Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ένα σύντομο ιστορικό της καταγωγής του όρου 'False Flag'



του James Corbett, 11η Σεπτεμβρίου 2013
δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Corbett Report (https://www.corbettreport.com/)

Στον πόλεμο της θαλάσσηςο όρος 'ψεύτικη σημαία' ('False Flag Operation'αναφέρεται σε μια επίθεση κατά την οποία ένα σκάφος φέρει σημαία διαφορετική από την πραγματική σημαία της μάχης πρoτού εμπλακεί με τον εχθρό τους. Πρόκειται για ένα τέχνασμα σχεδιασμένο να εξαπατήσει τον εχθρό για την πραγματική φύση και την προέλευση μίας επιθέσεως.

Στο πεδίο της Δημοκρατίας όπου οι κυβερνήσεις χρειάζονται ως προαπαιτούμενο ένα τουλάχιστον εύλογο πρόσχημα προτού οδηγήσουν το έθνος τους στον πόλεμο, έχει προσαρμοστεί ως τακτική ψυχολογικής μάχης προκειμένου να εξαπατηθεί το σύνολο κυβέρνησης-κυβερνωμένων να πιστέψουν ότι ένα εχθρικό έθνος τους έχει επιτεθεί. 

Στην δεκαετία 1780, ο Γουσταύος Γ΄της Σουηδίας αναζητούσε έναν τρόπο προκειμένου να ενώσει ένα ολοένα και πιο διχασμένο έθνος και να αυξήσει τις δικές του πολιτικές εξουσίες. Αποφάσισε ότι ένας πόλεμος με την Ρωσία θα δημιουργούσε επαρκής απόσπαση της προσοχής, αλλά δεν είχε την πολιτική εξουσία για να στείλει το έθνος στον πόλεμο μονομερώς, οπότε απευθύνθηκε στον επικεφαλής ράφτη της Σουηδικής Όπερας για να ράψει μερικές ρωσικές στρατιωτικές στολές. 

Κατόπιν οι Σουηδοί στρατιώτες φόρεσαν τις στολές και εστάλησαν να επιτεθούν στον φινλανδικό μεθοριακό σταθμό της Σουηδίας κατά μήκος των ρωσικών συνόρων. Οι πολίτες της Στοκχόλμης, θεωρώντας ότι επρόκειτο για πραγματική ρωσική επίθεση, εξοργίστηκαν και ως αποτέλεσμα αυτού ξεκίνησε ο σουηδο-ρωσικός πόλεμος του 1788-1790.

Το 1931 η Ιαπωνία αναζητούσε μία αφορμή για να εισβάλλει στην Μαντζουρία. Στις 18 Σεπτεμβρίου του έτους, ο διοικητής του Αυτοκρατορικού Στρατού της Ιαπωνίας πυροδότησε μία μικρή ποσότητα TNT κατά μήκος ενός ιαπωνικού σιδηροδρόμου στην πόλη Mukden της Μαντζουρίας. 

Για την ενέργεια αυτή κατηγορήθηκαν οι Κινέζοι αντιφρονούντες και το περιστατικό αξιοποιήθηκε ώστε να αποτελέσει δικαιολογία για την κατάκτηση της Μαντζουρίας ύστερα από διάστημα μόλις έξι μηνών. 

Όταν μετέπειτα η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε, η Ιαπωνία απομονώθηκε διπλωματικά και υποχρεώθηκε να τεθεί εκτός Ηνωμένων Εθνών. Το 1939 ο Heinrich Himmler, ιθύνων νους του Γ' Ράιχ, επινόησε ένα σχέδιο προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Γερμανία ήταν θύμα της πολωνικής επιθετικότητας με σκοπό να δικαιολογήσει την επικείμενη εισβολή στην Πολωνία. 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα