Τρίτη 10 Μαΐου 2016

7 Πράγματα που Πρέπει να Πείτε στο Παιδί σας για Καλύτερο Διάβασμα στις Εξετάσεις


Δρ. Λίζα Βάρβογλη's photo.

1. Κάνε επανάληψη όταν… νυστάζεις! Την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει πάρει και τις αφομοιώνει, που σημαίνει ότι θυμάσαι καλύτερα αυτά που μελέτησες.

2. Κάνε συχνή επανάληψη σε μικρότερα κομμάτια ύλης. Μια νέα μέθοδος μελέτης τεκμηριωμένη επιστημονικά λέει ότι είναι προτιμότερο να κάνεις επανάληψη πολλές φορές μικρότερα κομμάτια από το κεφάλαιο που διαβάζεις, αντί να το κάνεις επανάληψη ολόκληρο μια και έξω.

3. Κουνήσου! Νέες έρευνες μας λένε ότι αντί να κάθεται κανείς ακίνητος για να διαβάσει είναι προτιμότερο να σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα ή την κουζίνα ή το μπαλκόνι και μάλιστα, αν είναι εφικτό, να διαβάζει σε διαφορετικό μέρος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέοι συνειρμοί και σύνδεσμοι και είναι ευκολότερο να θυμάται κανείς την ύλη.

4. Εναλλαγή. Αντί να διαβάσεις ένα μάθημα πχ σε μία ώρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα να διαβάσεις 2-3 μαθήματα. Αυτή η τεχνική σε βοηθάει να ‘ξεκολλήσεις’ και να βρεις τη σωστή στρατηγική στο πρόβλημα/άσκηση. 

5. Διάβασε φωναχτά. Φωναχτά διαβάζουν οι καλοί μαθητές, όχι μόνο τα μικρά παιδιά! Με αυτό τον τρόπο ακούς και βλέπεις ταυτόχρονα την πληροφορία και έτσι ο εγκέφαλος την αποθηκεύει καλύτερα για να τη θυμηθεί αργότερα.

6. Γράψε το. Αντίγραψε τις σημειώσεις σου και γράψε αυτή τη θεωρία που σε δυσκολεύει σε χαρτί και μολύβι. Έτσι δε χάνεις χρόνο, αλλά βοηθάς την πληροφορία να εντυπωθεί καλύτερα στον εγκέφαλό σου.

7. Στύλωσε το βλέμμα σου στον τοίχο πριν ξεκινήσεις το διάβασμα. Για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μείνε έτσι, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Η ηρεμία αυτή που προσφέρεις στον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις καλύτερα.


Διαλέξτε Αγάπη, Ηρεμία, Χαρά!

Δρ Λίζα


Ψυχολόγος- Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα