Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ουροθεραπεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ουροθεραπεία

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια κινέζοι πίνουν τα ούρα τους πιστεύοντας ότι κάνει καλό στην υγεία τους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Xinhua.
Η ουροθεραπεία αναφέρεται σε μια από τις πολλαπλές χρήσεις των ούρων να προλαμβάνουν ή να θεραπεύουν την αρρώστια, να ενισχύουν την ομορφιά ή να καθαρίζουν τα έντερα. Οι περισσότεροι πιστοί πίνουν τα ενδιάμεσα από τα πρωινά τους ούρα. Κάποιοι τα προτιμούν σκέτα και αχνιστά- άλλοι τα αναμειγνύουν με χυμό ή τα σερβίρουν με φρούτα. 

Κάποιοι προτιμούν δυο σταγόνες ούρων σε ένα κουταλάκι νερό υπογλώσσια αρκετές φορές την ημέρα. Κάποιοι πλένονται με τα ούρα τους για να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματός τους. Λέγεται για πολλές σύγχρονες Γιαπωνέζες ότι κάνουν μπάνιο σε ούρα. Οι πραγματικά τολμηροί χρησιμοποιούν τα ούρα τους ως κλύσμα. Τα ούρα δεν αποτελούν ακριβώς το πρωινό των πρωταθλητών, αλλά είναι το ελιξίριο επιλογής για έναν αριθμό αγίων στην Ινδία, όπου η πόση ούρων γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επίσης τα ούρα είναι το προτιμώμενο τονωτικό για έναν αυξανόμενο αριθμό φυσιοθεραπευτών και άλλων οπαδών των «φυσικών θεραπειών». 

Οι βασικοί πόλοι έλξης αυτής της απόλυτης σπιτικής μπύρας είναι το κόστος της, η διαθεσιμότητα και η μεταφερσιμότητά της. Είναι πολύ φτηνότερη από εκείνο το άλλο «νερό της ζωής», το ουίσκι ( uisge beatha ), το οποίο επίσης έχει ζητωκραυγαστεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σε αντίθεση όμως με το ουίσκι, τα ούρα είναι πάντα διαθέσιμα, όλοι κουβαλάνε ένα απόθεμα συνεχώς, και για τους περισσότερους ανθρώπους δεν υπάρχουν παρενέργειες μέθης. Επιπλέον, η τάση να το παρακάνει κανείς πίνοντας ούρα είναι σχεδόν απούσα. Δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο για ένα καλό single malt όπως το Highland Park ή για ένα καλό ουίσκι όπως το Black Bush .

Πολλοί υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι τα ούρα είναι πανάκεια. Δεν υπάρχει πρακτικά τίποτα που να μην θεραπεύουν. 

Λέγεται ότι τα ούρα είναι αποτελεσματικά για τη γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, τα σπασμένα κόκαλα, τον πονόδοντο, το ξηρό δέρμα, την ψωρίαση και όλα τα άλλα δερματικά προβλήματα. 

Λέγεται ότι αποτρέπει τα γηρατειά και ότι βοηθάει στο AIDS , τις αλλεργίες, το δάγκωμα από φίδια και ζώα, το άσθμα, την καρδιοπάθεια, την υπέρταση, τα εγκαύματα, τον καρκίνο, την χημική δηλητηρίαση, την ανεμοβλογιά, την εντερίτιδα, τη δυσκοιλιότητα και την πνευμονία. 

Λέγεται ότι τα ούρα είναι αποτελεσματικά για τη δυσεντερία, το οίδημα, το έκζεμα, τον ερεθισμό των ματιών, την κούραση, τον πυρετό, τη γονόρροια, την αρθρίτιδα, την αιματουρία, την ευλογιά, την ανοσολογικές διαταραχές, τις λοιμώξεις, τα προβλήματα γονιμότητας, τη φαλάκρα, την αϋπνία, τον ίκτερο, την ηπατίτιδα, το σάρκωμα Kaposi , τη λέπρα, τις διαταραχές των λεμφαγγείων, την κνίδωση, την πρωινή ναυτία, το hangover , την παχυσαρκία, τα θηλώματα, τα παράσιτα, το πεπτικό έλκος, τους ρευματισμούς, τα εκ γενετής σημάδια, την καρδιακή προσβολή, την υπεραιμία, το λουμπάγκο, τον τύφο, τη γαστρίτιδα, την κατάθλιψη, τον έρπητα στόματος, τη φυματίωση, τον τέτανο, την ασθένεια του Parkinson , την μυκητίαση των ποδιών, τον διαβήτη και άλλες ενδοκρινολογικές ασθένειες. 

Κάποιοι ενθουσιώδεις βλέπουν την ουροθεραπεία ως μια θεϊκή εκδήλωση κοσμικής ευφυΐας. Χρησιμοποιούν τα ούρα για να απελευθερώσουν το kundalini τους, στέλνοντάς το κατευθείαν στο τρίτο μάτι, αποκτώντας στιγμιαία διαφώτιση. *


Με τέτοιες θαυμάσιες ιδιότητες, είναι καταπληκτικό που η επιστήμη μπήκε στον κόπο να αναπτύξει την Ιατρική, ενώ είχε το κλειδί για την καλή υγεία ήδη στο μπουκάλι, που λέει ο λόγος. Καθένας από μας είναι μια κινητή φαρμακοποιία. Ο Homer Smith ( Man and His Gods ) κάποτε έγραψε ότι «ο άνθρωπος είναι μια μηχανή μετατροπής κρασιού σε ούρα». Δεν ήξερε ότι ο άνθρωπος είναι μια μηχανή που μετατρέπει σχεδόν τα πάντα σε φαρμακευτικό ποτό. Σύμφωνα με τους ουρόφιλους, η ίδρυση της Ιατρικής έχει συνωμοτήσει για να μας κρατήσει σε άγνοια του φαρμάκου-θαύματος που όλοι κουβαλάμε στην ουροδόχο κύστη μας. Ένας αυτοαποκαλούμενος ειδικός του θέματος ισχυρίζεται

...η ιατρική κοινότητα γνωρίζει την εκπληκτική δράση των ούρων εδώ και
δεκαετίες, κι όμως κανείς από εμάς δεν το έχει πληροφορηθεί. Γιατί? Ίσως
πιστεύουν ότι είναι υπερβολικά αμφιλεγόμενο. Ή ίσως ακριβέστερα, δεν υπήρχε
καμία χρηματική ανταμοιβή για να πουν στους ανθρώπους αυτό που οι επιστήμονες ξέρουν για ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά θεραπευτικά στοιχεία του κόσμου. *

Αυτό είναι ένα σύνηθες επιχείρημα για τους υποστηρικτές των εναλλακτικών θεραπειών : ότι η απληστία των γιατρών τους οδηγεί σε συνομωσίες κατά των χειροπρακτών, των θεραπευτών μασάζ κλπ. Οι αποδείξεις για αυτή τη συνομωσία δεν θα γέμιζαν ούτε ένα δοκιμαστικό σωλήνα. Μέρος της υποτιθέμενης συνομωσίας να μας κρατήσουν σε άγνοια των θαυμάτων των κάτουρών μας, είναι το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ούρα είναι δηλητηριώδη. 

Τα ούρα γενικά είναι μη-τοξικά και δεν θα πεθάνετε από ουραιμική δηλητηρίαση εάν αρχίσετε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι του προσωπικού σας χρυσού υγρού. 

Ωστόσο, δεν φαίνεται δίκαιο να κατηγορηθεί η ίδρυση της Ιατρικής για την άγνοια που έχει το ευρύ κοινό γύρω από αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, μόνο και μόνο επειδή κάτι δεν είναι τοξικό, δεν σημαίνει ότι είναι και καλό για μας. Ούτε οι τρίχες είναι τοξικές και, παρόλο που μπορεί να είναι καλή πηγή ινών, δεν είναι γενικά επιθυμητή η τοποθέτηση τριχών στο φαγητό.

Επιπλέον, ενώ αληθεύει ότι κάποια από τα συστατικά των ούρων χρησιμοποιούνται και ελέγχονται για την πιθανή ή πραγματική θεραπευτική τους αξία, αυτό δεν σημαίνει ότι το να πίνει κάποιος τα ούρα του είναι θεραπευτικό. Μπορεί να ανακαλυφθεί ότι μια από τις χημικές ουσίες που περιέχονται στα ανθρώπινα ούρα είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του καρκίνου. 

Ωστόσο, το να πίνει κανείς τα ούρα του δεν είναι πιθανό να παρέχει αρκετή από οποιαδήποτε αντικαρκινική ουσία ώστε να υπάρξει οποιοδήποτε όφελος. Αληθεύει επίσης ότι κάποιες από τις ουσίες των ούρων κάνουν καλό. 

Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε περισσότερη βιταμίνη C (μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη) από ότι χρειάζεται ή μπορεί να επεξεργαστεί ο οργανισμός σας, θα την αποβάλλετε στα ούρα σας. Δεν συνεπάγεται ότι πίνοντας τα ούρα σας είναι ένας καλός τρόπος για να βάλετε βιταμίνη C στον οργανισμό σας. Ένα πορτοκάλι ή ένα χάπι μπορεί να είναι προτιμητέα. Ωστόσο, εάν ουρείτε την περίσσεια της βιταμίνης C , τι πιστεύετε ότι ο θα κάνει ο οργανισμός σας με τη βιταμίνη C που παίρνετε από τα ούρα σας; Εάν υποθέσατε ότι θα την ξεφορτωθεί, σωστά υποθέσατε. Ο λόγος που τα ούρα σας περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία είναι ότι ο οργανισμός σας δεν τα χρειαζόταν ή δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Η επαναπρόσληψη της περίσσειας βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων είναι το ίδιο πράγμα με το να ρίχνει κανείς νερό σε γεμάτο ποτήρι. 

Ακόμα και η ουρία, που μπορεί να είναι τοξική σε πολύ υψηλές δόσεις, υπάρχει σε τόσο μικρές ποσότητες στα ούρα του μέσου ανθρώπου, που είναι πολύ μικρή η πιθανότητα κάποιος να δηλητηριαστεί πίνοντας τα ούρα του.
Δυστυχώς όμως δεν μπορεί ο καθένας να αρχίσει να πίνει τα ούρα του χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Η Κινέζικη Ένωση Ουροθεραπείας[1] προειδοποιεί ότι

Τα συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, φαγούρα, πόνο, κούραση, πόνο στους ώμους, πυρετό κλπ. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται πιο συχνά σε ασθενείς που υποφέρουν από μακροχρόνιες ή πιο σοβαρές ασθένειες, και τα συμπτώματα μπορεί να επαναληφθούν αρκετές φορές. Κάθε επεισόδιο μπορεί να διαρκέσει 3-7 ημέρες, αλλά κάποιες φορές μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα ή ακόμα χειρότερα πάνω από 6 μήνες. Είναι κρίμα που πολλοί εγκαταλείπουν την ουροθεραπεία εξαιτίας τέτοιων κακών επεισοδίων. Η αντενέργεια της ανάρρωσης είναι ακριβώς όπως το σκοτάδι πριν την ανατολή του ήλιου. Εάν κάποιος επιμείνει και ξεπεράσει τη δυσκολία, τότε θα μπορέσει να χαρεί την ευτυχία της υγιούς ζωής.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι συμβουλεύουν ότι «όλα τα είδη ερεθισμών του λάρυγγα μπορούν να βοηθηθούν κάνοντας γαργάρες με ούρα στα οποία έχει προστεθεί λίγο σαφράν» και ότι «το να πίνεις μια ουγκιά ούρα…είναι πιο ευεργετικό για τον μέσο άνθρωπο από ότι ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων». Δεν μπόρεσα να βρω τις αποδείξεις τους για αυτούς τους ισχυρισμούς. Ίσως οι αποδείξεις να προέκυψαν στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουροθεραπείας που έγινε στην Ινδία τον Φεβρουάριο 1996. Ή ίσως προέκυψαν το 1998 στο Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Ουροθεραπείας που έγινε στη Γερμανία.

Θρησκεία και ούρα

Η προέλευση αυτής της ασυνήθιστης πρακτικής φαίνεται πως είναι κάποιες θρησκευτικές τελετουργίες μεταξύ των Ινδουιστών , όπου ονομάζεται amaroli σε ταντρικές θρησκευτικές παραδόσεις. Η ταντρική παράδοση είναι γνωστή για το χλευασμό της συμβατικής συμπεριφοράς ως ένα μέσο επαλήθευσης της ηθικής υπεροχής των ανθρώπων που την εξασκούν. Είναι επίσης πιθανό αυτή η πρακτική να σχετίζεται με προκαταλήψεις που βασίζονται στη συμπαθητική μαγεία. Εφόσον τα ούρα παράγονται από το ίδιο όργανο που χρησιμεύει και στο σεξ, ίσως πιστευόταν ότι πίνοντας κάποιος τα ούρα του, κατάπινε κάποιο είδος σεξουαλικού τονωτικού. Σε κάθε περίπτωση, είναι απίθανο οι Ινδιάνοι πριν 4.000 χρόνια να είχαν επιστημονικούς λόγους που έπιναν τα ούρα τους.

Στη Σιβηρία, κάποιοι βρήκαν ότι η πόση ούρων ήταν ένας τρόπος να συνεχίσουν την παραισθησιογόνο και πνευματική επίδραση ειδικών μανιταριών:

Σε πολλές περιοχές όπου καταναλωνόταν το fly agaric (δηλητηριώδες μανιτάρι), αποτελούσε πολύ ακριβό εμπορεύσιμο είδος- τόσο ακριβό που συχνά το μέλος μιας φυλής αντάλλασσε έναν τάρανδο για ένα ή δύο μανιτάρια. Σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και σε κάποιες περιοχές, τα μανιτάρια ήταν σπάνια και δυσεύρετα. Κατά τη διάρκεια των μακροχρόνιων χειμώνων της Σιβηρίας, τα πλουσιότερα μέλη της φυλής κατάφερναν να αποθηκεύσουν προμήθειες των αποξηραμένων μανιταριών σε μεγάλες ποσότητες για κατανάλωση το χειμώνα. Οι φτωχότεροι, αν και όχι λιγότερο ανυπόμονοι να χρησιμοποιήσουν το agaric , συχνά αποθαρρύνονταν από το κόστος και τις περιορισμένες προμήθειες των φυτών.
Είτε σαν αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είτε όχι, αυτοί οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα ούρα ενός μεθυσμένου ατόμου μπορούσαν, όταν πίνονταν, να επιφέρουν παρόμοια μέθη σε άλλο άτομο. Η επίδραση των ούρων λέγεται ότι είναι μόνο ελαφρώς λιγότερο μεθυστική από τη δόση του ίδιου του μανιταριού. Μια πρώιμη περιγραφή αυτής της παράξενης πρακτικής αναφέρει ότι οι Koryaks «όταν κάνουν γιορτή, χύνουν νερό σε κάποια από αυτά τα μανιτάρια και τα βράζουν. Έπειτα πίνουν το ποτό, το οποίο τους μεθά. Οι φτωχότεροι που δεν μπορούν να έχουν τέτοια μανιτάρια, θέτουν τους εαυτούς τους σε αυτές τις περιπτώσεις γύρω από τις καλύβες των πλουσίων και περιμένουν την ευκαιρία οι καλεσμένοι να βγουν για κατούρημα, και έπειτα κρατάνε ένα ξύλινο μπολ για να συλλέξουν τα ούρα, τα οποία πίνουν άπληστα, σαν να περικλείουν κάποια από την αξία του μανιταριού; και με αυτόν τον τρόπο μεθάνε και αυτοί».
Δεν πίνουν μόνο τα ούρα κάποιου άλλου μεθυσμένου ατόμου, αλλά ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δικά του ούρα, συχνά όντας ακόμα ζεστά, επιμηκύνοντας έτσι τη δράση των μανιταριών ή ανανεώνοντας την επίδρασή τους αρκετές φορές. Ένας μεθυσμένος Koryak μπορεί ακόμα και να κουβαλάει τα ούρα του μαζί του πηγαίνοντας για ανίχνευση ταράνδων ώστε να συνεχιστεί η μέθη του για όσο το δυνατόν περισσότερο. *

Αυτό δίνει καινούριο νόημα στο στίχο των Beatles : “Get high with a little help from my friends” (κάνω κεφάλι με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου).

Αίμα, αμνιακό υγρό, και ούρα

Μια άλλη μάλλον αντιεπιστημονική αντίληψη που φαίνεται να είναι αποδεκτή από τους ουρόφιλους είναι ότι τα ούρα στην πραγματικότητα είναι αίμα, αφού είναι το υποπροϊόν από το φιλτράρισμα του αίματος από τα νεφρά. Είναι απίθανο εάν χρειαστείτε μετάγγιση αίματος, ότι τα ούρα θα είναι εξίσου αποτελεσματικά.
Ένας άλλος παραπλανητικός ισχυρισμός που γίνεται από τους ουρόφιλους είναι ότι το αμνιακό υγρό δεν είναι τίποτα άλλο από ούρα: εμβρυϊκά ούρα. Αφού κάνουν καλό στο έμβρυο, θα πρέπει να κάνουν καλό σε όλους μας. Ορίστε τι έχει να πει πάνω στο θέμα η ειδικός στα ούρα Martha Christy :

…το αμνιακό υγρό που περιβάλλει τα ανθρώπινα βρέφη στη μήτρα αποτελείται
κυρίως από ούρα. Μάλιστα, το βρέφος «εισπνέει» συνεχώς αμνιακό υγρό γεμάτο
από ούρα και, χωρίς αυτό το υγρό, οι πνεύμονες δεν αναπτύσσονται. Οι γιατροί
επίσης πιστεύουν ότι η απαλότητα του βρεφικού δέρματος και η ικανότητα των
εντός-μήτρας βρεφών να θεραπεύονται γρήγορα χωρίς σημάδια μετά την προ-γεννητική εγχείρηση, οφείλεται στις θεραπευτικές ιδιότητες του γεμάτου με ούρα αμνιακού υγρού.

Κάποιες από τις χημικές ενώσεις που έχουν βρεθεί στο αμνιακό υγρό δεν πρόκειται να βρεθούν στα περισσότερα δείγματα ούρων. Είναι τουλάχιστον παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι το αμνιακό υγρό είναι «κυρίως» ούρα. Θα ήταν πιο ακριβές να ειπωθεί ότι αποτελούνται και τα δύο κυρίως από νερό. Δεν ξέρω σε ποιους γιατρούς αναφέρεται, αλλά οι περισσότεροι γονείς θα σας πουν πως όταν τα μωρά τους βγήκαν από τη μήτρα, το δέρμα τους ήταν κάθε άλλο παρά όμορφο. Είναι αρκετά συνηθισμένες οι παρομοιώσεις με ζαρωμένα δαμάσκηνα. Όπως είναι και το δέρμα κάποιου όταν έχει μείνει μέσα στην πισίνα για μεγάλο διάστημα. Τα βρεφικό δέρμα γίνεται απαλό μόνο αφού το μωρό μείνει έξω από το υγρό του περιβάλλον για κάποιο καιρό. Υπάρχει λόγος για αυτό σύμφωνα με την Kim Kelly , φυσιοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια από το Seattle . Τα νεογέννητα αρχίζουν να παράγουν έλαια από τους σμηγματογόνους αδένες τους αρκετές βδομάδες μετά τη γέννησή τους, γι' αυτό συχνά εμφανίζονται να έχουν ξηρό δέρμα. Σύμφωνα με την Kelly , τα μωρά μέσα στη μήτρα προστατεύονται από το vernix (βερνίκιο), μια κρεμώδη ουσία που λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του μωρού και του αμνιακού υγρού. Έτσι, εκτός κι αν τα ούρα σας είναι γεμάτα με βερνίκιο, η χρήση τους ως λοσιόν δέρματος είναι απίθανο να λειτουργήσει ως ενυδατική.

Η φύση των ούρων

Τι είναι τα ούρα? Τα ούρα είναι συνήθως κίτρινα ή άχρωμα, ανάλογα με την υγεία και τη διατροφή κάποιου. Συνήθως έχουν οσμή παρόμοια με της αμμωνίας, λόγω των αζωτούχων ενώσεων που αποβάλλονται και αποτελούν περίπου το 5% του υγρού (το υπόλοιπο 95% είναι νερό). Ωστόσο, ορισμένες τροφές μπορεί να επηρεάσουν την οσμή τους. Για παράδειγμα, το σπαράγγι μεταβολίζεται σε διάφορες θειούχες ενώσεις που αναδίδουν μια οσμή σάπιου κατά την απέκκριση. *

Τα ούρα είναι ένα ελαφρώς όξινο υγρό που μεταφέρει απόβλητα από τα νεφρά στον έξω κόσμο. Τα νεφρά έχουν εκατομμύρια νεφρώνες που φιλτράρουν τις τοξίνες, τα απόβλητα, το απορροφημένο νερό και τα μεταλλικά άλατα από την κυκλοφορία του αίματος. Τα νεφρά ρυθμίζουν την οξύτητα του αίματος εκκρίνοντας παραπάνω αλκαλικά άλατα όταν χρειάζεται. Το βασικό συστατικό των αζωτούχων αποβλήτων των ούρων είναι η ουρία, ένα προϊόν πρωτεϊνικής αποσύνθεσης. Η ουρία είναι, μεταξύ άλλων, διουρητική. Η μέση ημερήσια παραγωγή ούρων ενός ενήλικα είναι από 1 έως 2 λίτρα. Η ουροδόχος κύστη, όπου τα ούρα αποθηκεύονται μέχρι την έκκριση, χωράει κατά μέσο όρο περίπου 0,4 με 0,6 λίτρα υγρού, παρόλο που η μέση ποσότητα απέκκρισης είναι περίπου το μισό αυτής. Εκτός από ουρικό οξύ, αμμωνία και κρεατίνη, τα ούρα περιέχουν πολλές άλλες απόβλητες ενώσεις σε ελάχιστες ποσότητες.

Μια απόβλητη ουσία δεν είναι απαραίτητα τοξική ή επιβλαβής. Σημαίνει απλά ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή την ουσία την παρούσα στιγμή. Ίσως θεωρούμε πολλά από τα συστατικά των ούρων σαν αποφάγια ενός γεύματος. Θα μπορούσαμε είτε να πετάξουμε το φαγητό που περίσσεψε είτε να το φάμε αργότερα αφού το αραιώσουμε με νερό και το βάλουμε στο μπλέντερ. Με τα ούρα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να προσλάβουμε τα απόβλητα στη μορφή που είχαν όταν χωνεύτηκαν την πρώτη φορά.

Για τους περισσότερους ανθρώπους στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ίδια τα ούρα του μάλλον δεν είναι επιβλαβή. Ωστόσο, δεν είναι πιθανό να είναι υγιεινά ή χρήσιμα εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται θαμμένος κάτω από ένα κτίριο ή χαμένος στη θάλασσα για μια-δυο βδομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το να πιει κάποιος τα ούρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Σαν καθημερινό τονωτικό όμως, υπάρχουν πολύ πιο νόστιμοι τρόποι για κάποιον να εισάγει υγιεινά προϊόντα στο αίμα του.

Σχετικές καταχωρίσειςεναλλακτικές θεραπείες

[1] 72, Wu Kon Lio Road, Wuku Industrial Park, Taipei Hsien, Taiwan, R.O.C. Tel: G886-2-2988446.
Περισσότερες Πληροφορίες

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα