Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ



Εάν ο άνθρωπος είχε κατορθώσει να φτάσει σε μία ανώτερη νοητική και συνειδησιακή κατάσταση, τότε θα μπορούσε να αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά τον κόσμο του.

Ως τώρα διαθέτει την αντίληψη της πραγματικότητας 'από κάτω προς τα επάνω ',δηλαδή χρειάζεται να ανέβει από τη θέση που βρίσκεται σε μία άλλη ,ώστε να αντιληφθεί αυτά που ήταν πριν ,γύρω του . Εάν όμως λειτουργούσε εντελώς αντίστροφα ,θα συνειδητοποιούσε ότι η πραγματικότητα του στηρίζεται σε ένα σκελετό από νοητικές έννοιες ,μαγικά σύμβολα και μαθηματικές εξισώσεις.


Μέσα σε αυτήν την άπειρη θάλασσα από χαοτικές συναρτήσεις ,ο καθένας θα μπορούσε να αντιληφθεί και κάποιες εξισώσεις που αφορούν την ίδια την ύπαρξη!

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε για το ρόλο μας ή για το σκοπό της ύπαρξης μας. Μία απάντηση που είναι ήδη γνωστή σε αρκετούς από εσάς ,είναι το 'γνώθοις εαυτών' Πώς μπορείς όμως να γνωρίσεις τον ανώτερο σου εαυτό?


Ίσως αποκτώντας περισσότερη γνώση ,η οποία ισούται με την εξέλιξη ενός ατόμου σε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Τώρα, όποιος γνωρίζει περισσότερα απο χθές είναι κάτι ποιο ανώτερο αύριο. Αυτόματα σαν αποτέλεσμα της γνώσης ή της εξέλιξης ,έχουμε την περίσσια δύναμη και εδώ είναι ίσως ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της ύπαρξης.

Θα' λεγα ,πως ο κανόνας του παιχνιδιού που λέγεται ζωή, είναι η αναζήτηση περισσότερης γνώσης ώστε να εξελιχθούμε και να αποκτήσουμε περισσότερη δύναμη.

Βλέπετε το σύμπαν λειτουργεί σαν αρπακτικό, γιατί κάθε αδύναμο είδος φροντίζει η φύση του ίδιου του σύμπαντος, να το αφανίσει.


Πολλά είδη ζωής γεννήθηκαν μέσα σε αυτό ,αλλά ακόμα περισσότερα αφανίστηκαν χάριν της αδυναμίας τους.


Ο άνθρωπος απέναντι σ'αυτή τη στάση ,έχει επιλέξει δύο δρόμους. Ο ένας αφορά την ύλη και διεκπαιρεώνεται μέσα από την επιστήμη και την τεχνολογία, ενώ ο δεύτερος αποτελείται από την αναζήτηση του ανθρώπου για περισσότερη δύναμη στο πνεύμα του.

Ποιός από τους δύο δρόμους είναι ο σωστότερος? Αυτό είναι κάτι που θα απαντηθεί στο μέλλον και η απάντηση θα εξαρτάται από τη συλλογική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.



Άλλωστε και στους δύο δρόμους υπάρχουν οδοιπόροι. Όμως σ αυτό το κείμενο,θα ακολουθήσουμε κάποιους από αυτούς που αναζητούν τη δύναμη στον πνευματικό δρόμο .Μερικοί από αυτούς ήδη έχουν αγγίξει ορισμένα από τα διαμάντια που βρίσκονται σε τούτο το μονοπάτι .Κάποιοι άλλοι αυτά τα διαμάντια, τα ονομάζουν ικανότητες. Προσωπικά τα θεωρώ ως ένα θησαυρό δύναμης που ο άνθρωπος έχει την τύχη ή την ατυχία να κρύβει μέσα του. Ένας θησaυρός που μπορεί να βρεθεί στα χέρια του καθενός εάν αποκτήσει το κατάλληλο κλειδί που θα ανοίξει την κρύπτη για τον εσωτερικό του εαυτό. Πόρτες άλλωστε ,υπάρχουν πολλές .Το κακό ίσως είναι, ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα μάτια να τις δει .Εάν μπορούσε για παράδειγμα ν'ανοίξει την κλειδαριά του εγκεφάλου του ,τότε ίσως να μην ήταν το πλάσμα που γνωρίζουμε σήμερα .Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τη σεξουαλική δύναμη που ο άνθρωπος χάριν της άγνοιας του, την χρησιμοποιεί μόνο για λόγους αναπαραγωγής και ευχαρίστησης.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ



Μία από τις πιο αρχέγονες ικανότητες ορισμένων ανθρώπων,είναι η τάση να μπορούν να αγγίξουν το πέπλο του μέλλοντος.Θα'λεγα πως είναι η πιο γνωστή δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος.Άπειροι ήταν εκείνοι που βαπτίσθηκαν προφήτες σε όλη την ιστορία του ανθρώπου,αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μίλησαν στον κόσμο για το πως επιδρά ή πως λειτουργεί η συγκεκριμένη δύναμη.


Ο γάλλος ψυχιστής Ζαλέτ Λουκίτα,υποστηρίζει ότι η πρόγνωση οφείλεται χάριν των ζωώδη ενστίκτων.Μάλιστα φέρει ως παράδειγμα,οτι τα ζώα λόγω του ενστίκτου τους μπορούν να προβλέψουν σεισμούς και καταστροφές.Ο ίδιος πάλι υποστηρίζει ότι ένας τρόπος να βλέπεις μελλοντικές καταστάσεις,είναι η άρνηση του αιτιακού κόσμου και η συνειδησιακή επικέντρωση προς ένα ανώτερο σκοπό.


Αυτόματα η συνείδηση μπορεί να κινείται από πάνω προς τα κάτω και να βλέπει την πραγματικότητα σαν σκακιέρα με απώτερο αποτέλεσμα, να προβλέπει καταστάσεις και γεγονότα.


Ο DENNING & PHILLIPS -γνωστός δάσκαλος ανάπτυξης ψυχικών ικανοτήτων-αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα της πρόγνωσης λόγω ότι μπορούν να κατανοήσουν το φυσικό αποτέλεσμα μίας εξίσωσης περιστάσεων.

Αυτή η πρόγνωση θα μπορούσε να ονομασθεί 'προφητεία νοοτροπίας ή τάσεων και είναι κάτι που σχεδόν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων,την έχει εν λειτουργία.Για 

παράδειγμα,πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα ενός ανθρώπου,χάριν των νοητικών ή αισθηματικών τάσεων που έχει.Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος έχει αυτή την ικανότητα αλλά μπλοκάρεται από την ψυχολογική φόρτιση.Ο υπνωτιστής Θέλμανς Μος που υποστηρίζει την ίδια θεωρία,έχει υπνωτίσει αρκετά από τα υποκείμενα του ώστε να τους ξεμπλοκάρει από την ψυχολογική φόρτιση και να μπορέσει να λειτουργήσει η ικανότητα της πρόγνωσης.Εάν πάμε λίγο πιο πίσω θα συναντήσουμε αρκετές παραδόσεις που μας παραπέμπουν στην ικανότητα της προφητείας.Βέβαια,σε'κείνες τις αρχές του χρόνου,εαν κάποιος είχε προφητικές ικανότητες,αυτόματα θεωρούνταν ότι ήταν 'εκλεκτός 'απο τους θεούς.Στο Ισραήλ,οι προφήτες ήταν γνωστοί ως 'κεκλειμμένοι' ,που σημαίνει πως είναι αυτοί που έχουν τη χάρη του αγίου πνεύματος.Ωστόσο,υπάρχουν και αντίθετες απόψεις,που υποστηρίζουν ότι η ικανότητα γεννιόταν μέσα από κάποιες απόκρυφες τεχνικές που τους έδιναν τη δύναμη να γνωρίζουν το μέλλον.


Ο συγγραφέας Ευάγγελος Τρίγκας,υποστηρίζει ότι η αδελφότητα των Εσσαίων γνώριζε τεχνικές που μπορούσαν να δώσουν σ'έναν άνθρωπο την ικανότητα της πρόγνωσης.

Ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος,θεωρούσε ότι το Μαντείο των Δελφών και η Πυθία,προφήτευαν κάτω από την επιρροή των αερίων και αναθυμιάσεων που έβγαιναν από τους βράχους της περιοχής.Παρόμοια άποψη έχει εκδηλωθεί από πολλούς ψυχιστές για τον προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης Σαούλ,όπου θεωρούν ότι όταν διδασκόταν από τον ιερέα Ηλεί,εκπαιδεύτηκε ώστε να αφυπνίσει τις προγνωστικές του ικανότητες με μια τεχνική που συμπεριελάμβανε τον ήχο του τυμπάνου και τον ρυθμό των ψαλμών.Για να γίνω ίσως πιο κατανοητός,θυμηθείτε τους εκστασιακούς χορούς των 'ντερβίσηδων'.


Εκτός από όλα τα παραπάνω,η ίδια η μαγεία έχει προσφερθεί ως μέσον πρόγνωσης.Πολλοί μύστες έχουν χρησιμοποιήσει επικλήσεις σε αγγέλους όπως ο Ουρήλ,αλλά και δαίμονες όπως ο madax και ο marbas,ώστε να μπορούν να προβλέπουν τα μελλούμενα.Εδω θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την παραπάνω κατάσταση ως 'πρόγνωση των μέσων'.Παρόμοια θα μπορούσαν να είναι και τα διάφορα τάλισμαν(φυλαχτά),που χρησιμοποιούνται ως μέσα ή κλειδιά για την απόκτηση ικανότητας ενός ατόμου να προβλέπει το μέλλον.Τέτοια τάλισμαν συναντούμε στα αιγυπτιακά 
ιερογλυφικά(Νεκρονομικό),στα μαγικά τετράγωνα και στις σφραγίδες του Μωυσή,ενώ επίσης πρόγνωση των μέσων θα μπορούσε να θεωρηθεί η χαρτομαντεία,η καφεμαντεία κ.λ.π.


Αφήνοντας πίσω μας τα μέσα,ας δούμε διάφορες τεχνικές που υπόσχονται ότι μπορούν να προσδώσουν στον άνθρωπο το χάρισμα της πρόγνωσης.Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που υπέδειξε,οτι μέσα από τα όνειρα μπορούμε να προβλέψουμε τον ερχομό μίας 
ασθένειας.Μάλιστα,χώρισε τα όνειρα σε θεϊκά και βιολογικά,λέγοντας ότι όποιος κατανοούσε τα σημάδια των ονείρων,είχε γνωρίσει και ένα μεγάλο μέρος της σοφίας.Την ίδια άποψη με τον Ιπποκράτη,εκφράζει και η ψυχολόγος Πατρίσια Γκάρφιλντ στο βιβλίο της 'Οι θεραπευτικές δυνάμεις των ονείρων'.Μάλιστα η ίδια επικρίνει την ιατρική που αγνοεί τα όνειρα των ασθενών,καθώς μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη μίας ασθένειας.Ο Ρόμπερτ Σμίθ καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν το 1950,πειραματίσθηκε σε ασθενείς του ώστε να διαπιστώσει την κατάληξη μιας ασθένειας.

Ο ψυχολόγος Ρόμπερτς Στόουν,μιλά για την τεχνική των ναυτικών.Ο ίδιος είχε παρατηρήσει ότι πολλοί από τους ασθενείς του-που είχαν το επάγγελμα του ναυτικού-είχαν αναπτύξει κατά 40% την ικανότητα της πρόγνωσης.Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς,δέχονταν εικόνες από καταστάσεις που πρόκειται να γίνουν,όταν αγνάντευαν τη θάλασσα.Ο Ρόμπερτς Στόουν,πειραματίσθηκε στην απεραντοσύνη της θάλασσας και διαπίστωσε ότι αυξήθηκαν οι νοητικές του ικανότητες,αλλά και ότι μπορούσε να προβλέπει καταστάσεις οικείων προσώπων του.

Έτσι ονόμασε αυτή την τεχνική 'τέχνη των ναυτών'.

Ο παραψυχολόγος Alan Vaughan,στο βιβλίο του 'Στο χείλος του αύριο ',μας αναφέρει, οτι αν διαλογιστούμε πρώτα κάποιες κινήσεις και μετά τις πράξουμε επακριβώς -για ενα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα-,τότε σιγά σιγά θα μπορούμε να αφυπνίσουμε την ικανότητα της πρόγνωσης.Ας δούμε όμως ένα τεχνικό παράδειγμα: Καθίστε αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα και σκεφτείτε λεπτομερώς τις κινήσεις που θέλετε να κάνετε.Π.χ (ότι σηκώνεστε ,κάνετε πέντε βήματα μέσα στο δωμάτιο,κοιτάτε αριστερά και παίρνετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο).Ύστερα ακολουθείστε τις κινήσεις που σκεφτήκατε επακριβώς. Ακολουθείστε αυτό το παράδειγμα για μία βδομάδα και επεκτείνετε την άσκηση με περισσότερες κινήσεις.Θα παρατηρήσετε ότι μετά από αρκετές βδομάδες-σύμφωνα πάντα με τον Alan Vaughan-,θα έχετε αυξήσει τις προγνωστικές σας ικανότητες.
Σίγουρα κάποιοι,όλα αυτά θα τα αρνούνται στο όνομα της λογικής και της επιστήμης.Ίσως γιατί ακολούθησαν το δρόμο της ύλης.Δεν είναι όμως καθόλου τυχαίο ότι η τέχνη της πρόγνωσης,έχει ακολουθήσει τον άνθρωπο ως ιδέα αλλά και δύναμη από την εποχή που ζούσε στα σπήλαια και περίμενε να ακούσει τα μελλούμενα και τις προγνώσεις του μάγου της φυλής,έως σήμερα που ζει στα υπερπολυτελή του σπίτια και η τεχνολογία έχει θριαμβεύσει.

Έρευνα-Κείμενο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα