Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Διαβήτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από μία χειρουργική επέμβαση


Διαβήτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από μία χειρουργική επέμβαση

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη είναι το απλό σάκχαρο που δίνει ενέργεια στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Ο διαβήτης αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση της γλυκόζης που «περισσεύει» στο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνια, εάν δεν προηγηθεί έλεγχος και ρύθμιση των επιπέδων αυτών, να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία του ατόμου.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έχουν 50% πιθανότητα να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα λόγω καρδιακών επιπλοκών και λοιμώξεων.
Παρακάτω εξηγούνται όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς πριν υποβληθούν σε μία χειρουργική επέμβαση.

Το στρες της χειρουργικής επέμβασης

Όπως είναι φυσιολογικό, πριν από μία επέμβαση το άτομο μπορεί να βιώνει έντονο άγχος. Σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμο να συζητήσει με τον γιατρό του ώστε να λύσει όλες τις απορίες και για να το βοηθηθεί να διαχειριστεί το άγχος του. Γιατί με το στρες γενικότερα παρατηρείται αυξημένη έκκριση των σχετιζόμενων ορμονών στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και για λίγες μέρες ύστερα από αυτήν, με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεργλυκαιμία και καταβολισμός πρωτεϊνών.
Η μεταβολική αυτή απορρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε:
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα