Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μήπως η σαλάτα σας «παχαίνει»;



Μια σαλάτα θεωρείται από πολλούς ως μια ασφαλής επιλογή κατά τη διάρκεια της δίαιτας, καθώς μπορεί να προσφέρει κορεσμό, πλήθος ευεργετικών συστατικών και παράλληλα λίγες θερμίδες. 
Πράγματι, τα παραπάνω ισχύουν, αρκεί να είναι κανείς προσεκτικός στο είδος της σαλάτας που θα επιλέξει, αφού πολλές σύγχρονες και «gourmet» συνταγές για σαλάτες περιλαμβάνουν υλικά που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έτσι, μια σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά, στην οποία προσθέτουμε για παράδειγμα, μια μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό, 2-3 κουταλιές καλαμπόκι, λεμόνι και μετρημένη ποσότητα ελαιολάδου,

αποτελεί ένα απόλυτα διαιτητικό και παράλληλα πλήρες γεύμα, ενώ από την άλλη, επιλογές που περιλαμβάνουν τυριά, αλλαντικά, κρουτόν, παξιμάδια, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα και κρεμώδη dressings με βάση τη μαγιονέζα, μπορεί να προσφέρουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες υπολογίζουμε.

Επομένως, όταν επιλέγετε μια σαλάτα για το γεύμα σας, φροντίστε να περιέχει ποικιλία λαχανικών σε συνδυασμό με μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως για παράδειγμα γαλοπούλα, στήθος κοτόπουλου, τυρί χαμηλών λιπαρών ή αυγό. Τη «σύνθεση» μπορούν να συμπληρώσουν υλικά όπως τα κρουτόν ή οι ξηροί καρποί, αρκεί να προστίθενται σε ελεγχόμενη ποσότητα, καθώς πέρα από την υψηλή διατροφική τους αξία, προσφέρουν και αρκετές θερμίδες.

Τέλος, προτιμήστε ένα απλό dressing με υλικά όπως το ελαιόλαδο, η μουστάρδα, το ξύδι (απλό ή βαλσάμικο) και το λεμόνι, ενώ αν παραγγέλνετε τη σαλάτα σας απ’ έξω, ζητήστε να σας το φέρουν ξεχωριστά, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

 neadiatrofis


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα