Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Η επιστήμη νίκησε.

Η επιδημία του κορωνοϊού είναι το ορόσημο του νέου κόσμου
Ο θρίαμβος της επιστήμης

Το 1300 στην επιδημία της πανώλης οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούσες να γλυτώσεις τη νόσο αν καθόσουν δίπλα σε δυνατή φωτιά. Ή αν ζούσες σε σπίτι μακριά από τους ανέμους και με κλειστά παράθυρα.
Μπορούσες να αποφύγεις τη νόσο εάν δεν έτρωγες κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό κρέας . Δεν έπρεπε να κοιμάσαι ποτέ την ημέρα. Το ελαιόλαδο ήταν θανατηφόρο. Απαγορευόταν επίσης το μπάνιο. Και αυτά ήταν τα ήπια μέτρα.
Το 1348 είκοσι χιλιάδες Εβραίοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι της επιδημίας και θανατωθηκαν στο Στρασβούργο.
Μερικοί έτρεχαν στις εκκλησίες για συγχώρεση. Κυκλοφορούσαν μάλιστα και επαγγελματίες τιμωρητές που γυρνούσαν και μαστίγωναν τον κόσμο που πίστευε ότι έτσι θα λυτρωθει από τις αμαρτίες του, καθώς η πανούκλα ήταν η τιμωρία από τον Θεό.
Σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας μάλιστα ενοχοποίησαν τις γάτες. Τις σκότωσαν όλες, με αποτέλεσμα να γίνει τεράστιος ο αριθμός των ποντικών και να φουντώσει χειρότερα η επιδημία.
Ο ιστορικός David Wooton μας λέει ότι την αυγή του 1600 ένας μορφωμένος Εγγλέζος πίστευε ότι οι μάγισσες μπορούν να βυθίσουν πλοία στη θάλασσα. Πίστευε ότι υπάρχουν λυκάνθρωποι αλλά ήταν σίγουρος πως δεν υπήρχαν στην Αγγλία, αλλά μόνο στο Βέλγιο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ...ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα