Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΝΤΟΣ


Υπάρχει ένας θρύλος στο νησί Μπαρμπάντος που έχει να κάνει με φέρετρα που μετακινούνται από άγνωστες δυνάμεις. Αν και κάποιες λεπτομέρειες του φαινομένου δεν είναι γνωστές, το μυστήριο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών για πάνω από έναν αιώνα.


Τα γεγονότα έλαβαν μέρος σε έναν οικογενειακό τάφο, σε ένα νεκροταφείο περίπου επτά μίλια από την πόλη Bridgetown.Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη κατασκευή ικανή να ΄φιλοξενήσει’ τα μέλη της οικογενείας Chase και των κοντινών φίλων όταν αποδημήσουν εις Κύριον.Το μνημείο είναι χτισμένο μισό πάνω και μισό κάτω από το έδαφος για να προστατευτεί όσο είναι δυνατόν από τα στοιχεία της φύσης.


Ο τάφος άρχισε να υποδέχεται τα μέλη της οικογένειας Chase.Το πρώτο άτομο που τοποθετήθηκε ήταν η Thomasina Goddard,μέσα σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο τον Ιούλιο του 1807.Τον αμέσως επόμενο χρόνο ετάφη η μόλις δυο ετών Mary Ann Chase.Η μεγαλύτερη αδελφή της Mary Ann,η Dorcas Chase,ετάφη στις 6 Ιουλίου του 1812.Κάποιοι κάτοικοι πιστεύουν ότι η Dorcas πέθανε λόγω ασιτίας που η ίδια είχε επιβάλλει στον εαυτό της διότι ο πατέρας της Thomas Chase την είχε καταντήσει καταθλιπτική. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον θρύλο, ο Thomas ήταν ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα του Μπαρμπάντος.Λίγες εβδομάδες μετά,ήρθε η ώρα και του αρχηγού της οικογένειας, του Thomas Chase, να μπει στον οικογενειακό τάφο.


Και τότε άρχισαν τα παράξενα ! 



Όταν η ταφόπλακα άνοιξε για την ταφή του Thomas,όλοι οι παρευρισκόμενοι πάγωσαν βλέποντας ότι κανένα από τα φέρετρα στο εσωτερικό του μνημείου δεν ήταν στην αρχική του θέση.Το πλήθος εξοργίστηκε διότι πίστεψε ότι κάποιοι τυμβωρύχοι βρήκαν τρόπο να μπούν στο εσωτερικό του μνημείου και ανακάτεψαν τα φέρετρα μήπως βρουν κάποια λάφυρα.Όμως το να μπει κάποιος ήταν πολύ δύσκολο διότι μια τεράστια, βαριά μαρμάρινη τσιμεντωμένη πλάκα κάλυπτε την μοναδική είσοδο.Κάθε φορά που άνοιγαν τον θόλο του μνημέιου, το τσιμέντο έπρεπε να κομματιαστεί και αρκετοί άνδρες να μετακινήσουν την ταφόπλακα.Επίσης δεν υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μέσα στα φέρετρα.Μην θέλοντας να πιστέψουν ότι κάτι απόκοσμο συμβαίνει, οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι οι τυμβωρύχοι –παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες- με κάποιο τρόπο κατάφεραν να ‘παρενοχλήσουν΄ τα φέρετρα.Με αυτήν τη βολική σκέψη επανατοποθέτησαν τα φέρετρα στην θέση τους όπως και αυτό του Thomas.Ο θόλος σφραγίστηκε και ήταν όπως και πριν.


Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1816 το μνήμα ανοίχτηκε εκ νέου για την ταφή του εντεκάχρονου Charles Brewster Ames.Όπως και την προηγούμενη φορά,όλα τα φέρετρα είχαν αλλάξει θέση, ακόμη και το βαρύ φέρετρο του Thomas.Έγινε πάλι η απαραίτητη τακτοποίηση και ο θόλος σφραγίστηκε ξανά.


Πενήντα δύο ημέρες αργότερα έπρεπε να ταφεί και ο Samuel Brewster.Στην κηδεία είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου και όλοι περίμεναν να γίνουν μάρτυρες της συνέχειας του μυστηρίου. Η βαριά ταφόπλακα που σφράγιζε την είσοδο,εξετάστηκε προσεχτικά.Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και έτσι το μνημείο ανοίχτηκε.Κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν για άλλη μια φορά στο εσωτερικό του μνημείου επικρατούσε χάος.Το απλό ξύλινο φέρετρο της Thomasina Goddard ήταν άσχημα χτυπημένο παρ’όλο που ήταν ολόγυρα δεμένο με σύρμα για να μη διαλυθεί.


Ακολούθησαν αρκετές έρευνες και έγινε προσεκτική εξέταση του μνημείου αλλά δεν βρέθηκε κάτι που να δικαιολογεί όλα αυτά τα παράξενα γεγονότα.Έτσι,για πολλοστή φορά ο τάφος τακτοποιήθηκε και σφραγίστηκε.


Στις 17 Ιουλίου του 1819 ανοίχτηκε ξανά και τα φέρετρα ήταν πάλι ανακατεμένα,εκτός από το εύθραυστο φέρετρο της Thomasina Goddard που ήταν απείραχτο….Τότε, ο κυβερνήτης του νησιού Λόρδος Combermere ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση και διέταξε επαγγελματική έρευνα.Όλο το μνημείο ψάχτηκε εξονυχιστικά αλλά τίποτα το περίεργο δεν προέκυψε.Τα φέρετρα στοιβάχτηκαν ξανά και τοποθετήθηκε άμμος στο πάτωμα έτσι ώστε να αποτυπωθούν τα ίχνη των πιθανών δραστών.Ο τάφος σφραγίστηκε ξανά και ο ίδιος ο κυβερνήτης σφράγισε επίσης κάποια σημεία με τσιμέντο. Όλοι στο νησί περίμεναν το νέο άνοιγμα του οικογενειακού τάφου.


Την επόμενη φορά,ο τάφος δεν ανοίχτηκε λόγω κάποιας ταφής αλλά από την περιέργεια του κυβερνήτη.Στις 18 Απριλίου 1820 μαζί με φίλους του πήγε στο σημείο και βρήκε τα σημεία που είχε σφραγίσει άθικτα,καθώς και όλη την είσοδο.Όταν όμως μετακίνησαν την πλάκα,αντίκρυσαν τα φέρετρα σε πλήρη αταξία και μάλιστα κάποια ήταν αναποδογυρισμένα (!!!) ενώ στην άμμο δεν υπήρχε ούτε ίχνος πατημασιάς.


Τελικά τα φέρετρα μεταφέρθηκαν άμεσα από τον οικογενειακό τάφο και θάφτηκαν σε κάποιο άλλο σημείο του νησιού ενώ από νέες έρευνες στο εσωτερικό του μνημείου δεν διαπιστώθηκε πουθενά να έχει νερό ή κάποιο σημείο από όπου θα μπορούσε αυτό να εισρεύσει και να μετακινήσει τα φέρετρα.


Αποκλείστηκε επίσης η περίπτωση σεισμού διότι θα ήταν απίθανο ένας σεισμός να αναποδογύριζε ολόκληρο φέρετρο και ακόμη περισσότερο να μετακινούσε όλα τα άλλα φέρετρα εκτός από αυτό της Thomasina !


Κάποιοι δύσπιστοι είπαν ότι όλα αυτά τα περιστατικά απλά δεν έγιναν ποτέ.Όμως οι καταγραφές και τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι το ταφικό μνημείο των Chase υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει .Και μέχρι σήμερα είναι άδειο…..


secrethresholds

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα