Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχει ούτε χειρότερη στιγμή ούτε τέλεια ευκαιρίαΣε λίγο. Αύριο. Από Δευτέρα. Από εβδομάδα. Όταν βρω λίγο χρόνο. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πιο μετά.
Σου φαίνονται γνωστά; Δυστυχώς θα υποθέσω πως ναι. Όλοι μας λίγο πολύ τα έχουμε πει ή συνεχίζουμε να τα λέμε. Και έτσι δε διαβάσαμε ποτέ εκείνο το βιβλίο, δεν πήγαμε εκείνο το ταξίδι, δεν πήγαμε σε εκείνο το ενδιαφέρον σεμινάριο, δεν ξεκινήσαμε ποτέ εκείνη την δίαιτα, δεν πήγαμε σε εκείνα τα μαθήματα χορού, δε μάθαμε ιταλικά, δεν κάναμε τα θέλω μας πράξη. Δεν κάναμε τα θέλω μας πράξη γιατί στη ζυγαριά κέρδισε η άλλη πλευρά. Αυτή με τα πολλά προβλήματα και τις ακόμα πιο πολλές δικαιολογίες. Αυτή της ρουτίνας. Μας έφαγε το τέρας της καθημερινότητας και ξεχάσαμε πώς είναι να κάνεις κάτι που πραγματικά θες.
Φέρε στην επιφάνεια τον καλύτερό σου εαυτό, τον πολυμήχανο με τα τόσα ενδιαφέροντα και σταμάτα να συντηρείς το εξαντλημένο σου εγώ κάπου ανάμεσα στα προβλήματα του νου και στα μαξιλάρια του καναπέ.
Να βάζεις τα θέλω σου μέσα στο πρόγραμμα στριμώχνωντας λίγο τις υποχρεώσεις και το ράθυμο εαυτό σου. Μην τα αφήνεις και φεύγουν και ξεχνιούνται και ο χρόνος όλο και σε προσπερνάει πέρνοντας κι αυτά μαζί. Και φτάνεις να κοιτάς πίσω και χώνεσαι όλο και πιο βαθιά στην αδράνεια. Στάσιμος και αδύναμος για το παραμικρό. Γιατί συνήθισες. Και οι άνθρωποι δύσκολα ξεσυνηθίζουν.

Mόνο όταν η δύναμη της θέλησής σου ξεπεράσει αυτή της συνήθειας τότε τα όνειρα σου θα πάρουν μορφή. Κάνε μια λίστα. Τώρα. Δε χρειάζεται να το κάνεις αύριο ή από Δευτέρα ή μετά το καλοκαίρι ή με τη νέα χρονιά. Πολλές φορές ορίζουμε ψυχαναγκαστικά τις νέες μας αρχές για ένα καλύτερο ξεκίνημα. Μα οι Δευτέρες ειναι μπόλικες κι ας αφήσουμε τις δικαιολογίες. Αυτό όμως που λείπει δεν είναι η σωστή μέρα αλλά η πραγματική απόφαση. Ποτέ οι συνθήκες δε θα είναι οι ιδανικές για να κάνουμε κάτι. Δεν υπάρχει η χειρότερη στιγμή ή η τέλεια ευκαιρία.
Αναρωτήθηκες ποτέ τι έχουν παραπάνω οι άνθρωποι που κάνουν τα θέλω τους πράξη; Είναι θέμα ταλέντου; Έχει να κάνει με το πόσο αναβλητικοί είμαστε εμείς και πόσο αποφασιστικοί είναι εκείνοι; Είναι θέμα διάθεσης; Έγκειται στο πόσο αισιόδοξος είναι ο καθένας; Η απάντηση είναι περίπλοκα απλή. Είναι θέμα θέλησης. Και ως θέληση λαμβάνουμε υπόψη και όλες εκείνες τις άβολες αλλαγές που θα μας φέρουν πιο κοντά στα θέλω μας. Όταν υπάρχει όμως θέληση, πάθος και δύναμη όλα φαντάζουν πιο πιθανά.
Στο χέρι μας είναι.Επιμέλεια Κειμένου Έλενας Αργύρη: Κατερίνα Κεχαγιά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα