Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ο συμβολισμός του πασχαλινού αυγού

e-αίθουσα: Το αβγό (συμβολισμοί- λαογραφία- πασχαλινό αβγό)

Στα παλιά χρόνια, οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τον συμβολισμό του αυγού για να αντιπροσωπεύσουν την ανάσταση. Αυτό είναι ένα καλό σύμβολο για την ανάσταση επειδή η αύρα του ανθρώπου έχει σχήμα αυγού. Μερικές φορές αυτή η ωοειδής αύρα κρυσταλλώνεται σαν αυγό και ο άνθρωπος δεν μπορεί να βγει από αυτήν μέσω της συνειδητότητάς του ή μέσω της προσπάθειάς του επειδή είναι παγιδευμένος στις συνήθειες, τις θυμαπάτες, τις ψευδαισθήσεις, τον υλισμό, το μίσος και τον θυμό. Με όλα αυτά τα πράγματα, χτίζει στον εαυτό του ένα πραγματικό κέλυφος γύρω του.

Όταν το κοτοπουλάκι σπάσει το κέλυφος και βγαίνει απ' αυτό, αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα ή η ψυχή στο αυτό, το οποίο είναι λανθάνων και αδρανές, τελικά σπάει την παλιά του ύπαρξη και γίνεται μια νέα ζωή. Φανταστείτε ένα μικρό κοτόπουλο να σπάει το κέλυφος του αυγού γύρω του και ξαφνικά να βλέπει τα δέντρα, τα πουλιά και τη ζωή γύρω από αυτό. Φανταστείτε πόσο νέα θα φαίνονται όλα. Με τον ίδιο τρόπο, η ανάσταση είναι μια σταθερή πρόοδος για να σπάσετε τους δικούς σας περιορισμούς και μπλοκαρίσματα και τελικά να γεννηθείτε σε μια νέα ζωή, εντελώς διαφορετική από αυτήν που ήσασταν πριν.



Το μυστήριο της ανάστασης είναι ο μετασχηματισμός της ζωής μας. Τελικά θα ζήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε χρόνο να μην είμαστε τα ίδια όντα. Θα είμαστε πιο εκλεπτυσμένοι. Θα είμαστε σε μεγαλύτερο φως και μεγαλύτερη ομορφιά. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Teachings of Christ, vol.4


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα