Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν προστασία


Θα πρέπει να αλλάζουμε μάσκα κάθε φορά που μπαίνουμε σε χώρο συνωστισμού, τονίζει ο Θ. Βασιλακόπουλος - Οδηγίες σωστής χρήσης


Καθηγητής Πνευμονολογίας: Καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν προστασία

Θα πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε στη χρήση της μάσκας, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, μια σωστή μάσκα, χειρουργική, μπορεί να μας προστατεύσει μόνο μερικώς, όπως εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, ωστόσο δεν πρέπει να μας παρασύρει το ότι φοράμε μάσκα και να μην τηρούμε τα υπόλοιπα μέτρα.

Εφόσον πρόκειται για μάσκες μίας χρήσεως πρέπει κάθε φορά που θα μπαίνουμε σε χώρο συνωστισμού να φοράμε διαφορετική, πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα πλένουμε και θα ξαναφοράμε είναι ένας καλός μηχανισμός για να αποφύγουμε το πρόστιμο αλλά και για να κολλήσουμε οτιδήποτε. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μειώνει κάποια μόλυνση η υφασμάτινη μάσκα, τόνισε, υπάρχει μόνο η κοινή λογική πως αν είναι στεγνή συγκρατεί κάποια σωματίδια.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα