Τρίτη 10 Μαΐου 2016

EUROVISION, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ


Ως Έλληνας υπερέχω στη μουσική απ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ως Ελλάδα, μόνον στη μουσική, στην τραγουδοποιϊα δεν παίζομαι σε σύγκριση μ’ όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Ιδιαίτερα τις δεκαετίες ’70, ’80, ακόμα και ’90, γράφτηκαν κομμάτια μοναδικά που τα τραγουδήσαμε και μάς τραγούδησαν. Δεκάδες, εκατοντάδες κομμάτια.
Από μια άποψη, λοιπόν, γιατί να μην πεις τι δουλειά έχω εγώ, η ελληνική μουσική να παρουσιάσω μια μαλακιούλα, ένα φτηνό ψευτοτραγουδάκι μιας χρήσεως και να ...διαγωνιστώ με τα ούρα της Eurovision (στη φωτό η Κύπρια Μαρία Ελενα που τραγούδησε το 2015 για την Ελλάδα).
Eurovision. Το μουσικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπου βέβαια σαρώνει τηλεοπτικά. Επόμενο. Αναμενόμενο. Σήμερα στη Στοκχόλμη είναι ο Α' ημιτελικός, θα ακουστούν, μάλλον θα παιχτούν σε πρώτη φάση μία σειρά τραγουδιών που διεκδικούν πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου. Ο άλλος ημιτελικός γίνεται μεθαύριο Πέμπτη.
Όσο πιο ρηχό, όσο πιο αντιποιοτικό είναι ένα show, τόσο περισσότερο κόβει εισιτήρια. Η Eurovision είναι η επιτομή της πατσαβούρας με χλίδα, χρώμα, φώτα, λούστρο και κούνημα.

Έχει μια εντιμότητα η Eurovision, αν το δεις αλλοιώς. Δεν μπορεί να κρυφτεί, παίζει ανοικτά, καθαρά, αληθινά. Δεν σου πουλάει τέχνη, δεν λανσάρεται προϊόν κουλτουριάρικο. Όχι, βέβαια. Είμαι ένα πανηγηράκι, σου λέει, και σας προσκαλώ να περάσετε χαζοχαρούμενα δυο – τρεις ωρίτσες. Και πίτουρας, να μην είσαι, ροκανίδι σκέτο, επειδή είμαι κυριλάτο show δεν θα ενοχληθείς με τα σαχλοτράγουδα, μ’ όλη τη σκαρταδούρα που θα ζητήσει τη ψήφο των λαών.
Α, είναι κι αυτό. Τον φάγαμε τον ανώμαλο τον Χίτλερ εδώ και 70 χρόνια. Σήμερα η Ευρώπη υμνεί και δοξολογεί τη δημοκρατία. Καλλιτεχνική δημιουργία αποτελούν και αυτά τα μαϊμουδοτράγουδα, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη ...λαϊκή συμμετοχή. Τι να μας πουν οι ειδικοί, οι κριτικοί, οι μουσικολόγοι; Δημοκρατική εκδήλωση, ένας ακόμα θρίαμβος της δημοκρατίας και η Eurovision, γι’ αυτό ψηφίζουν τα... καλύτερα τραγούδια οι λαοί της Ευρώπης. Και τα προβατάκια που ψοφάνε για...δημοκρατικές διαδικασίες ανταποκρίνονται στο λαίκό κάλεσμα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα