Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το μέλλον το έχω ξαναδεί


Γεια σας πιτσιρίκια,
Ζούμε σε μια απίστευτη χώρα.
Ο πρωθυπουργός κάνει διάγγελμα και πρακτικά προκαλεί περισσότερες απορίες από όσες θα έπρεπε να σου λύσει. Εχει περάσει ήδη μια μέρα και δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο με το τι θα γίνει στα σχολεία και στις επιχειρήσεις.
Δεν είναι φοβερό; Πώς μπορείς να κάνεις διάγγελμα, ενώ πρακτικά δεν έχεις σχέδιο για την επόμενη μέρα;
Κατά πάσα πιθανότητα, έτσι τον συμβούλευσε το επιτελείο επικοινωνιολόγων που ουσιαστικά μας κυβερνά. Ένας πρωθυπουργός που σέβεται τον ευατό του πρέπει να κάνει διαγγέλματα και ας μην έχει και τίποτα να πεί.
Fake it until you make it, είναι το δόγμα των επικοινωνιολόγων και -από ό,τι φαίνεται- τα χάπατα το τρώνε αμάσητο με την βοηθεία βεβαίως των ΜΜΕ, τα οποία ακόμα να χωνέψουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιδοτούνται κάθε τόσο.
Βέβαια, για να είμαι ακριβοδίκαιος, ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας, για άλλη μια φορά είπε την αλήθεια στους πολίτες: Ατομική ευθύνη!
Πρακτικά, δηλαδή, ότι ίσχυε και πριν την πανδημία. Απλά, το υπενθυμίζει μήπως κανένας ξεχαστεί και αναζητήσει συλλογικές ευθύνες.
Ατομική σου ευθύνη να μορφώσεις τα παιδιά σου.
Δεν έχεις λεφτά για φροντιστηρία, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Ατομική σου ευθύνη να μην πάθεις κάποιο ατύχημα ή αρρωστήσεις.
Δεν έχεις λεφτά για ιδωτική υγεία, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Ατομική σου ευθύνη να εξασφαλίσεις ενα καλό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.
Δεν έχεις λεφτά για ιδωτική ασφάλιση, ατομική σου ευθύνη να βρείς.
Εν καιρώ πανδημίας, περιμένατε να αλλάξει κάτι;

Απλά, μας υπενθύμισαν οτι όλα όσα ίσχυαν, εξακολουθούν να ισχύουν.

Με αυτά τα δεδομένα, η επόμενη μέρα θα είναι απολύτως προβλέψιμη.
Κλάδοι θα αρχίσουν να τσακώνονται μεταξύ τους, καθώς οι μεν θα θεωρούν οτι οι δε είναι πιο ευνοημένοι απο την συγκυρία. Για παράδειγμα, η Εκκλησία φωνάζει και απορεί για το γεγονός οτι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν πρίν απο αυτήν!
Ακόμα και μέσα στον ίδιο κλάδο θα αρχίσουν οι πισώπλατες μαχαιριές, όταν θα αντιληφθούν οτι η πίτα δεν θα φτάσει για όλους. Για παράδειγμα, τα ίδια λειτουργικά έξοδα έχει ενας μητροπολιτικός ναός και τα ίδια ένα ξωκλήσι;
Δεν θέλω πάλι να ακούσω για χαμένες χρυσές ευκαιρίες και συλλογικότητες.
Είχαμε τις ευκαιρίες μας και δεν σκεφτήκαμε καν να τις αξιοποιήσουμε. Πολλοί δε απο τούς συμπολίτες μας τα βρίσκουν όλα τέλεια, οπότε δεν έχει νόημα καμία συζήτηση περαιτέρω.
Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, έναν γνωστό μου που το 2015 ήταν πιο επαναστάτης και από τους επαναστάτες. Μέχρι τα capital controls. Εκεί τελείωσε η επανάσταση για αυτόν, καθως ένιωσε οτι κινδύνευσαν οι καταθέσεις του.
Ακόμα και αν τα πράγματα χειροτερεύσουν πολύ για πολλούς, τότε το σύστημα θα τα ρίξει στους μετανάστες. Άλλωστε, μάλλον αυτό ήταν και το αρχικό πλάνο άλλα μας πρόλαβε η πανδημία.
Αυτοί μας παίρνουν τις δουλειές, τα λεφτά, την πατρίδα, την ορθοδοξία κτλ.
Τώρα, βέβαια, που το σκέφτομαι, αν είναι να γίνει κάτι σε αυτή η χώρα, θα γίνει απο τους μετανάστες. Να το θυμάστε.
Με πολύ σουρεαλισμό
Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε τι θα γίνει στη χώρα μας και στην κοινωνία μας με την νέα οικονομική κατάρρευση. Το 2010 δεν είναι μακριά, οπότε εγώ σκέφτομαι πως θα συμβεί ακριβώς το ίδιο. Πολλά λόγια για αλληλεγγύη αλλά ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του. Βοηθάει σε αυτό πια και το social distancing. Μακάρι να διαψευστώ αλλά έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα προσέχω να μην κάνω τα ίδια λάθη. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα