Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Μία νέα πανδημία ακολουθεί την πανδημία...

Ελένη Τσουκαλή
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία νέα πανδημία θα ακολουθήσει, λένε επιστήμονες, την τωρινή πανδημία του νέου ιού που μας ταλαιπωρεί παγκόσμια, αυτή την εποχή. Του Covid-19, όπως τον έχουν ονομάσει.

Η νέα αυτή πανδημία θα αφορά προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχικά νοσήματα, όπως αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine...
Όπως λέει ο πρώτος από τους συγγραφείς του άρθρου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, είναι σημαντικό να υπάρξει εκπαίδευση γι αυτό, έρευνα για όσους έχουν συμπτώματα
και διαθέσιμη θεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία που θα υπάρξουν από την πανδημία του Covid-19.

Η ιογενής πανδημία που ζούμε θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης, της χρήσης ουσιών, της αίσθησης μοναξιάς και της ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρεται στο άρθρο, όπως επίσης και σε μία επιδημία αύξησης της παιδικής κακοποίησης λόγω του κλεισίματος των σχολείων.
Μία πρόσφατη έρευνα της Ψυχιατρικής Εταιρείας της Αμερικής έδειξε  πως η επιδημία του Covid-19 επηρεάζει σοβαρά τον Αμερικανικό πληθυσμό, με τους μισούς σε αυτόν να αναφέρουν ψηλά επίπεδα άγχους.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα