Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Μέρος ΣΤ)




Nice Place by ryky

Εμπλέκεστε με τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, ταυτίζεστε μαζί του, γίνεστε αυτός; Ή τον αφήνετε να μπει από το ένα αυτί και να βγει από το άλλο, ενώ παραμένετε επικεντρωμένοι στην καρδιά, σε επικοινωνία με το Πνεύμα; Στο σημείο αυτό ενώνεστε με τα Πνεύμα. Φέρνετε όλα τα δικά σας μέρη να επανενωθούν.
Αν και ο διάλογος είναι δυνατός και ξεκάθαρος από έξω, υπάρχει μόνον μία συνομιλία που συμβαίνει και αυτή λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό. Μέσα στην κεντρική αίθουσα της καρδιάς, η οθόνη της ζωής παίζει. Η μάχη του φωτός και του σκότους είναι μέσα σας. Και τα δύο αυτά μέρη είναι Ιερά αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι εντελώς αποδεκτό από εσάς. Για τον λόγο αυτό, οι περιστάσεις του σκότους μπορεί να παρουσιάζονται για να αντιμετωπίσετε το σκοτάδι, και στην πραγματικότητα να κάνετε ειρήνη μαζί του. Θα υπάρξουν επίσης σημεία που θα σας οδηγήσουν έξω έτσι ώστε να μπορέσετε να αναγνωρίσετε το Φως σας, με σκοπό να επιτρέψετε όλη του την λαμπρότητα να λάμψει. Επί πλέον, εμπειρίες χαράς και απελευθέρωσης θα παρουσιαστούν που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε τα σημεία που σας δίνονται. Μπορεί να έχετε ή να μην έχετε συνειδητή επίγνωση σε κάθε περίπτωση, μέχρι που αποφασίσετε να πιστέψετε ότι κάποιος σας μιλάει. Πάντως, αν επιτρέψετε στο σύστημα αυτό των μηνυμάτων να περάσει, θα αντιληφθείτε ότι δεν είστε ποτέ μόνος – και ότι δεν ήσασταν ποτέ. Χρειάζεται μόνον να το ζητήσετε, και οι οδηγίες θα σας δοθούν.
Η αλήθεια είναι η εγγενής δύναμη σας. Είναι η είσοδος στην ελευθερία. Η ελευθερία δεν είναι μια ψευδαίσθηση αλλά μια φυσική κατάσταση ύπαρξης. Η ανθρώπινη κατάσταση, στα καλύτερα και στα χειρότερα της, είναι η απατηλή δημιουργία της λαχτάρας της ψυχής να μεγαλώσει. Αυτό, από μόνο του, αποτελεί την μεγαλύτερη ψευδαίσθηση όλων επειδή δεν υπάρχει απαραίτητο μεγάλωμα. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μια πλήρης ύπαρξη. Η αποκάλυψη αυτή είναι μια απεμπλοκή από τις παγιδεύσεις του φόβου του εγώ, που θα σας ελευθερώσει από τον θάνατο, την έλλειψη εμπιστοσύνης, τον περιορισμό, και από αυτό που σας λείπει. Όλα είναι βήματα που θα σας φέρουν πίσω προς την αλήθεια που είστε πραγματικά. Αυτά είναι τα δώρα που θα λάβετε μέσα από την ανεκτίμητη επένδυση της ενδοσκόπησης και της ειλικρίνειας.

Η αφύπνιση είναι ο σκοπός της ύπαρξης «σε αυτήν την στιγμή» χωρίς να παρεμβάλλεται ο πληγωμένος τρόπος θεώρησης των περασμένων εμπειριών ή των μελλοντικών προβολών. Όταν ζούμε στιγμή τη στιγμή, κάθε σημείο, σύμβολο, και μήνυμα θα αναγνωρίζεται. Σε κάθε απάντηση, θα ανακαλύπτετε την επόμενη ερώτηση. Αυτός είναι ο τρόπος που αρχίζει ο διάλογος. Το φως και η αλήθεια ξεθάβονται συνεχώς «όταν ρωτάμε».
Να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί καθώς τα στρώματα της άμυνας διαβρώνονται, αποκαλύπτοντας την απελευθέρωση από πρότυπα, καταστάσεις, συμπεριφορές, και ανθρώπινους κύκλους. Θα ανακαλύψετε ότι αυτό που θεωρείται ότι είναι πόνος και σύγκρουση, στην πραγματικότητα είναι:
• Ευκαιρία να γιατρευτείτε
• Ευκαιρία να μεγαλώσετε
• Ευκαιρία να μάθετε
• Ευκαιρία να διακρίνετε
• Ευκαιρία να ακούσετε
• Ευκαιρία να μιλήσετε
• Ευκαιρία να σας καλέσουν
• Ευκαιρία να φωνάξετε
• Ευκαιρία να απαντήσετε στο κάλεσμα
• Και ευκαιρία για να βαδίσετε με μεγαλύτερη δύναμη προς την αλήθεια του ποιος είστε
Πηγαίνετε πέρα από το τωρινό σας όνειρο. Ξεχάσατε ότι είστε αυτός που κοιμάται και προσπαθεί να ξυπνήσει. Τώρα επιλέξτε να ονειρευτείτε μέσα στην παρούσα εμπειρία σας σαν αντιθετική μέθοδο αφύπνισης. Γιατί όχι; Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Ποιος είναι ο φόβος; Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί θα ήταν να συνειδητοποιήσετε ότι κοιμάστε και αν συμβεί αυτό, να πέσετε πάλι για ύπνο. Ή θα μπορούσατε απλά να ανακαλύψετε ότι η ικανότητα σας να ονειρεύεστε στην πραγματικότητα σας φέρνει σε αυτό που πραγματικά είστε: ο ονειρευτής, το όνειρο, η νύχτα, η ημέρα… τα πάντα μέσα στο όνειρο, ο μάρτυρας, και το ξύπνημα. Να είστε όλα αυτά. Τι αν κοιμόσαστε πραγματικά; Σταματήστε να ροχαλίζετε! Ήρθε η στιγμή να αφυπνιστείτε στο όνειρο του ποιος πραγματικά είστε.

(Απόσπασμα από το βιβλίο της Simran Singh, “Conversations with the Universe: How the world speaks to you”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα