Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Σεισμός ''Προμήνυμα" Χτυπάει Το Ρήγμα Της Νέας Μαδρίτης!

Foreshock;  Σημαντικές σεισμός χτυπά Νέα Μαδρίτη βλάβης


Ένας σεισμός που έπληξε την σεισμική ζώνη του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης  αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να είναι προμήνυμα για έναν πολύ μεγαλύτερο σεισμό. 
Την Κυριακή ένας σεισμός μεγέθους 3,5 έπληξε το δυτικό Κεντάκι, ο οποίος έγινε αισθητός σε τρεις άλλες χώρες, έως και 267 μίλια μακριά.
Το Activistpost.com αναφέρει:
Η σεισμική ζώνη του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την πιο διάσημη ζώνη του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια, και καλύπτει τμήματα των Ιλινόις, Ιντιάνα, Οχάιο, Μιζούρι, Αρκάνσας, Κεντάκυ, Τενεσί και Μισισιπή. Οι επιστήμονες μας λένε ότι το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης έχει καθυστερήσει 30 χρόνια να δώσει ένα σημαντικό γεγονός, και λόγω της φύσης του φλοιού της Γης σε αυτό το τμήμα της χώρας, ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει σημαντική ζημιά σε όλη τη διαδρομή προς την ανατολική ακτή.
Ένα μεγάλο blockbuster του Hollywood πήρε το όνομά του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης έχει τη δυνατότητα να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό  που συνέβη σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του δυτικού Κεντάκι πολύ νωρίς το πρωί ήταν τόσο ανησυχητικό ...



Ένας σεισμός κοντά στο La Center του Κεντάκυ έγινε αισθητός σε τμήματα του Ιλινόις και του Μισούρι νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Paducah και το USGS, ένα σεισμός μεγέθους 3,5 σημειώθηκε περίπου 8,7 μίλια βόρεια του La Center και 24,2 μίλια δυτικά του Paducah. Αυτό συνέβη περίπου στις 01:12 π.μ. και είχε βάθος περίπου 8,3 μίλια.
Αρκετά συχνά, υπάρχουν «προμηνύματα" που μας προειδοποιούν ότι ένας μεγάλος σεισμός έρχεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, και πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό το γεγονός πληροί τις προϋποθέσεις.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν την τάση να σκέφτονται τη μέση της χώρας ως μια περιοχή που κινδυνεύει από τους σεισμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι από τους χειρότερους σεισμούς στην ιστορία των ΗΠΑ έχουν λάβει χώρα κατά μήκος του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης. Το παρακάτω προέρχεται από το USGS ...
Η σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης  του νοτιοανατολικού Μιζούρι και των παρακείμενων πολιτειών είναι η πιο σεισμικά ενεργή στη Βόρεια Αμερική, ανατολικά της περιοχής που βρίσκονται τα Βραχώδη Όρη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1811-1812 τρεις πολύ μεγάλοι σεισμοί κατέστρεψαν την περιοχή και έγιναν αισθητοί στο μεγαλύτερο μέρος του Έθνους. Αυτά συνέβησαν κατά την διάρκεια λίγων εβδομάδων και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου, 23 Ιανουαρίου, και 7 Φεβρουαρίου. Εκατοντάδες μετασεισμοί, ορισμένοι σοβαρά επιζήμιοι από μόνοι τους, συνεχίστηκαν για χρόνια. Προϊστορικοί σεισμοί παρόμοιοι σε μέγεθος με εκείνους του 1811-1812 συνέβησαν στα μέσα του 1400 και γύρω στο 900 μ.Χ. Ισχυροί, καταστρεπτικοί σεισμοί έπληξαν το νοτιοδυτικό άκρο της σεισμικής ζώνης κοντά στο Marked Tree του Αρκάνσας το 1843 (μεγέθους 6,3), και το βορειοανατολικό άκρο κοντά στο Τσάρλεστον του Μισούρι το 1895 (μεγέθους 6,6). Από το 1900, μετρίως καταστροφικοί σεισμοί πλήττουν την σεισμική ζώνη κάθε λίγες δεκαετίες.
Αυτοί οι σεισμοί του 1811 και του 1812 δημιούργησαν χιλιάδες πολύ βαθιές σχισμές στο έδαφος, προκάλεσαν την αλλαγή της ροής του ποταμού Μισισιπή προς τα πίσω  σε ορισμένα σημεία, καθώς επίσης και καταστροφές πεζοδρομίων στην Ουάσιγκτον και κτυπήματα καμπανών στις εκκλησίες της Βοστώνης.
Στην εποχή μας, η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ παραδέχεται ότι η ζώνη του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης έχει τη " δυνατότητα για μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς σεισμούς από όσο προηγουμένως νομίζαμε ," και έχουμε δει αριθμό σημαντικών σεισμών στο μεσαίο τμήμα της χώρας, μεγαλύτερους των 5 ρίχτερ τα τελευταία χρόνια.
Εάν ένας σεισμός μεγέθους 7 ή 8 κτυπήσει κατά μήκος του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης σήμερα, η ζημιά που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν απολύτως αδιανόητη λόγω της φύσης του φλοιού της Γης στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με το Υπουργείο Φυσικών Πόρων του Μιζούρι, σεισμοί κατά μήκος του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης " θα ταρακουνήσουν και θα καταστρέψουν μια περιοχή περίπου 20 φορές μεγαλύτερη από ό, τι οι σεισμοί στην Καλιφόρνια " ...
 Ακόμα κι αν οι μεγάλοι σεισμοί συμβαίνουν λιγότερο συχνά στην Νέα Μαδρίτη από ό, τι στην Καλιφόρνια, ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος σεισμικής απειλής, από την άποψη των τετραγωνικών μιλίων που επηρεάζονται ανά αιώνα, είναι περίπου ο ίδιος, λόγω της περίπου 20 φορές μεγαλύτερης περιοχής που επηρεάζεται στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται το πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να είναι αυτό το είδος της καταστροφής;
Μια φορά κι έναν καιρό, η ήπειρός μας σχεδόν χωρίστηκε κατά μήκος του ρήγματος της Νέας Μαδρίτης.Φυσικά αυτό δεν συνέβη, αλλά μια τεράστια σχισμή που σχηματίστηκε βαθιά, υπόγεια, έχει παραμείνει από τότε. Το παρακάτω προέρχεται από  την Wikipedia ...
Τα ρήγματα που είναι υπεύθυνα για την Σεισμική Ζώνη της Νέας Μαδρίτης είναι ενσωματωμένα σε ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό κάτω από την επιφάνεια που είναι γνωστό ως  Reelfoot Rift που σχηματίστηκε κατά τη διάλυση της Υπερηπείρου Rodinia, περίπου 750 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το προκύπτον ρήγμα κατάφερε να χωρίσει την ήπειρο, αλλά έχει παραμείνει ως μια σχισμή, βαθιά, υπόγεια, και τα αρχαία ρήγματα της φαίνεται να έχουν κάνει το φλοιό της Γης στην περιοχή της Νέας Μαδρίτης μηχανικά ασθενέστερο από ό, τι ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου της Βόρειας Αμερικής.
Αυτή η σχετική αδυναμία είναι σημαντική, επειδή θα επιτρέψει στις σχετικά μικρές συμπιεστικές δυνάμεις ανατολής-δύσης που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη κίνηση των ηπείρων της πλάκας της Βόρειας Αμερικής να επανενεργοποιήσουν παλιά ρήγματαγύρω από τη Νέα Μαδρίτη, καθιστώντας την περιοχή ασυνήθιστα επιρρεπή σε σεισμούς.
Μια μέρα, πιστεύω ότι ένα μεγάλο σεισμικό γεγονός στο χώρο της βαθιάς σχισμής θα χωρίσει κυριολεκτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην μέση.
Το τι θα κάνουμε στη χώρα μας είναι κάτι που περιγράφεται στα αποκαλυπτικά μυθιστορήματα.
Και είναι επίσης σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες κατά μήκος της ρηξιγενούς ζώνης της Νέας Μαδρίτης, οπότε αν ένας μεγάλος σεισμός χτυπήσει την περιοχή θε πρέπει να περιμένουμε καταστροφή 15 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Φουκουσίμα.
Ναι λοιπόν, ανησυχώ πάντα κάθε φορά που ένας σημαντικός σεισμός χτυπά το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα