Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο παρεξηγιάρης είναι μίζερος, αλλά ο μίζερος δεν είναι παρεξηγιάρης

Φασόλη Ηλιανα
Ο παρεξηγιάρης είναι μίζερος,  
αλλά ο μίζερος δεν είναι παρεξηγιάρης

Κανονίζεις να βγεις και προκύπτει κάτι, οπότε αναγκάζεσαι να ακυρώσεις την έξοδό σου γιατί δυστυχώς δε θα προλάβεις. Το άτομο όμως με το οποίο είχες κανονίσει να βγεις ανήκει στην κατηγορία ατόμων που παρεξηγούνται και θεωρούν πως όταν τους ακυρώνεις κάτι όσο σοβαρός κι αν είναι ο λόγος, ακυρώνεις τους ίδιους και για να τους ξανακερδίσεις πρέπει να αγωνισθείς πολύ, κάτι που όμως δεν ξέρεις αν αξίζει και ιδιαίτερα.

Προβληματίζεσαι τι να κάνεις και τι να πεις προκειμένου να μην παρεξηγηθεί και όταν τελικά ενημερώνεις, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που φοβόσουν. Παρεξηγείται και για να μιλήσετε ξανά περνούν δύο εβδομάδες και στέλνεις εσύ αντί για εκείνον. Κανονίζετε να βρεθείτε εκ νέου και στην έξοδο σας καταλαβαίνεις πόσο παρεξηγημένος είναι. Δε σου πολυμιλάει και μόλις ανοίγεις συζήτηση και εκθέτεις την άποψή σου και τις σκέψεις σου, θα στις κατσαδιάσει, θα στις ακυρώσει και θα στις αχρηστέψει. Εκεί μπαίνει η μιζέρια του.

Ο καθένας μπορεί να βλέπει το ποτήρι όπως θέλει, είτε μισογεμάτο είτε μισοάδειο. Αυτός που παρεξηγείται εύκολα είναι και μίζερος γιατί προσέχει την κάθε λεπτομέρεια όχι για να λειτουργήσουν όλα τέλεια, αλλά για να λειτουργήσουν όλα όπως τα θέλει εκείνος. Έτσι, μόλις του αλλάξεις τα δεδομένα του, όχι μόνο δεν προσαρμόζεται εύκολα αλλά σε γεμίζει με δηκτικά σχόλια και εγκλωβίζει μες τη δική του μιζέρια, μες τη δική του έλλειψη ποιότητος.

Βέβαια, όποιος είναι μίζερος δε σημαίνει πως είναι και στην κατηγορία ατόμων που παρεξηγούνται εύκολα, επειδή η δική του μιζέρια συνδέεται πιο πολύ με καθορισμένο τρόπο ζωής και αντίληψης των ερεθισμάτων γύρω του. Δηλαδή η μιζέρια του δεν πηγάζει από ένα μεμονωμένο γεγονός όπως στην πρώτη περίπτωση, αλλά πρόκειται πιο πολύ για δική του φιλοσοφία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα