Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με το ΕΓΩ του Ευάγγελου Βενιζέλου


Άλλη μια νύχτα στο μικρό μου σκοτεινό γραφειάκι όπου δακτυλογραφώ ασταμάτητα, υφαίνοντας σχέδια για μελλοντικές συνεντεύξεις και υποκλοπές.
Αλλά σε αυτή την περίπτωση η συνέντευξη ήρθε και με βρήκε μόνη της, λύνοντάς μου κόμπους και βγάζοντάς με από αδιέξοδους λαβυρίνθους που περιπλανιόμουν τον τελευταίο καιρό.

Αλίμονο. Απέναντί μου στέκει ένας γίγαντας της ρητορικής κι όχι μόνο. Ένας εύγλωττος χαρωπός τύραννος με αυστηρή έκφραση και πύρινο βλέμμα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χτύπησε την πόρτα μου λοιπόν και δίχως να περιμένει απάντηση εισήλθε στο άνδρο της παράνοιάς μου και κάθισε στην καρέκλα απέναντί μου.
Ζήτησε να συνεντευξιαστεί ένεκα των εξελίξεων και των προσεχών εκλογών.

Ο αρχικός μου τρόμος υποχώρησε μπρος στην συνειδητοποίηση πως η γραπτή παρουσίαση της συνέντευξης δεν θα μπορέσει να εμφανίσει την σαφέστατη υπεροχή του συνομιλητή μου στον προφορικό λόγο. Η ευφράδεια του θα πνιγεί κάτω από τους ανηλεείς χτύπους της υγρής μου πένας.
Ωωωω κύριε Βενιζέλε, γιου χαβ μαη αττένσιον.



Bert: Καλώς μας ήρθατε, Πρόεδρε.
Ε. Βενιζέλος: Τυγχάνει να είμαι κι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κύριε One Eyed Bert. ΕΓΩ.
Bert: Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πώς με αυτή σας την υποβίβαση καταφέρνετε να αναχθείτε. ΕΣΕΙΣ.
(Τον έστειλα.)

Ε. Βενιζέλος: Ήρθα σε εσάς, για να ξεκαθαρίσω διαπαντός, ασάφειες και παρεξηγήσεις που έχουν προκληθεί δολίως από συγκεκριμένες παρατάξεις εντός και εκτός κοινοβουλίου. ΕΓΩ.
(Μικρή παύση για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη της λέξης "δολίως" στο μικρό λεξικάκι μου.)

Bert: Σας ακούω. (Δεν πρόλαβα να την βρω, έπρεπε να κερδίσω χρόνο.)
Ε. Βενιζέλος: Υπάρχουν θέσεις που προβάλλονται εντέχνως από διάφορους πολιτικούς χώρους, οι οποίες σκοπό έχουν την υποβίβαση της αναπτυξιακής μας πολιτικής γραμμής για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Bert: Το βρήκα! Μισό λεπτό Αντιπρόεδρε να το γράψω στο μπλοκάκι μου. Ωραία. Υπάρχουν, υπάρχουν. Ελάτε στο εντάυτα. 

Ε. Βενιζέλος: Στο δια ταύτα!
Bert: (Φακ! Εκεί το έχασα αλλά σαν υπηρέτης της αλήθειας δεν προτίσταμαι να κάνω διόρθωση.)
Ε. Βενιζέλος: (Προτίθεμαι.)
Bert: (???)

Bert: Συνεχίστε κύριε Βενιζέλο. Βενιζέλε ή Βενιζέλο; Μπερδεύτηκα λίγο.
Ε. Βενιζέλος: Ας αφήσουμε στην άκρη τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Εγώ δεν ήρθα για να διαγωνιστούμε στην ρητορική, μα για να εκφράσω προβλήματα που οδηγούν την χώρα σε πολιτικό τέλμα. ΕΓΩ.

Bert: Εκ των ουκ ουν άνευ.
Ε. Βενιζέλος: Ορίστε;
Bert: Εεεε, εκ των ων ουκ άνευ, ήθελα να πω.
Ε. Βενιζέλος: Ποιο πράγμα;
Bert: Παρασάγγας.
Ε. Βενιζέλος: Τι παρασάγγας;
Bert: Απέχει;
Ε. Βενιζέλος: Τι;
Bert: Η κατάσταση,
Ε. Βενιζέλος: Ποια κατάσταση κύριε Bert;
Bert: Που σοβεί.
Ε. Βενιζέλος: Μιλάτε για τους κινδύνους της πολιτικής γραμμής που θα μας οδηγήσει έξω από την ευρωζώνη.
Bert: Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου Πρόεδρε αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Συνεχίστε, παρακαλώ.

Ε. Βενιζέλος: Είναι πασιφανές πως η Κυβέρνησή μας θέλει να θέσει όρια δράσεων μέσα σε πλαίσια όπου ιδεολογικά κριτήρια θα λειτουργούν καταλυτικά στην διαμόρφωση ευρωπαϊκής συνείδησης και θα αφομοιώσει την σταδιακή εξέλιξη της προόδου διαμορφώνοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κι εγκαινιάζοντας μια ποικιλομορφία που θα συνταχτεί με την σηματοδότηση ενός αποφασιστικού τρόπου διενεργειών μέσα σε αξιοκρατικά πλαίσια διαφανούς αναπτυξιακής οργανωτικής πρακτικής κινούμενο μέσα σε θεσμικά μοτίβα που κατά κοινή ομολογία θα αποφέρουν μια μελλοντική.....

Bert: Είστε σαφέστατος και κατανοητός. Δεν κατάλαβα τίποτα...

Bert: Πείτε μου όμως τώρα, για να συντονίσω λίγο και την κουβέντα. Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις απέναντί σας που κινούνται δολίως. Σας παρακαλώ ελάτε στο δια ταύτα. 
(Μου πήρε ώρα να συνθέσω την πρόταση αυτή χρησιμοποιώντας τα βέλη του εχθρού μου.)

Ε. Βενιζέλος: Φαντάζομαι πως στις επιθέσεις που αναφέρατε, βάζετε μέσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Αλέξη Τσίπρα.
Bert: Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο επ' αυτού; Τί είναι αυτό που κατά την γνώμη σας θέλει να πετύχει ο Αλέξης πίσω από τις λέξεις; 
Ε. Βενιζέλος: Είναι φανερό πως στόχος του αρχηγού της Αξιωματικής...
Bert: Του Αλέξη Τσίπρα, ναι συνεχίστε. 
Ε. Βενιζέλος: ...είναι η αποσταθεροποίηση της οικονομικής πολιτικής μας στάσης που κρατούμε απέναντι στους δανειστές μας. Καθώς και...

Bert: Τί απαντάτε εσείς σε αυτούς που σας κατηγορούν για εμπλοκή σας σε σκάνδαλα όπως υποβρύχια, λίστες, The Mall κτλ κτλ. 
Ε. Βενιζέλος: Εγώ απαντώ ότι αυτά είναι χυδαιότητες. ΕΓΩ.
Bert: Μάλιστα.
Ε. Βενιζέλος: Απολύτως.
Bert: Οκ, το πιάσαμε.
Ε. Βενιζέλος: ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Bert: Είστε Τσόντα κύριε Βενιζέλε ή Ουρά;
Ε. Βενιζέλος: ΕΓΩ; Δεν είμαστε ούτε τσόντα, ούτε ουρά, κύριε One Eyed Bert.

Bert: Σας άκουσα να αναφέρεστε σε πρόσφατη δήλωσή σας πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και η ερώτηση που θέλω να σας κάνω είναι τι ναρκωτικά παίρνετε; Γιατί εγώ με τα απλά χαΐρι δεν βλέπω.
Ε. Βενιζέλος: Αυτά που εγώ λέω προκύπτουν μέσα από στοιχεία. ΕΓΩ. Η ανάκαμψη έρχεται, πρώτα το πλεόνασμα, ύστερα η έξοδος στις αγορές. Υπάρχει ένα κλίμα αλλαγής, αργής μεν, σταθερής δε. Ο Έλληνας πολίτης ξέρει, βλέπει, αξιολογεί, κρίνει. Γι αυτό θα ψηφίσει Ελιά και πάλι.

Bert: Είπατε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοκτονήσετε ;
Ε. Βενιζέλος: Όχι κύριε Bert. Αυτά είναι χυδαιότητες. Απολύτως! Ο Πάγκαλος το είχε πει αυτό. Εγώ είπα πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βάλει φυλακή. ΕΓΩ.
Bert: Ξέρετε πως η παραπάνω δήλωσή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως προεκλογικό σποτ έτσι δεν είναι;
Ε. Βενιζέλος: Είπα κι άλλα. Είπα ότι εγώ δε θέλουμε να γίνουμε Μολδαβία, ότι ο βασικός θα σταθεροποιηθεί στα 140 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο από την κοντινή μας χώρα και το τετραπλάσιο από τη Μποτσουάνα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στοχεύουμε σε ένα επίπεδο ζωής πολύ υψηλό.

Bert: Ένηγουεη κύριε Βενιζέλε, κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Πριν σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο άνδρο της ακολασίας μου, θα σας ζητήσω μια τελευταία δήλωση παύλα τοποθέτηση.
Ε. Βενιζέλος: ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΓΓΟ ΒΑΣΙΛΙΑ! ΕΓΩ!

Bert: Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που σας ψηφίζουν. Τρώνε δέκα μαλάκες την ελιά και κάθεται το κουκούτσι στον λαιμό των υπολοίπων. Fuck Off And Die κύριε Βενιζέλε, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Παρά την σαφέστατη υπεροχή μου σε αυτή την τιτανομαχία του λόγου, ένιωθα ένα περίεργο συναίσθημα. Ένα “No Hope” πλανιόταν στον ορίζοντα εν όψει των ερχομένων εκλογών, με τους δημοτικούς συμβούλους να έχουν ξεπεράσει και το ποσοστό της aνεργίας στην Ελλάδα και ανθρώπους σαν τον Βενιζέλο να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.
Ένιωσα την ανάγκη να κάνω ένα Θεοδωρακικό επίλογο.

Ο Έλιοτ έλεγε, πως πριν την αυγή ο κόκορας βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έχοντας την ευθύνη του κοτετσιού μα και ένα χρέος απέναντι στον Ήλιο.

Είναι το μετέωρο βήμα του πελαργού πριν την νέα κατάσταση που μας κάνει όλους να κρατάμε την ανάσα μας, ή μήπως είναι η ενόχληση ενός κομματιού ποπ κορν στα δόντια που βρίσκεται εκεί μέχρι το τέλος της ταινίας;
Ίσως τελικά, το φιάσκο να είναι η μόνη απάντηση στην ερώτηση που δεν τολμάμε να κάνουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς. Ίσως τελικά, ο κόκορας, βιάστηκε να φάει το ποπ κορν, ενώ ήταν ακόμη καλαμπόκι. Καλό βράδυ.

by The One Eyed Bert

(Το ΕΓΩ του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν μια ευγενική προσφορά του Jo Di.)


thethreemooges


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα