Τρίτη 10 Μαΐου 2016

5 λάθη όταν κάνουμε μπάνιο

Γνωρίζετε ότι μερικές φορές κάνουμε λάθη κατά το μπάνιο χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, κάνοντας έτσι κακό στον εαυτό μας;
5 λάθη όταν κάνουμε μπάνιο

Ίσως το βρίσκετε ενδιαφέρον, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, χαλαρωτικό και υγιεινό από ένα ντους το πρωί ή ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια το βράδυ για να χαλαρώσουμε πριν πάμε για ύπνο.
Μα τι μπορεί να κάνουμε λάθος; Διαβάστε παρακάτω για να το μάθετε!
1. Προσοχή με το πολύ καυτό ντους ή μπάνιο
halarotiko-banio
Ναι, ξέρουμε. Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο απολαυστικά όσο ένα καυτό ντους ήμπάνιο όταν γυρίζουμε σπίτι για να χαλαρώσουμε. Ωστόσο, τι συμβαίνει αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και είμαστε στο ντους για δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά;
  • Κινδυνεύετε να βγείτε από το ντους και να αντιμετωπίσετε μια τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που μπορεί να λιποθυμήσετε.
  • Το υπερβολικά καυτό νερό μπορεί να μας κάνει να χάσουμε ένα μέρος από τα απαραίτητα έλαια του δέρματός μας, που είναι απαραίτητα για να διατηρείται απαλό και ενυδατωμένο. Το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε μια μικρή ανεπάρκεια αντιρρόπησης (αδυναμία του σώματος, ειδικά του κυκλοφορικού συστήματος, να λειτουργήσει σωστά).
  • Είναι καλύτερα να μη μένετε πολλή ώρα κάτω από καυτό νερό ή μέσα σε αυτό. Πέντε ή έξι λεπτά αρκούν. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε το ντους ή το μπάνιο σας με χλιαρότερο νερό. Προσέξτε να μην σας ζεματίσει το καυτό νερό!
  • 2. Προσοχή όταν σκουπίζεστε
Μερικοί άνθρωποι, όταν βγαίνουν από το ντους ή το μπάνιο, παίρνουν την πετσέτα τους και σκουπίζονται με πολύ ενεργητικό και έντονο τρόπο. Αν η πετσέτα είναι κάπως τραχιά, τότε βλάπτουν το δέρμα τους. Επειδή σιγά-σιγά προκαλούνται ερεθισμοί, τελικά το δέρμα ξηραίνεται υπερβολικά.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια μαλακή πετσέτα που σας επιτρέπει να στεγνώσετε το δέρμα σας κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις, απομακρύνοντας απαλά το νερό χωρίς να τρίβετε έντονα το δέρμα.
Τα μπουρνούζια, για παράδειγμα, είναι πραγματικά άνετα και κατάλληλα, καθώς μας επιτρέπουν να τυλιχτούμε με αυτά και να παραμείνουμε ζεστοί ενώ το δέρμα στεγνώνει σχεδόν χωρίς να το καταλάβουμε.
3. Φροντίστε τις πετσέτες σας!
fysiki-lysi-gia-kakosmia-stis-petsetes-500x357
Μερικές φορές ο κίνδυνος με τις πετσέτες δεν είναι μόνο ότι είναι τραχιές και προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα, αλλά και ότι μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια και μικρόβια. Ο λόγος; Η υγρασία που συχνά παραμένει στις ίνες τους, αν δεν στεγνώσουν καλά.
Μερικές φορές δεν αρκεί η πετσέτα να μυρίζει ωραία. Υπάρχουν φορές που οι πετσέτες παλιώνουν τόσο που είναι γεμάτες χημικές ουσίες από τα απορρυπαντικά, προκαλώντας μας στο τέλος μικρές αλλεργικές αντιδράσεις. Επομένως η καλύτερη επιλογή είναι να αντικαθιστούμε τις πετσέτες μας μετά από ένα διάστημα για να αποφύγουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
4. Ο κίνδυνος της χρήσης υπερβολικής ποσότητας σαπουνιού
sapouni-portokali
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους λάτρεις των σπορ που ιδρώνουν πολύ κατά τη διάρκεια της προπόνησης και εκείνους που ιδρώνουν λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας και απλώς θέλουν να κάνουν ένα ντους πριν πάνε στη δουλειά. Επομένως, όλα εξαρτώνται από το άτομο.
Υπάρχουν όμως μερικοί που χρησιμοποιούν υπερβολική ποσότητα σαπουνιού, το οποίο είναι αρωματικό και μυρίζει ωραία, χωρίς να ξέρουν ότι απλώνουν πάνω τους μια μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος και άλλων χημικών ουσιών που μεταβάλλουν το pH του δέρματος και προκαλούν μείωση της ικανότητας του σώματος να αμύνεται με φυσικό τρόπο κατά των εξωτερικών παραγόντων, όπως είναι τα ακάρεα, τα βακτήρια ή άλλοι μικροοργανισμοί.
Τι προτείνουμε; Να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα σαπουνιού και νερού. Και κάτι ακόμα: αν χρησιμοποιείτε φυσικά σαπούνια, όπως αυτά στην παραπάνω φωτογραφία, ακόμα καλύτερα.
5. Προσοχή στα σφουγγάρια
loufa-sfougari
Πρόκειται για κάτι περίεργο που αξίζει να έχετε υπόψη. Σύμφωνα με όσα λένε οι δερματολόγοι, το πιο σωστό και υγιεινό για το δέρμα μας είναι να χρησιμοποιούμε σφουγγάρι μόνο δύο φορές την εβδομάδα όταν κάνουμε μπάνιο και έπειτα να στεγνώνουμε το σφουγγάρι στον ήλιο μετά τη χρήση για να αποφύγουμε την ανάπτυξη αποικιών μούχλας σε αυτό, που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις, μυκητιάσεις ή θυλακίτιδα.
  • Είναι καλύτερα να απλώνετε το σαπούνι με το χέρι σας και στη σωστή ποσότητα, όπως επισημάνθηκε παραπάνω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό σαπούνι γλυκερίνης και βρώμης, που θα φροντίζει το δέρμα σας κάθε μέρα, τρίβοντάς το απευθείας πάνω στο δέρμα σας χωρίς να χρειάζεται σφουγγάρι.
  • Μόνο δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνετε απολέπιση του δέρματός σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο σφουγγάρι, όπως η λούφα. Έτσι, συμβάλλετε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και θα αποκαταστήσετε την ισορροπία της επιδερμίδας σας.
Να θυμάστε πάντα αυτές τις απλές συμβουλές όταν κάνετε μπάνιο ή ντους. Θα αισθάνεστε υπέροχα!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα