Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ – ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΣΙΤΙΑ – ΤΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ
Μάθετε να νηστεύετε μια μέρα την εβδομάδα και τρεις συνεχόμενες ημέρες μια φορά το μήνα, μόνο με φρέσκα φρούτα ή χυμούς φρούτων χωρίς γλυκαντικά. Η σωστή απέκκριση είναι πολύ σημαντική. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος. Όταν νηστεύετε είναι καλό να παίρνετε ένα φυσικό καθαρτικό μέσα σε χυμό πορτοκαλιού. (Εδώ φαίνεται πώς γίνεται η νηστεία – ΔΕΝ είναι ασιτία.)
Εσείς, η ψυχή, είστε κάτι πολύ περισσότερο από το φθαρτό σάρκινο σώμα. Όταν νηστεύετε, ανακαλύπτετε ότι η συμπαντική ενέργεια ή πράνα του σώματος είναι αυτή που σας συντηρεί στην πραγματικότητα. Αυτή η νοήμων ενέργεια, που έχει γίνει εξαρτώμενη από το φαγητό, μαθαίνει να εξαρτάται περισσότερο από τον εαυτό της. Νηστεύοντας εκπαιδεύετε το σώμα να βασίζεται περισσότερο στη συμπαντική ενέργεια. Ο Ιησούς το τόνισε αυτό όταν είπε: «Είναι γραμμένο, με άρτο μόνο δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με κάθε λόγο εξερχόμενο δια στόματος Θεού» (κατά Ματθαίο Δ:4). Το «στόμα του Θεού» είναι το λεπτοφυές κέντρο στον προμήκη μυελό, μέσω του οποίου η θεϊκή ενέργεια της ζωής, «ο λόγος», ρέει μέσα στο σώμα από τη συμπαντική της πηγή.
Είναι η πράνα ή νοήμων δύναμη της ζωής στο σώμα αυτή που μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Αυτή η δύναμη της ζωής έχει υποδουλωθεί τόσο πολύ από την ταύτισή της με το σώμα που νομίζει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει το σώμα χωρίς φαγητό. Ο Ιησούς όμως μας είπε το αντίθετο. Η πράνα μπαίνει στο σώμα μαζί με την ψυχή κατά τη στιγμή της σύλληψης, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής κάποιου ανανεώνεται συνεχώς μέσω του «στόματος του Θεού». Η νηστεία είναι ένας τρόπος να αναπτύξετε την αυτοσυντηρούμενη δύναμη αυτής της εσωτερικής ενέργειας.
Η νηστεία καθαρίζει το αίμα σας και ξεκουράζει τα όργανά σας. Μέσα από τα μάτια σας και τα χέρια σας και τα πόδια σας αρχίζει να ρέει μια αναζωογονητική ενέργεια. Έτσι, όταν νηστεύετε, μπορείτε να μεταδώσετε περισσότερη θεραπευτική ενέργεια στους άλλους όταν προσεύχεστε γι’ αυτούς και εξασκείτε τη θεραπευτική τεχνική του Self-Realization. Μόλις αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι ζείτε με συμπαντική ενέργεια και όχι με χονδροειδείς ουσίες, το σώμα σας γίνεται μαγνητικό. Μέσα σας αναπτύσσεται μια διαφορετική ποιότητα μαγνητισμού. Αυτά είναι τα σπουδαία πράγματα που μαθαίνετε.

Κατά τη διάρκεια μιας νηστείας να έχετε στη συνειδητότητά σας ότι δεν λιμοκτονείτε, ότι η συμπαντική ενέργεια σας συντηρεί. Θα εκπλαγείτε βλέποντας πώς αυτή η ενέργεια ρέει μέσα στο σώμα σας απευθείας και όχι μέσω του φαγητού. Δεν έχετε γνωρίσει αυτή τη δύναμη, αυτήν που πραγματικά σας συντηρεί στη ζωή, και γι’ αυτό είστε υποδουλωμένοι στο φαγητό. (Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι να πάρει το σώμα συμπαντική ενέργεια και να συντηρείται απ’ αυτήν. Η τεχνική διδάσκεται στα Μαθήματα.)
Ο Δάσκαλος δεν ήταν προσκολλημένος στη φροντίδα του σώματός του, αλλά το πρόσεχε. Η Θεότητα, έλεγε, εκδηλώνεται σωστά μέσω σωματικής και νοητικής υγείας. Αποδοκίμαζε τις ακρότητες. Σ’ έναν μαθητή που ήθελε να νηστέψει για μια μεγάλη περίοδο, ο γκουρού μου είπε γελώντας: «Γιατί να μη ρίξεις ένα κόκαλο στον σκύλο?» (Ο γκουρού μου ενέκρινε τη νηστεία ως την ιδεώδη φυσική μέθοδο καθαρισμού, αλλά ο συγκεκριμένος μαθητής ασχολιόταν υπερβολικά με το σώμα του.) – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από την Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι
Δεν είναι ανάγκη να προβαίνετε σε πολύ μακροχρόνιες νηστείες, αποδυναμώνοντας το σώμα, για να πετύχετε τη συνειδητοποίηση του Εαυτού σας. Η συνειδητοποίηση του Εαυτού μπορεί να επιτευχθεί μέσω αυτοσυγκέντρωσης, με βαθύ διαλογισμό και συνειδητή εσωτερική αγάπη για τον Θεό. Δεν είναι αναγκαίο να βασανίζετε το σώμα, το οποίο είναι ένας ναός του Θεού. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από τα Μαθήματα
Είναι επικίνδυνο να νηστεύετε για μεγάλη χρονική περίοδο εκτός κι αν ξέρετε πώς. Αν όμως ξέρετε τι κάνετε, δεν υπάρχει πρόβλημα (Αυτοί που δεν είναι πεπειραμένοι θα πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό πριν αρχίσουν μια μακρόχρονη νηστεία.) Με την υπερβολική ποσότητα φαγητού οι ζωτικές δυνάμεις του σώματος υποδουλώνονται, αλλά με τακτική νηστεία για μία μέρα ή τρεις συνεχόμενες μέρες αναζωογονούνται αυξάνοντας τον μαγνητισμό του σώματος.
Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να νηστεύετε για μια μέρα με σκέτο χυμό πορτοκαλιού για να αναπαύσετε τα εσωτερικά όργανα του σώματος. Δεν θα πεθάνετε – θα ΖΗΣΕΤΕ! Μια φορά το μήνα να νηστεύετε για δύο ή τρεις μέρες διαδοχικά, ζώντας μόνο με πορτοκαλάδα. (Οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν καμία δυσκολία να νηστέψουν δύο ή τρεις μέρες. Πιο μακροχρόνιες νηστείες δεν πρέπει να γίνονται παρά μόνο μετά από ιατρική συμβουλή και με σωστή ιατρική παρακολούθηση. Οποιοσδήποτε υποφέρει από χρόνια ασθένεια ή κάποια οργανική ανωμαλία θα πρέπει να εφαρμόζει τις συστάσεις που αναφέρονται σ’ αυτό το άρθρο σχετικά με τη δίαιτα και την υγεία μόνο αφού συμβουλευθεί τον γιατρό του.)
Η εφαρμογή της Γιόγκα οδηγεί στην ελευθερία. Μερικοί Γιόγκι φτάνουν αυτή την ιδέα της μη προσκόλλησης στα άκρα. Διδάσκουν ότι κάποιος θα έπρεπε να είναι ικανός να ξαπλώνει πάνω σ’ ένα κρεβάτι με καρφιά χωρίς να νιώθει δυσφορία, καθώς και άλλες μορφές σωματικής πειθαρχίας. Είναι αλήθεια πως αυτός που μπορεί να καθίσει πάνω σ’ ένα κρεβάτι με καρφιά και να σκέφτεται τον Θεό έχει μεγάλη νοητική δύναμη. Αλλά τέτοια κατορθώματα δεν είναι απαραίτητα. Μπορεί κάποιος να κάθεται σε μια αναπαυτική καρέκλα και να διαλογίζεται επίσης στον Θεό.
Είναι γνωστό πως οι Ινδουιστές γιόγκι δεν συναισθάνονται την ακραία ζέστη και το δριμύτατο ψύχος, καθώς και τα κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν απαιτούνται για να είναι κάποιος γιόγκι, αλλά για τον ειδήμονα είναι ένα κατόρθωμα φυσιολογικό. Το να είσαι γιόγκι σημαίνει να διαλογίζεσαι. Ο γιόγκι θρέφει την ψυχή του με την αμβροσία της κοινωνίας με τον Θεό. Γεμάτος με την έμπνευση που βρίσκει στον νου του που εισχωρεί βαθιά στον διαλογισμό, μπορεί να εκτελέσει ευτυχισμένα όλα τα καθήκοντα της ημέρας.
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, από το «Θεϊκό Ειδύλλιο» (αδημοσίευτο, θα δημοσιευθεί σύντομα) και από το «Ταξίδι προς τη συνειδητοποίηση του Εαυτού», αδημοσίευτο)



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα