίσης, είδαμε ότι δεν είναι ζήτημα περιβάλλοντος. Η τοποθεσία ωστόσο παίζει κάποιον ρόλο, καθώς κανείς δεν θα πήγαινε στην καρδιά της Σαχάρας με την ελπίδα να κάνει επιτυχημένες επιχειρήσεις.
Το να γίνει κανείς πλούσιος περιλαμβάνει την αναγκαιότητα συναλλαγής με άλλους ανθρώπους και του να είσαι εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να έχουν συναλλαγές μαζί σου. Αν μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να συναλλάσσονται με τον δικό σου τρόπο, τόσο το καλύτερο. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει η σχέση του περιβάλλοντος με το να γίνει κάποιος πλούσιος.
Αν οποιοσδήποτε άλλος στην πόλη σου μπορεί να πλουτίσει, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εσένα. Και αν οποιοσδήποτε άλλος στη χώρα σου μπορεί να πλουτίσει, γιατί να μην μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο;
Τονίζω για άλλη μια φορά ότι δεν έχει να κάνει με το να επιλέξεις κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση ή επάγγελμα. Οι άνθρωποι πλουτίζουν σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε επάγγελμα, ενώ οι γείτονές τους που κάνουν το ίδιο επάγγελμα ίσως να παραμένουν φτωχοί.
Είναι αλήθεια ότι θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία σε ένα επάγγελμα που σε ευχαριστεί και σου ταιριάζει. Μάλιστα, αν έχεις κάποια χαρίσματα που τα έχεις αναπτύξει επαρκώς, θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία σε μια επιχείρηση που απαιτεί την άσκηση αυτών των χαρισμάτων.
Επίσης θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία σε μια επιχείρηση που ταιριάζει με την περιοχή που βρίσκεσαι. Ένας παγωτατζής θα τα πήγαινε καλύτερα σε ένα θερμό κλίμα, παρά στη Γροιλανδία, και ένας ψαράς σολομών θα επιτύχει περισσότερα στα Βορειοδυτικά των ΗΠΑ παρά στη Φλόριντα, όπου δεν υπάρχουν σολομοί.
Όμως, πέρα από αυτούς τους γενικούς περιορισμούς, το να αποκτήσει κανείς πολλά χρήματα δεν εξαρτάται από το να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά από το να μάθει να λειτουργεί με τον Ορθό Τρόπο! Αν τώρα έχετε μια επιχείρηση και όλοι οι άλλοι στην περιοχή σας πλουτίζουν με το ίδιο είδος επιχείρησης, ενώ εσείς όχι, αυτό συμβαίνει επειδή δεν κάνετε τα πράγματα με τον ίδιο Τρόπο όπως οι άλλοι.
Η έλλειψη κεφαλαίου δεν εμποδίζει κανέναν να γίνει πλούσιος. Είναι αλήθεια ότι όταν κάποιος έχει ήδη κεφάλαιο, μπορεί να το αυξήσει πιο εύκολα και γρήγορα. Όμως, όποιος έχει κεφάλαιο είναι ήδη πλούσιος και δεν χρειάζεται να σκεφτεί πώς θα τα καταφέρει. Όσο φτωχός και αν είστε,  αν αρχίσετε να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο, θα αρχίσετε να πλουτίζετε και να αποκτάτε κεφάλαιο. Η απόκτηση κεφαλαίου είναι μέρος της διαδικασίας πλουτισμού και είναι μέρος αυτού που σίγουρα θα συμβεί αν κάνετε τα πράγματα με τον Ορθό Τρόπο. Ίσως να είστε ο πιο φτωχός άνθρωπος στον πλανήτη, να είστε βαθύτατα χρεωμένος, μπορεί να μην έχετε φίλους, επιρροή ή πόρους, αλλά αν αρχίσετε να ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αρχίσετε να πλουτίζετε, γιατί όμοια αίτια παράγουν όμοια αποτελέσματα. Αν δεν έχετε καθόλου κεφάλαιο, ίσως να αποκτήσετε κεφάλαιο` αν κάνετε τη λάθος δουλειά, ίσως να βρείτε τη σωστή δουλειά` αν βρίσκεστε στη λάθος περιοχή, ίσως να πάτε στη σωστή περιοχή και αυτό μπορείτε να το κατορθώσετε οργίζοντας από την τωρινή σας εργασία και την τωρινή σας περιοχή να κάνετε τα πράγματα με τον Ορθό Τρόπο που οδηγεί στην επιτυχία.
Κεφάλαιο 3ο - ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ;
Κανένας άνθρωπος δεν παραμένει φτωχός επειδή στερείται ευκαιριών, επειδή οι άλλοι άνθρωποι έχουν μονοπωλήσει τον πλούτο και έχουν υψώσει φράχτη γύρω του. Μπορεί να είστε αποκλεισμένος από το να εμπλακείτε σε κάποιο συγκεκριμένο είδος επιχειρήσεων, αλλά υπάρχουν άλλοι δίαυλοι ανοιχτοί για εσάς. Κατά πάσα πιθανότητα θα σας ήταν δύσκολο να αποκτήσετε τον έλεγχο κάποιου μεγάλου σιδηροδρομικού δικτύου` αυτό το πεδίο είναι μονοπώλιο. Αλλά η επιχείρηση των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο και προσφέρει πολλές επιχειρησιακές ευκαιρίες.
Επίσης μόλις σε λίγα χρόνια η κίνηση και η μεταφορά μέσω αέρος θα γίνει μια μεγάλη βιομηχανία και σε όλα τα παρακλάδια της θα δώσει εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και σε εκατομμύρια ανθρώπους. Γιατί να μη στρέψετε την προσοχή σας στην ανάπτυξη των εναέριων μεταφορών, αντί να ανταγωνιστείτε τον Τ. Τ. Χιλ  και άλλους για μια ευκαιρία στον κόσμο των ατμοκίνητων σιδηροδρόμων;
Είναι αλήθεια ότι αν είστε εργάτης στη βιομηχανία χάλυβα, έχετε πολύ λίγες πιθανότητες να γίνετε ιδιόκτητης του εργοστασίου στο οποίο δουλεύετε, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι αν αρχίσετε να ενεργείτε με τον Ορθό Τρόπο, σύντομα θα αφήσετε τη δουλειά σας στο εργοστάσιο χάλυβα, θά μπορείτε να αγοράσετε μια φάρμα δέκα έως σαράντα εκταρίων και να ασχοληθείτε με τις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων. Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για όσους ζουν σε μικρές εκτάσεις γης και την καλλιεργούν εντατικά. Τέτοιοι άνθρωποι σίγουρα θα πλουτίσουν. Ίσως πείτε ότι σας είναι αδύνατο να αποκτήσετε τη γη, αλλά εγώ θα σας αποδείξω ότι δεν είναι αδύνατο και ότι μπορείτε σίγουρα να αποκτήσετε μια φάρμα, αν εργαστείτε με τον Ορθό Τρόπο.
Σε διαφορετικές περιόδους το ρεύμα των ευκαιριών στρέφεται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες του συνόλου και το ιδιαίτερο στάδιο της κοινωνικής εξέλιξης που έχει επιτευχθεί. Σήμερα  στην Αμερική, στρέφεται προς τη γεωργία και τις συνασπισμένες επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα. Σήμερα, υπάρχουν ευκαιρίες για τον εργάτη. Επίσης, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για τον επιχειρηματία που προμηθεύει τον αγρότη, παρά γι' αυτόν που προμηθεύει τον εργάτη, και περισσότερες ευκαιρίες για τον επαγγελματία που εξυπηρετεί τον αγρότη παρά γι' αυτόν που εξυπηρετεί την εργατική τάξη.
Υπάρχει πληθώρα ευκαιριών για τον άνθρωπο που θα ακολουθήσει το ρεύμα, αντί να προσπαθήσει να κολυμπήσει ενάντια σε αυτό.
Επομένως οι εργάτες των εργοστασίων, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο τάξης, δεν στερούνται ευκαιριών. Οι εργάτες δεν «περιορίζονται» από τα αφεντικά τους, δεν «καταπιέζονται» από τα τραστ και τους συνασπισμούς του κεφαλαίου. Σε επίπεδο τάξης, βρίσκονται εκεί που βρίσκονται επειδή δεν ενεργούν με τον Ορθό Τρόπο. Αν οι εργάτες της Αμερικής επέλεγαν να το κάνουν, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αδελφών τους στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες, και να ιδρύσουν μεγάλα πολυκαταστήματα και συνεταιριστικές βιομηχανίες. Θα μπορούσαν να εκλέγουν άντρες της δικής τους τάξης για τα διάφορα αξιώματα και να περνούν νόμους ευνοϊκούς για την ανάπτυξη, τέτοιων συνεταιριστικών βιομηχανιών. Και σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να κατακτήσουν ειρηνικά τον βιομηχανικό τομέα.
Η εργατική τάξη μπορεί να γίνει άρχουσα τάξη όταν αρχίσει να ενεργεί με τον Ορθό Τρόπο. Ο νόμος του πλούτου ισχύει εξίσου για όσους ανήκουν στην εργατική τάξη, όπως και για όλους τους άλλους. Αυτό οι εργάτες πρέπει να το μάθουν, διαφορετικά θα παραμένουν εκεί που είναι όσο θα συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Ο εργάτης δεν είναι ανάγκη να καταπιέζεται από την άγνοια ή τη διανοητική τεμπελιά της τάξης του. Μπορεί να ακολουθήσει το ρεύμα των ευκαιριών έως τα πλούτη, και αυτό το βιβλίο θα του αποκαλύψει με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.
Κανείς δεν παραμένει φτωχός εξαιτίας έλλειψης πλούτου. Υπάρχει αρκετός πλούτος για όλους, και με το παραπάνω. Για κάθε οικογένεια στη γη μπορεί να χτιστεί ένα παλάτι τόσο μεγάλο όσο το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, από τα δομικά υλικά που βρίσκονται μόνο στις ΗΠΑ. Και με εντατική καλλιέργεια, αυτή η χώρα θα μπορούσε να παράγει μαλλί, βαμβάκι, λινό και μετάξι αρκετά για να ντυθεί κάθε άνθρωπο στον κόσμο καλύτερα από όσο ήταν στολισμένος ο Σολομώντας στο απόγειο της δόξας του, μαζί με αρκετό φαγητό για να τραφούν όλοι πλουσιοπάροχα.
Οι ορατοί πόροι είναι σχεδόν ανεξάντλητοι, και οι αόρατοι πόροι πράγματι ΕΙΝΑΙ ανεξάντλητοι.
Όλα όσα βλέπετε στη γη είναι φτιαγμένα ατιό μια πρωταρχική ουσία, από την οποία προέρχονται τα πάντα.
Νέες Μορφές δημιουργούνται διαρκώς και παλιές διαλύονται, αλλά όλα είναι σχήματα που προσλαμβάνει το Ένα.
Δεν υπάρχει περιορισμός στην διαθέσιμη ποσότητα Άμορφου Υλικού ή Πρωταρχικής Ουσίας. Από αυτήν είναι φτιαγμένο το σύμπαν, αλλά δεν αναλώθηκε όλη στη δημιουργία του σύμπαντος. Ο χώρος μέσα και ανάμεσα σε κάθε δομή του ορατού σύμπαντος είναι διαποτισμένος με την Πρωταρχική Ουσία, με το άμορφο Υλικό, με το πρωταρχικό υλικό όλων των πραγμάτων. Μπορούν να δημιουργηθούν δέκα χιλιάδες φορές όσα έγιναν και ακόμα και τότε δεν θα έχουμε εξαντλήσει τους πόρους της συμπαντικής πρωταρχικής ύλης.
Κανείς, επομένως, δεν είναι φτωχός επειδή είναι φτωχή η φύση ή επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι πόροι.
Η φύση είναι μια ανεξάντλητη αποθήκη πλούτου. Οι πόροι δεν θα τελειώσουν ποτέ. Η Πρωταρχική Ουσία είναι γεμάτη δημιουργική ενέργεια και συνεχώς π αράγει νεες μορφές. Όταν οι προμήθειες δομικού υλικού εξαντληθούν, θα παραχθούν περισσότερες. 'Οταν εξαντληθεί το έδαφος με αποτέλεσμα να μη φυτρώνουν πάνω του τρόφιμα και υλικά για ένδυση, θα ανανεωθεί ή θα δημιουργηθεί περισσότερο χώμα. Όταν εξορυχθεί όλος ο χρυσός και το ασήμι από τη γη, αν ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμα σε ένα τέτοιο στάδιο ανάπτυξης ώστε να χρειάζεται χρυσό ή ασήμι τότε θα παραχθούν κι άλλα από το Άμορφο. Το Άμορφο Υλικό ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ανθρώπου. Δεν θα του επιτρέψει να στερηθεί κανένα αγαθό.
Αυτό ισχύει για τον άνθρωπο σε συλλογικό επίπεδο. Η φυλή ως σύνολο διαθέτει τα πάντα σε αφθονία και αν τα άτομα είναι φτωχά, αυτό συμβαίνει επειδή δεν ακολουθούν αυτόν τον Ορθό Τρόπο δράσης, που οδηγεί το άτομο στα πλούτη.
_             Το Άμορφο Υλικό είναι νοήμον. Είναι υλικό που σκέφτεται.
Είναι ζωντανό και έχει συνεχώς την τάση να εξελίσσεται προς ανώτερες μορφές ζωής.
Είναι έμφυτη και εγγενής ορμή της ζωής η επιδίωξη ανώτερων μορφών ζωής. Είναι η φύση της νοημοσύνης να διευρύνεται και της συνείδησης να αναζητά την επέκταση των ορίων της και την πληρέστερη έκφραση. Το σύμπαν των μορφών έχει δημιουργηθεί από Άμορφη Ζωντανή Ουσία, η οποία προσλαμβάνει μορφή για να εκφραστεί με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο.
Το σύμπαν είναι μια μεγάλη Ζωντανή Παρουσία, που κινείται πάντα εγγενώς προς ανώτερες μορφές ζωής και πληρέστερη λειτουργία.
Η φύση δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη της ζωής. Το βασικό κίνητρό της είναι η εξάπλωση της ζωής. Γι' αυτόν τον λόγο, όλα όσα ενδεχομένως μπορούν να βοηθήσουν τη ζωή παρέχονται αφειδώς. Δεν μπορεί να υπάρξει έλλειψη παρά μόνο αν ο Θεός αναιρέσει τον εαυτό του και ακυρώσει τα ίδια του τα έργα.
Δεν παραμένετε φτωχοί εξαιτίας της έλλειψης πλούτου. Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο θα αποδείξω λίγο παρακάτω, δηλαδή ότι ακόμα και οι πόροι της Άμορφης Ύλης βρίσκονται υπό τις διαταγές του άντρα ή της γυναίκας που θα ενεργήσει και θα σκεφτεί με τον Ορθό Τρόπο.
Κεφάλαιο 4ο -Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ
Η Σκέψη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παράγει απτά πλούτη από την Άμορφη Ουσία. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα πράγματα είναι ένα υλικό που σκέφτεται, και μια σκεπτομορφή εμφυτευμένη μέσα σε αυτή την ουσία είναι που παράγει τη μορφή.
Η Πρωταρχική Ουσία κινείται ανάλογα με τις σκέψεις της. Κάθε μορφή και διαδικασία που συναντάτε στη φύση είναι η ορατή έκφραση μιας σκέψης στην Πρωταρχική Ουσία. Το Άμορφο Υλικό καθώς σκέφτεται μια μορφή, παίρνει αυτή τη μορφή` καθώς σκέφτεται μια κίνηση, κάνει αυτή την κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν τα πάντα.
Ζούμε σε έναν κόσμο σκέψης, που αποτελεί μέρος ενός σύμπαντος σκέψης. Η σκέψη ενός κινούμενου σύμπαντος μεταδόθηκε μέσα από την Άμορφη Ουσία, και η Νοητική Ύλη κινήθηκε σύμφωνα με αυτή τη σκέψη, πήρε τη μορφή του πλανητικού συστήματος και διατηρεί αυτή. τη μορφή. Η ‘’Νοητική Υλη’’ παίρνει τη μορφή της σκέψης της και κινείται ανάλογα με τη σκέψη. Διατηρώντας την ιδέα ενός κυκλικού συστήματος ήλιων και κόσμων, παίρνει τη μορφή αυτών των σωμάτων και τα κινεί κατά βούληση. Όταν σκέφτεται τη μορφή μιας αργά αναπτυσσόμενης βελανιδιάς, κινείται ανάλογα και δημιουργεί το δέντρο, αν και ίσως χρειαστούν αιώνες για να επιτελεστεί το έργο. Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας, το Άμορφο δείχνει να κινείται σύμφωνα με τις γραμμές κίνησης που έχει ήδη εδραιώσει. Η σκέψη μιας βελανιδιάς δεν προκαλεί την άμεση δημιουργία ενός πλήρως αναπτυγμένου δέντρου, αλλά θέτει σε λειτουργία, τις δυνάμεις που θα δημιουργήσουν το δέντρο, μέσα από εδραιωμένες γραμμές ανάπτυξης.
Κάθε σκεπτομορφή, που διατηρείται σιη Νοητική Ύλη, προκαλεί τη δημιουργία της μορφής, αλλά πάντα, ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, μέσω γραμμών ανάπτυξης και δράσης που έχουν ήδη εδραιωθεί.
Η σκέψη ενός σπιτιού, χτισμένου με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αν είχε εντυπωθεί στην Άμορφη Ουσία, ίσως να μην προκαλούσε τον άμεσο σχηματισμό του σπιτιού, αλλά θα προκαλούσε την τροπή δημιουργικών ενεργειών που ήδη λειτουργούν σε τέτοια κανάλια, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στο γρήγορο χτίσιμο του σπιτιού. Και αν δεν υπήρχαν κανάλια μέσα από τα οποία μπορούσε να δράσει η δημιουργική ενέργεια, τότε το σπίτι θα δημιουργούνταν άμεσα από Πρωταρχική ουσία, χωρίς να υπάρχει αναμονή για τις αργές διαδικασίες του οργανικού και του ανόργανου κόσμου.
Καμία σκεπτομορφή δεν μπορεί να εντυπωθεί στην Πρωταρχική Ουσία χωρίς να προκαλέσει τη δημιουργία της μορφής.
Ο άνθρωπος είναι ένα κέντρο σκέψης και μπορεί να παράγει σκέψη. Όλα τα σχήματα που ο άνθρωπος τροποποιεί με τα χέρια του πρέπει πρώτα να υπάρξουν στη σκέψη του. Δεν μπορεί να διαμορφώσει κάτι αν δεν το έχει πρώτα σκεφτεί.
Και προς το παρόν ο άνθρωπος περιορίζει τις προσπάθειές του εξ ολοκλήρου στα δημιουργήματα των χεριών του. Έχει εφαρμόσει χειρωνακτική εργασία στον κόσμο των μορφών, επιζητώντας να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις ήδη υπάρχουσες. Δεν έχει ποτέ σκεφτεί να προσπαθήσει να προκαλέσει τη δημιουργία νέων μορφών, εντυπώνοντας τις σκέψεις του στην ' Αμορφη Ουσία.
'Οταν ο άνθρωπος έχει μια σκεπτομορφή, παίρνει υλικό από τις μορφές της φύσης και φτιάχνει μια εικόνα της μορφής που έχει στον νου του. Προς το παρόν, έχει κάνει ελάχιστη, αν όχι καθόλου, προσπάθεια να συνεργαστεί με την Άμορφη Νοημοσύνη, να εργαστεί «μαζί με τον πατέρα του». Δεν έχει ονειρευτεί ότι μπορεί «να κάνει αυτό που είδε να κάνει ο Πατέρας του». Ο άνθρωπος αναδιαμορφώνει και τροποποιεί τις υπάρχουσες μορφές με χειρωνακτική εργασία. Δεν έχει δώσει προσοχή στο ερώτημα αν μπορεί να δημιουργήσει πράγματα από την Άμορφη Ουσία μεταβιβάζοντας τις σκέψεις τουσε αυτήν. Προτιθέμεθα να αποδείξουμε ότι μπορεί να το κάνει. Να αποδείξουμε ότι κάθε άντρας ή γυναίκα μπορεί να το κάνει, και να δείξουμε και πώς. Ως πρώτο βήμα, πρέπει να θέσουμε τρεις βασικές προϋποθέσεις.
Πρώτον, βεβαιώνουμε ότι υπάρχει μια πρωταρχική άμορφη ύλη ή ουσία, από την οποία δημιουργούνται τα πάντά. Όλα τα φαινομενικά διαφορετικά στοιχεία αποτελούν απλώς διαφορετικές εκδηλώσεις ενός στοιχείου. Όλες οι μορφές που συναντώνται στην οργανική και την ανόργανη φύση είναι απλώς διαφορετικές μορφές, φτιαγμένες από το ίδιο υλικό. Και αυτό το υλικό είναι νοητική ύλη. Μια σκέψη που παοαμένει σε αυτή τη νοητική ύλη δημιουργεί τη σκεπτομορφή. Η σκέψη, στη νοητική ύλη, παράγει τα σχήματα. Ο άνθρωπος είναι ένα κέντρο σκέψης, ικανός για πρωτότυπη σκέψη. Αν ο άνθρωπος μπορεί να μεταδώσει τη σκέψη του στην αυθεντική νοητική ύλη, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία ή τον σχηματισμό αυτού το οποίο σκέφτεται. Και για να συνοψίσουμε:
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα του σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη του στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη διμιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Ίσως να ρωτήσετε αν μπορώ να αποδείξω αυτές τις δηλώσεις. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, απαντώ ότι μπορώ να το κάνω, τόσο μέσω της λογικής όσο και μέσω της εμπειρίας.
Αναλογιζόμενος τα φαινόμενα της μορφής και της σκέψης, καταλήγω σε μια πρωταρχική νοητική ύλη και, προχωρώντας από αυτήν τη νοητική ύλη, καταλήγω στη δύναμη του ανθρώπου να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Και μέσω πειραματισμού, ανακαλύπτω ότι ο συλλογισμός είναι αληθής, και αυτή είναι η ισχυρότερη απόδειξή μου.
Αν ένας άνθρωπος διαβάσει το βιβλίο και πλουτίσει ακολουθώντας τις οδηγίες του, αυτή είναι μια απόδειξη που στηρίζει τους ισχυρισμούς μου. Αλλά αν κάθε άνθρωπος που ακολουθήσει τις οδηγίες γίνει πλούσιος, αυτή είναι μια θετική απόδειξη μέχρι κάποιος να ακολουθήσει τη διαδικασία και να αποτύχει. Η θεωρία είναι αληθινή μέχρι να αποτύχει η διαδικασία, και αυτή η διαδικασία δεν θα αποτύχει, γιατί κάθε άνθρωπος που θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του βιβλίου θα γίνει πλούσιος.
Έχω πει ότι οι άνθρωποι πλουτίζουν ότανενεργούν με τον Ορθό Τρόπο` και, για να το κάνουν αυτό οιάνθρωποι πρέπει να μπορούν να σκέφτονται με τον Ορθό Τρόπο.
Ο τρόπος δράσης ενός ανθρώπου είναι άμεσο αποτέλεσμα του τρόπου σκέψη ς του για τα πράγματα. 
Για να κάνεις τα πράγματα με τον τρόπο που θέλεις, θα πρέπει να αποκτήσεις την ικανότητα να σκέφτεσαι με τον τρόπο που θέλεις. Αυτό είναι το πρώτο βήμα να γίνεις πλούσιος.
Το να σκέφτεσαι αυτό που θέλεις να σκέφτεσαι σημαίνει ότι σκέφτεσαι αληθινά, αυθεντικά, άσχετα από τα φαινόμενα.
Κάθε άνθρωπος έχει τη φυσική και έμφυτη δύναμη να σκέφτεται αυτό που θέλει να σκέφτεται, αλλά απαιτείται πολύ περισσότερη προσπάθεια για να γίνει αυτό, από όση χρειάζεται για να σκεφτεί τις σκέψεις που υποβάλλονται από τα φαινόμενα. Το να σκέφτεται κανείς συμφωνά με τα φαινόμενα είναι εύκολο. Το να σκέφτεται αυθεντικά, άσχετα με τα φαινόμενα, απαιτεί κόπο και απαιτεί την κατανάλωση μεγαλύτερης δύναμης από κάθε άλλο έργο που ο άνθρωπος καλείται να επιτελέσει.
Δεν υπάρχει πιο ενεργοβόρα διαδικασία, από αυτήν της συνεχούς και αυθεντικής σκέψης. Είναι το πιο επίπονο έργο στον κόσμο. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως όταν η αλήθεια είναι αντίθετη με τα φαινόμενα. Κάθε φαινόμενο στον ορατό κόσμο τείνει να δημιουργεί μια αντίστοιχη μορφή στον νου που το παρατηρεί, και αυτό μπορεί να εμποδιστεί μόνο από τη διατήρηση της σκέψης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Αν κοιτάξει κανείς το φαινόμενο της ασθένειας, θα δημιουργήσει τη μορφή της ασθένειας στον δικό του νου και τελικά στο σώμα του, εκτός αν διατηρήσει τη σκέψη της αλήθειας, η οποία είναι ότι δεν υπάρχει ασθένεια` είναι μόνο ένα φαινόμενο, και η πραγματικότητα είναι η υγεία.
Αν εξετάσει κανείς το φαινόμενο της φτώχιας, θα δημιουργήσει αντίστοιχες μορφές στον δικό του νου, εκτός αν διατηρήσει την αλήθεια ότι δεν υπάρχει φτώχια` υπάρχει μόνο αφθονία.                         
Το να σκέφτεται κανείς την υγεία όταν περιβάλλεται από την παρουσία ασθένειας, ή να σκέφτεται τα πλούτη όταν βρίσκεται εν μέσω φαινομενικής φτώχιας, απαιτεί δύναμη, αλλά όποιος αποκτήσει αυτή τη δύναμη θα γίνει ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΝΟΥΣ.  Θα μπορεί να επιβληθεί στη μοίρα. Θα μπορεί να έχει ό,τι επιθυμεί.
Αυτή η δύναμη μπορεί να κατακτηθεί μόνο αν αντιληφθεί  κανείς το βασικό γεγονός που κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα, και αυτό το γεγονός είναι ότι υπάρχει μίαΝοητική Ύλη,  μέσω της οποίας και από την οποία δημιουργούνται τα πάντα. Έπειτα πρέπει να συλλάβουμε την αλήθεια ότι κάθε σκέψη που παραμένει σε αυτή την ύλη γίνεται μορφή και ότι ο άνθρωπος μπορεί να εντυπώσει τις σκέψεις του πάνω της ώστε να τις κάνει να πάρουν μορφή και να γίνουν ορατά πράγματα.
'Οταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα χάσουμε κάθε αμφιβολία και φόβο, επειδή γνωρίζουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι θέλουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε ό,τι λαχταράμε και μπορούμε να γίνουμε ό,τι επιθυμούμε. Το πρώτο βήμα προς τον πλούτο είναι να πιστέψετε στις τρεις θεμελιώδεις δηλώσεις που περιέχονται σε αυτό το κεφάλαιο. Για να τις τονίσω, τις επαναλαμβάνω εδώ:
Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα τον σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Κάθε άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη τον στην άμορφη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.
Πρέπει να παραμερίσετε όλες τις άλλες αντιλήψεις περί σύμπαντος, πέρα από τη μονιστική και πρέπει να εμμείνετε σε αυτήν μέχρι να παγιωθεί στον νου σας και να σας γίνει συνήθεια. Διαβάστε αυτές τις δηλώσεις πίστης ξανά και ξανά, κρατήστε κάθε λέξη στη μνήμη σας και διαλογιστείτε σε αυτές μέχρι να πιστεύετε ακράδαντα αυτό που λένε. Αν αισθανθείτε κάποια αμφιβολία, θεωρήστε την αμαρτία και βάλτε την στην άκρη. Μην ακούτε, επιχειρήματα ενάντια - σε- αυτή την ιδέα, μην πηγαίνετε σε εκκλησίες ή σε διαλέξεις όπου διδάσκεται ή κηρύσσεται μια αντίθετη αντίληψη περί των πραγμάτων. Μη διαβάζετε περιοδικά ή βιβλία που διδάσκουν μια διαφορετική ιδέα. Αν κλονίσετε την πίστη σας, όλες σας οι προσπάθειες θα είναι, μάταιες.
Μη ρωτάτε γιατί ισχύουν αυτά. Μη διατυπώνετε εικασίες ως προς το γιατί είναι αληθινά. Απλώς αποδεχτείτε τα καλή τη πίστει.
Η επιστήμη της αφθονίας αρχίζει με την απόλυτη αποδοχή αυτής της πίστης.
Κεφάλαιο 5ο  -Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Πρέπει να απαλλαγείτε και από το παραμικρό ίχνος της παλιάς αντίληψης ότι υπάρχει μια Θεότητα, η θέληση της οποίας είναι να είστε φτωχός, ή που οι σκοποί της μπορούν να εξυπηρετηθούν με το να παραμείνετε φτωχός.
Η Νοήμων Ουσία που είναι το Παν και η οποία εμψυχώνει το Παν και ζει μέσα σας, είναι μια συνειδητά Ζωντανή Ουσία. Καθώς είναι μια συνειδητά ζωντανή ουσία, πρέπει, να έχει τη φύση και την έμφυτη επιθυμία κάθε έμβιας νοημοσύνης για εξάπλωση της ζωής. Κάθε έμβιο ον πρέπει να αναζητά συνεχώς τη διεύρυνση της ζωής του, επειδή η ζωή πρέπει να εξαπλώνεται.
Ένας σπόρος που πέφτει στο έδαφος έρχεται στην επιφάνεια ως δραστηριότητα και με την πράξη της ζωής δημιουργεί εκατοντάδες άλλους σπόρους. Η ζωή, ζώντας, πολλαπλασιάζεται. Γίνεται συνεχώς Περισσότερα. Πρέπει να το κάνει αυτό, αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.
Η νοημοσύνη υπόκειται στην ίδια ανάγκη για διαρκή εξάπλωση. Κάθε σκέψη που κάνουμε καθιστά απαραίτητο το να κάνουμε άλλη μια σκέψη. Η συνείδηση συνεχώς διευρύνεται. Κάθε τι που μαθαίνουμε μας οδηγεί στο να μάθουμε και κάτι άλλο` η γνώση συνεχώς διευρύνεται. Κάθε ταλέντο που καλλιεργούμε φέρνει στον νου την επιθυμία να καλλιεργήσουμε άλλο ένα ταλέντο. Υποκείμεθα στην ορμή της ζωής, αναζητώντας έκφραση, η οποία μας οδηγεί διαρκώς στο να γνωρίζουμε περισσότερα, να κάνουμε περισσότερα, να γίνουμε περισσότερα.
Προκειμένου να γνωρίζουμε περισσότερα, να κάνουμε περισσότερα και να γίνουμε περισσότερα, πρέπει να έχουμε περισσότερα. Πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε κάποιαμέσα, δεδομένου ότι μαθαίνουμε και κάνουμε και αναπτυσσόμαστε μόνο μέσω της χρήσης αγαθών. Πρέπει να γίνουμε πλούσιοι για να ζήσουμε με μεγαλύτερη πληρότητα.
Η επιθυμία για πλούτο είναι απλώς η ικανότητα για εξάπλωση της ζωής που αναζητά έκφραση. Κάθε επιθυμία είναι η προσπάθεια μιας ανέκφραστης δυνατότητας να ενεργοποιηθεί. Αυτό που προκαλεί την επιθυμία είναι η δύναμη που επιζητά να εκδηλωθεί. Αυτό που σας κάνεινα θέλετε περισσότερα χρήματα είναι το ίδιο με αυτό που κάνει το φυτό να μεγαλώνει. Είναι η Ζωή, που επιζητά πληρέστερη έκφραση.
Η Μία Ζωντανή Ουσία πρέπει να υπόκειται σε αυτόν τον έμφυτο νόμο κάθε μορφής ζωής, διαποτίζεται από την επιθυμία να ζήσει περισσότερο και γι αυτόν τον λόγο υπόκειται στην αναγκαιότητα για δημιουργία αγαθών.
Η Μία Ουσία επιθυμεί να ζήσει περισσότερο μέσα σας, εξ ου και θέλει να έχετε όλα τα αγαθά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
Είναι επιθυμία του Θεού να είστε πλούσιος. Θέλει να είστε πλούσιος επειδή μπορεί να εκφραστεί καλύτερα μέσα από εσάς αν έχετε πολλά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να του επιτρέψετε να εκφραστεί. Μπορεί να ζήσει πληρέστερα μέσα σας, αν έχετε απεριόριστο έλεγχο στα μέσα της Ζωής.
Το σύμπαν επιθυμεί να έχετε όλα όσα θέλετε.
Η φύση είναι φιλικά διακείμενη με τα σχέδιά σας.
Τα πάντα είναι φυσικά για εσάς.
Αποφασίστε ότι αυτό είναι αλήθεια.
Είναι ουσιαστικό, ωστόσο, ο σκοπός σας να εναρμονίζεται με τον σκοπό τον Παντός.
Πρέπει να επιθυμείτε την πραγματική ζωή, όχι την απλή ηδονή της αισθησιακής ικανοποίησης. Η ζωή βασίζεται στην επιτέλεση κάθε λειτουργίας, και ένα άτομο ζει πραγματικά μόνο όταν επιτελεί κάθε λειτουρνία -σωματική, διανοητική και πνευματική- για την οποία είναι ικανό, χωρίς υπερβολή σε καμία.
Δεν πρέπει να θέλετε να αποκτήσετε πολλά χρήματα για να ζήσετε με κτηνώδη τρόπο, για να ικανοποιήσετε τις ζωώδεις επιθυμίες σας. Αυτό δεν είναι ζωή. Ωστόσο η επιτέλεση κάθε σωματικής λειτουργίας είναι μέρος της ζωής και δεν ζει πραγματικά όποιος αρνείται τη φυσιολογική και υγιή έκφραση των ορμών του σώματος.
Δεν πρέπει να θέλετε να πλουτίσετε αποκλειστικά για να απολαύσετε διανοητικές ηδονές, για να αποκτήσετε γνώση, για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας, για να ξεπεράσετε τους άλλους, για να γίνετε διάσημος. Όλα αυτά αποτελούν νόμιμο μέρος της ζωής, αλλά ο άνθρωπος που ζει για τις ηδονές του νου μόνο, δεν θα ζει τη ζωή του με πληρότητα και ποτέ δεν θα ικανοποιηθεί με τη μοίρα του.
Δεν πρέπει να θέλετε να πλουτίσετε αποκλειστικά για το καλό των άλλων, να χάσετε τον εαυτό σας για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, να βιώσετε τις χαρές της φιλανθρωπίας και της θυσίας. Οι χαρές της ψυχής είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής και δεν είναι καλύτερες ή περισσότερο ευγενείς από κάθε άλλο κομμάτι της.
Πρέπει να θέλετε να γίνετε πλούσιος για να τρώτε, να πίνετε και να είστε χαρούμενος όταν είναι η κατάλληλη στιγμή γι' αυτά τα πράγματα` για να περιβάλλετε τον εαυτό σας με όμορφα πράγματα, να δείτε μακρινές χώρες, να θρέψετε τον νου σας και να αναπτύξετε τη διάνοιά σας` για να αγαπάτε τους ανθρώπους, να κάνετε ευγενικά πράγματα και να είστε σε θέση να παίξετε έναν καλό ρόλο, βοηθώντας τον κόσμο να βρει την αλήθεια.          
Αλλά να θυμάστε ότι ο ακραίος αλτρουισμός δεν είναι καλύτερος και περισσότερο ευγενής από τον ακραίο εγωισμό. Και τα δύο είναι εσφαλμένα.
Απαλλαγείτε από την ιδέα ότι ο Θεός θέλει να θυσιάζεστε για τους άλλους και ότι μπορείτε να διασφαλίσετε την εύνοιά του δρώντας με αυτόν τον τρόπο. Ο Θεός δεν απαιτεί τίποτα τέτοιο.
Αυτό που θέλει είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρον τις δυνατότητές σας, για χάρη του εαυτού σας και των άλλων, και μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλουςπιο αποτελεσματικά αξιοποιώντας στον έπακρον τις δυνατότητές σας, παρά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρον τις δυνατότητές σας μόνο αν γίνετε πλούσιος. Επομένως είναι ορθό και αξιέπαινο να αφιερώσετε την πρώτη και την καλύτερη σκέψη σας στο έργο της απόκτησης πολλών χρημάτων.
Ωστόσο να θυμάστε ότι η Ουσία επιθυμεί τα πάντα και οι κινήσεις της πρέπει να αποσκοπούν σε πληρέστερη ζωή για όλους. Δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εργαστεί για υποβάθμιση  της ζωής κάποιων ανθρώπων, γιατί βρίσκεται εξίσου σε όλους, αναζητώντας πλούτη και ζωή.
Η Νοήμων Ουσία θα δημιουργήσει πράγματα για εσάς αλλά δε θα πάρει πράγματα από κάποιον άλλον για να τα δώσει σε εσάς.
Πρέπει να απαλλαγείτε από τη σκέψη του ανταγωνισμού: Πρέπει να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο όχι να ανταγωνιστείτε γι' αυτό που έγει ήδη δημιουργηθεί.
Δεν χρειάζεται να πάρετε οτιδήποτε από κάποιον άλλον.
Δεν χρειάζεται να κλείνετε "έξυπνες" συμφωνίες.
Δεν χρειάζεται να εξαπατάτε ή να εκμεταλλεύεστε. Δεν χρειάζεται να βάζετε κάποιον να δουλεύει για εσάς για λιγότερα από αυτά που εσείς κερδίζετε.
Δεν χρειάζεται να εποφθαλμιάτε την ιδιοκτησία των άλλων, ή να την κοιτάζετε επιθυμώντας την. Κανένας άνθρωπος δεν έχει κάτι που δεν μπορείτε να έχετε παρόμοιό του, και μάλιστα, χωρίς να πάρετε αυτό που είναι δικό του.
Θα γίνετε δημιουργός, όχι ανταγωνιστής. Θα αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε, αλλά με τέτοιον τρόπο ώστε, όταν το αποκτήσετε, κάθε άλλος άνθρωπος θα έχει περισσότερα από αυτά που έχει τώρα.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αποκτούν πολλά χρήματα ενεργώντας με ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν που παρουσιάστηκε στις προηγούμενες παραγράφους. Ωστόσο, μπορώ να δώσω κάποιες εξηγήσεις γι' αυτό. Οι πλουτοκρατικοί τύποι, που γίνονται πολύ πλούσιοι, πολλές φορές το κατορθώνουν μόνο εξαιτίας των εξαιρετικών ικανοτήτων τους στο πεδίο του ανταγωνισμού, και μερικές φορές ασυνείδητα συνδέονται με την Ουσία στους μεγάλους της σκοπούς και κινήσεις για τη γενική φυλετική αναβάθμιση μέσω της βιομηχανικής επανάστασης. Ο Ροκφέλερ, ο Κάρνεγκι, ο Μόργκαν και άλλοι ήταν, νωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει, πράκτορες του Υπέρτατου Όντος στην απαραίτητη εργασία της συστηματοποίησης και της οργάνωσης της παραγωγικής βιομηχανίας. Και στο τέλος, η εργασία τους θα συνεισφέρει απίστευτα στη βελτίωση της ζωής για όλους. Οι μέρες τους έχουν σχεδόν φτάσει στο τέλος τους. Έχουν οργανώσει την παραγωγή και σύντομα θα τους διαδεχτούν οι αντιπρόσωποι του λαού που θα οργανώσουν τους μηχανισμούς της διανομής.
Οι πολυεκατομμυριούχοι είναι σαν τα τερατώδη ερπετά της προϊστορικής περιόδου. Παίζουν έναν απαραίτητο ρόλο στην εξελικτική διαδικασία, αλλά η ίδια Δύναμη που τους δημιούργησε είναι αυτή που θα τους εξαφανίσει. Και είναι καλό να έχουμε κατά νου ότι ποτέ δεν υπήρξαν πραγματικά πλούσιοι. Μια καταγραφή της προσωπικής ζωής των περισσοτέρων εκπροσώπων αυτής της τάξης θα δείξει ότι στην πραγματικότητα ήταν φτωχοί, και μάλιστα οι πιο αξιοθρήνητοι και οι πιο ελεεινοί από τους φτωχούς.
Τα πλούτη που αποκτώνται στο ανταγωνιστικό επίπεδο δεν είναι ποτέ ικανοποιητικά και μόνιμα. Σήμερα είναι δικά σας και αύριο ανήκουν σε κάποιον άλλο. Θυμηθείτε: αν θέλετε να πλουτίσετε με επιστημονικό και σίγουρο τρόπο, πρέπει να υπερβείτε εντελώς την ανταγωνιστική σκέψη. Δεν πρέπει να περάσει ούτε για μία στιγμή από το μυαλό σας η σκέψη ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι. Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε ότι όλα τα χρήματα είναι «στριμωγμένα» και ελέγχονται από τραπεζίτες και άλλους, και ότι πρέπει να υπερβάλλετε τον εαυτό σας ώστε να περάσουν νόμοι για να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία, και ούτω καθεξής — εκείνη τη στιγμή υποκύπτετε στον ανταγωνιστικό νου και η δύναμή σας να δημιουργήσετε εξαφανίζεται. Και το χειρότερο, κατά πάσα πιθανότητα θα αναστείλετε τις δημιουργικές κινήσεις που έχετε ήδη κάνει.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ότι υπάρχει χρυσός αξίας αμέτρητων εκατομμυρίων στα βουνά της γης, που δεν έχει έρθει ακόμα στο φως, και να ξέρετε ότι αν δεν υπήρχε, θα δημιουργούνταν περισσότερος από τη Νοητική Ύλη ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σας.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ότι τα χρήματα που χρειάζεστε θα έρθουν, ακόμα και αν γι' αυτό απαιτείται χίλιοι άντρες να οδηγηθούν στην ανακάλυψη καινούργιων χρυσωρυχείων αύριο.
Ποτέ να μην κοιτάζετε τον ς ορατούς πόρους. Να κοιτάζετε πάντα προς τα απεριόριστα πλούτη της Άμορφης Ουσίας, και ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ότι θα έρθουν σε εσάς τόσο γρήγορα, όσο γρήγορα μπορείτε να τα δεχτείτε και να τα χρησιμοποιήσετε. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τους ορατούς πόρους και να σας εμποδίσει να πάρετε ό,τι σας ανήκει.
Γι' αυτό μην επιτρέψετε, ούτε για ένα λεπτό, στον εαυτό σας να σκεφθεί ότι τα καλύτερα σημεία οικοδόμησης θα εξαφανιστούν πριν ετοιμαστείτε να χτίσετε το σπίτι σας, και επομένως πρέπει να βιαστείτε. Ποτέ να μην ανησυχείτε για τα τραστ και τους συνεταιρισμούς και να μη φοβηθείτε ότι σύντομα θα κατέχουν ολόκληρη τη γη. Ποτέ να μη φοβηθείτε ότι θα χάσετε αυτό που θέλετε, επειδή κάποιος άλλος θα «σας προλάβει». Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν επιζητάτε κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλον. Προκαλείτε τη δημιουργία αυτού που επιθυμείτε από άμορφη Ουσία, και οι πόροι είναι απεριόριστοι. Παραμείνετε στη διατυπωμένη δήλωση: Υπάρχει μια νοητική ύλη από την οποία δημιουργούνται τα πάντα, και η οποία, στην πρωταρχική της κατάσταση, διαπερνά και γεμίζει τα ενδιάμεσα διαστήματα του σύμπαντος.
Μια σκέψη, σε αυτή την ύλη, παράγει το αντικείμενο την εικόνα του οποίου δημιουργεί η σκέψη.
Ο άνθρωπος μπορεί να σχηματίσει πράγματα στη σκέψη του και εντυπώνοντας τη σκέψη του στην άμορχρη ουσία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία αυτού το οποίο σκέφτεται.         
Κεφάλαιο 6ο -ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ
Όταν λέω ότι δεν χρειάζεται να κλείνετε "έξυπνες" συμφωνίες, δεν εννοώ ότι δεν χρειάζεται να κλείνετε καθόλου συμφωνίες ή ότι έχετε υπερβεί την αναγκαιότητα για συναλλαγές με τους συνανθρώπους σας. Εννοώ ότι δεν θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσετε ανέντιμα. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι από το τίποτα, αλλά μπορείτε να δώσετε στον κάθε άνθρωπο περισσότερα από όσα παίρνετε από αυτόν.
Δεν μπορείτε να δίνετε σε κάθε άνθρωπο περισσότερα σε αξία εξαγοράς από αυτά που παίρνετε από αυτόν. Ωστόσο αυτό που του δίνετε μπορεί να έχει μεγαλύτερη χρηστική αξία από την αγοραστική αξία αυτού που του παίρνετε. Το χαρτί, το μελάνι και τα άλλα υλικά σε αυτό το βιβλίο ίσως να μην αξίζουν τα χρήματα που πληρώσατε γι' αυτό, αλλά αν οι ιδέες που προτείνει σας αποφέρουν χιλιάδες δολάρια, τότε δεν έχετε αδικηθεί από αυτούς που σας το πούλησαν. Σας έδωσαν μια μεγάλη χρηστική αξία έναντι μιας μικρής τιμής.
Ας υποθέσουμε ότι κατέχω έναν πίνακα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, ο οποίος, σε κάθε πολιτισμένη κοινότητα αξίζει χιλιάδες δολάρια. Τον πηγαίνω στο Μπάφιν Ρέι και χάρη στην εξαιρετική ικανότητα μου ως πωλητής καταφέρνω έναν Εσκιμώο να δώσει ένα σωρό γούνες αξίας 500 δολαρίων γι' αυτόν. Τον έχω αδικήσει πραγματικά, επειδή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον πίνακα. Δεν έχει χρηστική αξία γι' αυτόν, δεν θα προσθέσει τίποτα στη ζωή του.
Ας υποθέσουμε, όμως, ότι του δίνω ένα όπλο αξίας 50 δολαρίων για τις γούνες του. Τότε έχει πετύχει μια καλή συμφωνία. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο. Με αυτό θα αποκτήσει πολλές περισσότερες γούνες και πολύ φαγητό. Θα αποτελέσει ‘’συν’’ για τη ζωή του με κάθε τρόπο. Θα τον κάνει πλούσιο.
Όταν ανέλθετε από το ανταγωνιστικό στο δημιουργικό επίπεδο, μπορείτε να εξετάσετε τις επιχειρηματικές σας συναλλαγές πολύ αυστηρά και αν πουλήσετε σε κάποιον ένα πράγμα που δεν προσθέτει κάτι στη ζωή του σε σύγκριση με αυτό που σας δίνει σε αντάλλαγμα, μπορείτε να το σταματήσετε. Δεν χρειάζεται να κατατροπώσετε τους πάντες στις επιχειρήσεις. Και αν είστε σε μια επιχείρηση που κατατροπώνει τους ανθρώπους, απομακρυνθείτε από αυτήν αμέσως. " Δώστε σε κάθε άνθρωπο περισσότερα σε χρηστική αξία από όσα παίρνετε από αυτόν σε αξία εξαγοράς. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτετε στη ζωή του κόσμου με κάθε επιχειρηματική συναλλαγή.
Αν έχετε ανθρώπους που δουλεύουν για εσάς, φυσικά πρέπει να παίρνετε από αυτούς περισσότερα σε αξία από ό,τι τους πληρώνετε σε μισθούς, αλλά μπορείτε να οργανώσετε την επιχείρησή σας με τέτοιο τρόπο που θα διαπνέεται από την αρχή της προόδου, έτσι ώστε κάθε υπάλληλος που το επιθυμεί να μπορεί να προοδεύει λίγο κάθε μέρα.
Μπορείτε να προσπαθήσετε ώστε η επιχείρησή σας να κάνει για τους υπαλλήλους σας αυτό που αυτό το βιβλίο κάνει για εσάς. Μπορείτε να διευθύνετε με τέτοιον τρόπο την επιχείρησή σας ώστε να αποτελεί ένα είδος σκάλας, μέσω της οποίας κάθε υπάλληλος που θα μπει στον κόπο μπορεί να ανέλθει και ο ίδιος σε πλούτη. Αν του δοθεί η ευκαιρία και δεν το κάνει, δεν θα είναι δικό σας σφάλμα.
Και τέλος, επειδή θα προκαλέσετε τη δημιουργία του πλούτου σας από την Άμορφη Ουσία που διαπερνά όλο το περιβάλλον σας, αυτό δεν σημαίνει ότι όσα επιθυμείτε θα πάρουν μορφή από την ατμόσφαιρα και θα υλοποιηθούν μπροστά στα μάτια σας.
Αν θέλετε μια ραπτομηχανή, για παράδειγμα, δεν σας λέω ότι θα εντυπώσετε τη σκέψη μιας ραπτομηχανής στη Νοητική Ύλη μέχρι που η ραπτομηχανή να δημιουργηθεί από μόνη της στο δωμάτιο όπου βρίσκεστε ή κάπου αλλού. Αλλά αν θέλετε μια ραπτομηχανή, διατηρήστε τη νοητική εικόνα της μαζί με την πιο θετική βεβαιότητα ότι δημιουργείται ή ότι κατευθύνεται προς εσάς. Αφού διαμορφώσετε τη σκέψη, να έχετε την πιο απόλυτη και ακλόνητη πίστη ότι η ραπτομηχανή έρχεται. Ποτέ να μην τη σκέφτεστε ή να μιλάτε γι' αυτήν με άλλον τρόπο παρά μόνο σαν να είναι σίγουρο ότι θα φτάσει κοντά σας. Διεκδικήστε την σαν να είναι ήδη δική σας.
Θα φτάσει σε εσάς μέσω της δύναμης της Ανώτατης Νοημοσύνης, δρώντας στον Νου των ανθρώπων. Αν ζείτε στο Μέιν, ισως έρθει κάποιος άνθρωπος από το Τέξας ή την Ιαπωνία, ο οποίος θα εμπλακεί σε μια συναλλαγή μαζί σας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.
Αν συμβεί αυτό, το όλο ζήτημα θα αποβεί τόσο προς όφελος αυτού του άντρα όσο και προς δικό σας.
Μην ξεχνάτε ούτε για μία στιγμή ότι η Νοητική Ύλη βρίσκεται μέσα σε όλα, επικοινωνεί με τα πάντα και μπορεί να επηρεάσει τα πάντα. Η επιθυμία της Νοητικής Ύλης για ζωή με πληρότητα και ποιότητα έχει προκαλέσει τη δημιουργία όλων των ραπτομηχανών που έχουν ήδη φτιαχτεί και μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία εκατομμυρίων άλλων. Και θα το κάνει, όταν οι άνθρωποι την κινητοποιήσουν μέσω της επιθυμίας και της πίστης, και ενεργώντας με τον Ορθό Τρόπο.
Μπορείτε ασφαλώς να έχετε μια ραπτομηχανή στο σπίτι σας και είναι εξίσου σίγουρο ότι μπορείτε να έχετε ό,τι άλλο θέλετε, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για την πρόοδο της δικής σας ζωής και της ζωής των άλλων.
Δεν χρειάζεται να διστάζετε να ζητάτε πολλά. «"Οτι ευδόκησεν ο πατήρ υμών δούναι υμίν την βασιλείαν», είπε ο Ιησούς.
Η Πρωταρχική Ουσία θέλει να βιώσει όλα όσα είναι δυνατά για εσάς και θέλει να έχετε όλα όσα μπορείτε ή θα χρησιμοποιήσετε για να ζήσετε μια ζωή γεμάτη αφθονία. Αν πείσετε τη συνείδησή σας ότι η επιθυμία που νιώθετε για την κατοχή πλούτου είναι ταυτόσημη με την επιθυμία του  Υπέρτατου Όντος για πιο ολοκληρωμένη έκφραση, η πίστη σας θα γίνει ανίκητη.
Μια φορά είδα ένα μικρό αγόρι να κάθεται στο πιάνο και να προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει αρμονία από τα πλήκτρα. Είδα ότι θρηνούσε και ένιωθε πρόκληση από την ανικανότητά του να παίξει αληθινή μουσική. Τον ρώτησα για την αιτία της δυσαρέσκειας του και εκείνο απάντησε: «Νιώθω τη μουσική μέσα μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τα χέρια μου να πάνε στο σωστό σημείο». Η μουσική μέσα του ήταν η ΟΡΜΗ της Πρωταρχικής Ουσίας που περιείχε όλες τις δυνατότητες της ζωής. Όλα όσα ήταν η μουσική αναζητούσαν έκφραση μέσα από το παιδί.
Ο Θεός, η Μία Ουσία, προσπαθεί να βιώσει, να κάνει και να απολαύσει πράγματα μέσω της ανθρωπότητας. Λέει: «Θέλω χέρια να κτίσουν υπέροχα οικοδομήματα,, να παίξουν θεϊκές αρμονίες, να ζωγραφίσουν ένδοξους πίνακες, θέλω πόδια να κάνουν τα θελήματά μου, μάτια να βλέπουν τις ομορφιές μου,γλώσσες που να λένε ισχυρές αλήθειες και να τραγουδούν θαυμάσια τραγουδια και ούτω καθεξής.
Κάθε δυνατότητα αναζητά έκφραση μέσω των ανθρώπων.
Ο Θεός θέλει αυτοί που μπορούν να παίξουν μουσική να έχουν πιάνο και κάθε άλλο όργανο, και να έχουν τα μέσα ώστε να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους στον ύψιστο βαθμό. Θέλει εκείνοι που μπορούν να εκτιμούν την ομορφιά να είναι σε θέση να περιβάλλονται από όμορφα πράγματα, θέλει εκείνοι που διακρίνουν την αλήθεια να έχουν κάθε ευκαιρία για ταξίδια και παρατήρηση. Θέλει εκείνοι που εκτιμούν τα ρούχα να είναι όμορφα ντυμένοι και εκείνοι που εκτιμούν το καλό φαγητό να είναι ταϊσμένοι με εκλεκτές γεύσεις.
Θέλει όλα αυτά τα πράγματα επειδή είναι Εκείνος που τα απολαμβάνει και τα εκτιμά. Είναι ο Θεός που θέλει να παίζει και να τραγουδά και να απολαμβάνει την ομορφιά και να διακηρύττει την αλήθεια και να φορά ωραία ρούχα και να τρώει νόστιμα φαγητά. «Ο Θεός γαρ έστιν ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν» , είπε ο Παύλος.
Η επιθυμία που αισθάνεσαι για πλούτη είναι το άπειρο που επιζητά να εκφραστεί σε εσένα όπως επιζητούσε να εκφραστεί μέσα στο μικρό αγόρι με το πιάνο.
Επομένως δεν πρέπει να διστάζεις να ζητάς πολλά. Ρόλος σου είναι να εστιάζεις και να εκφράζεις την επιθυμία σου στον Θεό.     
Αυτό είναι ένα δύσκολο σημείο για τους περισσότερους ανθρώπους. Διατηρούν κάτι από την παλιά άποψη ότι η φτώχια και η αυτοθυσία ευχαριστούν τον Θεό. Θεωρούν τη φτώχια μέρος του σχεδίου, αναγκαιότητα της φύσης. Πιστεύουν ότι ο Θεός τελείωσε το έργο Του και έφτιαξε όλα όσα μπορούσε, και ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πρέπει να παραμείνει φτωχή επειδή δεν υπάρχει αρκετός πλούτος.Διαθέτουν τόσο εσφαλμένη σκέψη ώστε αισθάνονται ντροπή να ζητήσουν πλούτη. Προσπαθούν να μη θέλουν περισσότερα από τα απολύτως απαραίτητα` απλώς αρκετά για να ζουν κάπως άνετα.
Θυμάμαι τώρα την περίπτωση ενός ανθρώπου στον οποίο είπαν ότι έπρεπε να βάλει στον νου του μια σαφή εικόνα όλων όσων ήθελε, έτσι ώστε η δημιουργική τους σκέψη να εντυπωθεί στην Άμορφη Ουσία. Ήταν ένας πολύ φτωχός άντρας. Ζούσε σε νοικιασμένο σπίτι και είχε μόνο τα προς το ζην, και δεν μπορούσε να αντιληφθεί το γεγονός ότι όλος ο πλούτος του σύμπαντος ήταν δικός του. Έτσι, αφού ξανασκέφτηκε το ζήτημα, αποφάσισε ότι θα ήταν λογικό να ζητήσει ένα νέο χαλί για το πάτωμα του καλύτερου δωματίου του και μια σόμπα με κάρβουνο για να ζεσταίνει το σπίτι του τους κρύους χειμώνες. Ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται σε αυτό το βιβλίο, απέκτησε αυτά τα πράγματα σε λίγους μήνες και τότε σκέφτηκε ότι δεν είχε ζητήσει αρκετά. Κοίταξε προσεκτικά το σπίτι που ζούσε και σχεδίασε όλες τις βελτιώσεις που θα ήθελε να του κάνει. Πρόσθεσε νοητικά ένα μεγάλο παράθυρο εδώ και ένα δωμάτιο εκεί, μέχρι που ολοκληρώθηκε στον νου του ως το ιδανικό του σπίτι, και μετά σχεδίασε τα έπιπλά του.
Διατηρώντας την εικόνα ολοκληρωμένη στον νου του, άρχισε να ζει με τον Ορθό Τρόπο και να προχωρά προς αυτό που ήθελε. Τώρα έχει δικό του σπίτι και το ανακαινίζει σύμφωνα με τη μορφή της νοητικής του εικόνας. Και τώρα, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, συνεχίζει για σημαντικότερα και περισσότερα πράγματα. Τα απέκτησε ακολουθώντας την πίστη του, και αυτό ισχύει για εσάς και για όλους μας.
Κεφάλαιο 7ο -ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
Τα παραδείγματα που παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο θα έχουν κάνει τον αναγνώστη να συνειδητοποιήσει ότι το πρώτο βήμα προς τον πλούτο είναι να εμφυτεύεσαι την ιδέα των επιθυμιών του στην Άμορφη Ουσία.
Αυτό είναι αλήθεια και θα δείτε ότι για να το κάνετε είναι απαραίτητο να συνδεθείτε με την Άμορφη Νοημοσύνη με έναν αρμονικό τρόπο.
Το να διασφαλιστεί αυτή η αρμονική σχέση είναι ζήτημα τόσο πρωταρχικής και ζωτικής σημασίας ώστε θα αφιερώσω λίγο χώρο στην ανάπτυξή του εδώ και θα σας δώσω οδηγίες οι οποίες -αν τις ακολουθήσετε— είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσουν σε τέλεια νοητική ενότητα με τον Θεό.
Ολόκληρη η διαδικασία της νοητικής προσαρμογής και επανόρθωσης μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: Ευγνωμοσύνη!
Πρώτον, να πιστεύετε ότι υπάρχει μια Νοήμων Ουσία, από την οποία πηγάζουν τα πάντα. Δεύτερον, να πιστεύετε ότι αυτή η Ουσία σας δίνει όλα όσα επιθυμείτε και τρίτον, να σχετιστείτε με αυτήν με ένα συναίσθημα βαθιάς και έντονης ευγνωμοσύνης.
Πολλοί άνθρωποι που διάγουν τη ζωή τους με ορθό τρόπο σε όλους τους άλλους τομείς, παραμένουν φτωχοί λόγω έλλειψης ευγνωμοσύνης. Όταν δεχτούν ένα δώρο από τον θεό, κόβουν τα νήματα που τους συνδέουν με Αυτόν, αποτυγχάνοντας να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους.
Είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς ότι όσο πιο κοντά ζούμε στην πηγή του πλούτου, τόσο περισσότερο πλούτο θα λάβουμε, και είναι επίσης εύκολο να κατανοήσουμε ότι η ψυχή που είναι πάντα ευγνώμων, ζει σε στενότερη επαφή με τον θεό από αυτήν που δεν του απευθύνεται ποτέ εκφράζοντας τις ευχαριστίες της.
Όσο μεγαλύτερη είναι η ευγνωμοσύνη με την οποία εστιάζουμε τον νου μας στο Υπέρτατο Ον όταν μας συμβαίνουν καλά πράγματα, τόσο περισσότερα είναι και τα καλά πράγματα που θα δεχτούμε και τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν. Ο λόγος είναι απλώς ότι η νοητική στάση της ευγνωμοσύνης φέρνει τον νου σε στενότερη επαφή με την πηγή από την οποία προέρχονται οι ευλογίες.
Αν είναι καινούργια σκέψη για εσάς ότι η ευγνωμοσύνη φέρνει ολόκληρο τον νου σας σε στενότερη αρμονία με τις δημιουργικές ενέργειες του σύμπαντος, σκεφτείτε το καλά και θα διαπιστώσετε ότι είναι αλήθεια. Τα αγαθά που ήδη διαθέτετε σάς έχουν έρθει χάρη στη συμμόρφωση με κάποιους νόμους. Η ευγνωμοσύνη θα οδηγήσει τον νου σας μέσα από τους τρόπους με τους οποίους έρχονται τα πράγματα, θα σας κρατήσει στενά εναρμονισμένους με τη δημιουργική σκέψη και θα σας εμποδίσει να υποκύψετε στην ανταγωνιστική σκέψη.
Μόνο η ευγνωμοσύνη μπορεί να διατηρήσει την οπτική σας στραμμένη προς το Παν και να σας εμποδίσει από το να υποπέσετε στο σφάλμα να σκεφτείτε ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι, και να κάνετε κάτι που θα ήταν μοιραίο για τις ελπίδες σας.
Υπάρχει ο Νόμος της Ευγνωμοσύνης και είναι απολύτως απαραίτητο να μελετήσετε αυτόν τον νόμο, αν θέλετε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο νόμος της ευγνωμοσύνης στηρίζεται στη φυσική αρχή ότι η δράση και η αντίδραση είναι πάντα ίσες, και προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Η υπέρβαση του νου σας, όταν υμνείτε γεμάτος ευγνωμοσύνη το Υπέρτατο Ον, είναι μια απελευθέρωση ή δαπάνη δύναμης. Δεν μπορεί να μη φτάσει σε αυτό στο οποίο απευθύνεται και η αντίδραση είναι μια στιγμιαία κίνηση προς το μέρος σας.         
«Εγγίσατε τω Θεώ, και εγγιεί υμίν*». «Πλησιάστε τον θεό, και Εκείνος θα πλησιάσει εσάς», Ιακώβου δ', Αυτή είναι μια δήλωση ψυχολογικής αλήθειας.
Και αν η ευγνωμοσύνη σας είναι δυνατή και διαρκής, η αντίδραση από μέρους της Άμορφης Ουσίας θα είναι δυνατή και διαρκής. Η κίνηση των πραγμάτων που θέλετε θα είναι πάντα προς το μέρος σας. Παρατηρήστε τη γεμάτη ευγνωμοσύνη συμπεριφορά του Ιησού. Πώς πάντα φαίνεται να λέει: «Σ' ευχαριστώ Πατέρα, γιατί με άκουσες». Δεν μπορείτε να ασκήσετε μεγάλη δύναμη χωρίς ευγνωμοσύνη, γιατί η ευγνωμοσύνη είναι αυτή που σας διατηρεί συνδεδεμένους με τη Δύναμη.
Αλλά η αξία της ευγνωμοσύνης δεν έγκειται μόνο στο να έχετε περισσότερες ευλογίες στο μέλλον. Χωρίς ευγνωμοσύνη δεν μπορείτε να κρατηθείτε για καιρό μακριά από σκέψεις σχετικά με το πόσο λίγο σας ικανοποιεί η παρούσα κατάσταση των πραγμάτων.
Τη στιγμή που θα επιτρέψετε στον νου σας να εστιαστεί με έλλειψη ικανοποίησης στα πράγματα όπως είναι, αρχίζετε να χάνετε έδαφος. Εστιάζετε την προσοχή σας στο κοινό, στο συνηθισμένο, στο φτωχό, στο ελεεινό και στο κακό, και ο νους σας προσλαμβάνει τη μορφή αυτών των πραγμάτων. Τότε θα μεταβιβάσετε αυτές τις μορφές ή νοητικές εικόνες στο Άμορφο, και το κοινό, το φτωχό, το ελεεινό και το κακό θα έρθουν σε εσάς.
Όταν επιτρέπετε στον νου σας να εστιάζετε στα κατώτερα, σημαίνει ότι γίνεστε και εσείς κατώτερος και ότι περιβάλλεστε με κατώτερα πράγματα.
Από την άλλη, όταν εστιάζετε την προσοχή σας στο καλύτερο, σημαίνει ότι περιβάλλεστε από το καλύτερο και γίνεστε το καλύτερο.
Η Δημιουργική Δύναμη μέσα μας μάς καθιστά την εικόνα αυτού στο οποίο δίνουμε την προσοχή μας.
Είμαστε Νοητική Ύλη, και η νοητική ύλη πάντα παίρνει τη μορφή αυτού το οποίο σκέφτεται.
Ο ευγνώμων νους είναι συνεχώς εστιασμένος στο καλύτερο. Συνεπώς τείνει να γίνει καλύτερος, παίρνει τη μορφή ή τον χαρακτήρα του καλύτερου και θα δεχτεί το καλύτερο.
Επίσης, η πίστη γεννάται από την ευγνωμοσύνη. Ο ευγνώμων νους περιμένει συνεχώς καλά πράγματα, και προσδοκία γίνεται πίστη. Η αντίδραση της ευγνωμοσύνης στον νου κάποιου παράγει πίστη και κάθε κύμα γενναιόδωρης ευγνωμοσύνης προς τα έξω αυξάνει την πίστη. Όποιος δεν έχει αίσθηση ευγνωμοσύνης δεν μπορεί να διατηρήσει για πολύ μια ζωντανή πίστη. Και χωρίς ζωντανή πίστη δεν μπορείτε να πλουτίσετε χάρη στη δημιουργική μέθοδο, όπως θα δούμε στα επόμενα κεφάλαια.
Είναι αναγκαίο, επομένως, να καλλιεργήσουμε τη συνήθεια να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για κάθε καλό πράγμα που μας συμβαίνει, και να εκφράζουμε συνεχώς τις ευχαριστίες μας.
Και επειδή όλα τα πράγματα έχουν συνεισφέρει στην πρόοδό σας, θα πρέπει να περιλαμβάνετε όλα τα πράγματα στην ευγνωμοσύνη σας.
Μη χάνετε χρόνο σκεπτόμενοι ή μιλώντας για τις αδυναμίες ή τις λάθος πράξεις των πλουτοκρατών ή των μεγαλοπαραγόντων. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν οργανώσει τον κόσμο έχει δημιουργήσει τις ευκαιρίες σας. Όλα όσα παίρνετε σας έρχονται χάρη σε αυτούς.
Μην οργίζεστε με τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Αν δεν υπήρχαν πολιτικοί, θα ήσασταν θύματα της αναρχίας και οι ευκαιρίες σας θα μειώνονταν σημαντικά.          
Ο Θεός έχει εργαστεί για πολύ καιρό και με μεγάλη υπομονή για να μας φέρει στο σημείο να έχουμε βιομηχανία και διακυβέρνηση, και συνεχίζει το έργο Του. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι θα καταργήσει τους πλουτοκράτες, τους μεγαλοπαράγοντες, τους επικεφαλής της βιομηχανίας και τους πολιτικούς μόλις βρει ευκαιρία, αλλά στο μεταξύ, να τους θεωρείτε όλους καλούς. Να θυμάστε ότι όλοι βοηθούν ώστε να διευθετηθούν οι γραμμές μεταφοράς μέσω των οποίων τα πλούτη σας θα έρθουν σε εσάς, και να είστε ευγνώμονες για όλους. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αρμονικές σχέσεις με το καλό που ενυπάρχει σε οτιδήποτε, και το καλό σε οτιδήποτε θα έρθει προς το μέρος σας.
Συνεχίζεται σε δεύτερο μέρος...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα