Οι ξηροί καρπoί είναι πολύ υγιεινό σνακ και καλό είναι να τρώμε σε καθημερινή βάση. Όταν όμως έχουμε καλεσμένους, είναι ωραίο που και που να τους περιποιούμαστε με πιο πρωτότυπες και εναλλακτικές συνταγές. Δες λοιπόν πώς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα υπέροχους πικάντικους ξηρούς καρπούς!
Τι θα χρειαστείς
1 σακουλάκι ξηρούς καρπούς
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Πώς θα το πετύχεις
#Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Ψήσε τους ξηρούς καρπούς για περίπου 10 λεπτά σε μία λαδόκολλα. Οι ξηροί καρποί μπορεί να καούν πολύ εύκολα, γι'αυτό φρόντισε να τους ανακατεύεις συχνά όση ώρα ψήνονται. Θριμμάτισε το δενδρολίβανο και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μικρό μπολ.
#Λιώσε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ξεχωριστό μπολ και ανακάτεψε το ξανά με τα ξηρά συστατικά. Εν τω μεταξύ, ελέγξτε για τους ξηρούς καρπούς και τραβήξτε τους έξω από το φούρνο όταν έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρυσό καφέ χρώμα.
#Βάλε τους ψημένους καρπούς σε ένα μπολ. Ρίξε στο μείγμα τα καρυκεύματα και άφησε τα αρώματα να σε συνεπάρουν!
#Ανακάτεψε καλά και άφησε να κρυώσει πριν το μεταφέρεις σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.