Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ


Εδώ έχουμε επτά προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ριζωμένες ιδέες που αφορούν την σπουδαιότητα του εγώ σας. Όλες είναι κατάλληλα σχεδιασμένες ώστε να εμποδίσουν την λάθος ταύτιση σας με το σημαντικό εγώ.

1.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΣΤΕ. 


Η συμπεριφορά των άλλων δεν αποτελεί λόγο για να ακινητοποιηθείτε. Αυτό το οποίο σας προσβάλλει, μόνον σας αποδυναμώνει. Αν ψάχνετε για καταστάσεις που σας προσβάλλουν, θα τις βρίσκετε σε κάθε γωνία. Αυτό είναι το εγώ σας που λειτουργεί πείθοντας σας ότι ο κόσμος δεν θα έπρεπε να είναι όπως είναι. Αλλά μπορείτε να εκτιμήσετε την ζωή και να ταυτιστείτε με το συμπαντικό Πνεύμα της Δημιουργίας. Δεν μπορείτε να φτάσετε την συμπαντική δύναμη με το να αισθάνεστε ότι προσβάλλεστε. Με κάθε τρόπο, ενεργείστε για να εξαλείψετε την φρίκη του κόσμου, η οποία προκύπτει από την μαζική ταύτιση με το εγώ, αλλά παραμείνετε εν ειρήνη. Όπως το Α Course in Miracles ( = Μάθημα Θαυμάτων) μας υπενθυμίζει: «Η ειρήνη είναι του Θεού, εσύ που είσαι μέρος του Θεού δεν είσαι στην φυσική σου κατάσταση παρά μόνον εντός αυτής της ειρήνης». Το να προσβάλλεστε δημιουργεί την ίδια καταστροφική ενέργεια που σας προσέβαλλε κατ’ αρχήν και οδηγεί σε επίθεση, αντεπίθεση, και πόλεμο.
2.ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ.

Στο εγώ αρέσει να μας χωρίζει σε κερδισμένους και χαμένους. Το κυνήγι της νίκης είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για την αποφυγή συνειδητής επαφής με την συμπαντική δύναμη. Γιατί; Διότι κυριολεκτικά, είναι αδύνατον να νικάμε όλη την ώρα. Κάποιος εκεί έξω θα είναι γρηγορότερος, πιο τυχερός, νεώτερος, δυνατότερος, και εξυπνότερος – και θα επιστρέψετε στο να αισθάνεστε άχρηστοι και ασήμαντοι.

Δεν είστε τα κέρδη ή οι νίκες σας. Μπορεί να απολαμβάνετε τον ανταγωνισμό, και να διασκεδάζετε σε έναν κόσμο όπου το να νικάμε είναι το παν, αλλά δεν χρειάζεται οι σκέψεις σας να είναι κολλημένες εκεί. Δεν υπάρχουν χαμένοι σε έναν κόσμο όπου όλοι μοιραζόμαστε την ίδια πηγή ενέργειας. Αυτό που μπορείτε να πείτε μια συγκεκριμένη ημέρα είναι ότι οι επιδόσεις σας ήταν ενός συγκεκριμένου επιπέδου σε σύγκριση με τα επίπεδα των άλλων την ημέρα εκείνη. 
Αλλά σήμερα είναι μια άλλη ημέρα, με άλλους ανταγωνιστές και νέες καταστάσεις να λάβετε υπόψη. Είστε ακόμη η άπειρη παρουσία μέσα σε ένα σώμα το οποίο είναι μια μέρα (ή δεκαετία) μεγαλύτερο. Αφήστε την ανάγκη να κερδίζετε μη συμφωνώντας ότι το αντίθετο του να κερδίζετε είναι το να χάνετε. Αυτό είναι φόβος του εγώ. Αν το σώμα σας δεν έχει τις επιδόσεις για να νικήσει την ημέρα αυτή, αυτό απλά δεν έχει σημασία όταν δεν ταυτίζεστε αποκλειστικά με το εγώ σας. Γίνετε ο παρατηρητής, παρατηρώντας και διασκεδάζοντας με τα πάντα χωρίς να έχετε την ανάγκη να κερδίσετε ένα τρόπαιο. Να είστε σε ειρήνη, και φτάστε την συμπαντική ενέργεια. Η ειρωνεία είναι, ότι αν και με δυσκολία θα το προσέξετε, περισσότερες από τις νίκες αυτές θα παρουσιαστούν στην ζωή σας καθώς εσείς τις κυνηγάτε λιγότερο.
3. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. 

Το εγώ είναι η πηγή πολλών συγκρούσεων και διχόνοιας, γιατί σας ωθεί προς την κατεύθυνση να αποδεικνύετε ότι οι άλλοι έχουν άδικο. Όταν είστε εχθρικοί, έχετε αποσυνδεθεί από την συμπαντική δύναμη. Το δημιουργικό Πνεύμα είναι καλοσυνάτο, αγαπά και αποδέχεται. Δεν έχει επίσης θυμό, περιφρόνηση, ή πικρία. Το να εγκαταλείψετε την ανάγκη σας να έχετε δίκιο στις συζητήσεις και τις σχέσεις σας είναι σαν να λέτε στο εγώ, «Δεν είμαι σκλάβος σου. Θέλω να αγκαλιάσω την καλοσύνη, και απορρίπτω την ανάγκη σου να έχεις δίκιο. Στην πραγματικότητα, θα δώσω σε αυτόν τον άνθρωπο μια ευκαιρία να νιώσει καλύτερα λέγοντας ότι έχει δίκιο, και θα την ευχαριστήσω που μου έδειξε τον δρόμο της αλήθειας».

Όταν εγκαταλείψετε την ανάγκη να έχετε δίκιο, είστε σε θέση να δυναμώσετε την σύνδεση με την συμπαντική δύναμη. Αλλά να θυμάστε ότι το εγώ είναι ένας αποφασισμένος αντίπαλος. Έχω δει ανθρώπους πρόθυμους να πεθάνουν παρά να εγκαταλείψουν την αίσθηση ότι έχουν δίκιο. Έχω δει ανθρώπους να δίνουν τέλος σε σχέσεις κατά τα άλλα καλές εμμένοντας στην ανάγκη τους να έχουν δίκιο. 
Σας προτρέπω να εγκαταλείψετε αυτήν την από το εγώ κατευθυνόμενη ανάγκη να έχετε δίκιο, σταματώντας τον εαυτό σας στη μέση μιας διαφωνίας και ρωτώντας τον, «Θέλω να έχω δίκιο, ή να είμαι ευτυχισμένος;» Όταν διαλέξετε την ευτυχισμένος, αγαπημένος, πνευματικός εκδοχή, η σύνδεση σας με την συμπαντική ενέργεια δυναμώνει. Αυτές οι στιγμές κυριολεκτικά επεκτείνουν την νέα σας σύνδεση με την δύναμη του σύμπαντος. Η συμπαντική Πηγή θα αρχίσει να συμμαχεί μαζί σας στο να δημιουργήσετε την ζωή που είστε εδώ για να ζήσετε.


4. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ. 

Η αληθινή αρχοντιά δεν είναι να είσαι καλύτερος από κάποιον άλλον. Είναι να είσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν. Εστιαστείτε στην ανάπτυξη σας, με συνεχή επίγνωση ότι κανείς πάνω σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον. Όλοι προερχόμαστε από την ίδια δημιουργική δύναμη ζωής. Όλοι έχουμε μια αποστολή να εκφράσουμε αυτό για το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Έχουμε στην διάθεση μας όλα όσα χρειαζόμαστε για να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας. Τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατόν όταν θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους. 
Είναι μεγάλη αλήθεια ότι «Είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του Θεού». Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας να αισθάνεστε ανώτεροι με το να βλέπετε την έκφραση του Θεού σε όλους. Μην αξιολογείτε τους άλλους με βάση την εμφάνιση τους, τα επιτεύγματα, αυτά που έχουν, και άλλους δείκτες του εγώ. Όταν προβάλλετε συναισθήματα ανωτερότητας, αυτό και σας επιστρέφεται, οδηγώντας σε δυσαρέσκειες και τελικά σε εχθρικά συναισθήματα. Τα συναισθήματα αυτά γίνονται το όχημα που σας μεταφέρει ακόμα πιο μακριά από την συμπαντική δύναμη. Το A Course in Miracles ( = Μάθημα Θαυμάτων) αναφέρεται σε αυτήν την ανάγκη να είμαστε ιδιαίτεροι και ανώτεροι: «Η ιδιαιτερότητα πάντα κάνει συγκρίσεις. Καθιερώνεται από την έλλειψη που βλέπει στον άλλον, και συντηρείται με το να ψάχνει, και να διατηρεί ολοκάθαρες, όλες τις ελλείψεις που μπορεί να αντιληφθεί».
5. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. 

Το mantra του εγώ είναι «περισσότερα». Δεν ικανοποιείται ποτέ. Άσχετα με το πόσα καταφέρει ή αποκτήσει, το εγώ σας θα επιμένει ότι δεν είναι αρκετά. Θα βρεθείτε σε μια μόνιμη κατάσταση να προσπαθείτε για περισσότερα και θα εξαλείψετε την δυνατότητα να φτάσετε κάποτε. Αλλά στην πραγματικότητα, έχετε ήδη φτάσει, και το πώς επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε την παρούσα στιγμή της ζωής σας αποτελεί επιλογή σας. Η ειρωνεία είναι ότι όταν σταματήσετε να χρειάζεστε περισσότερα, περισσότερα από αυτά που επιθυμείτε φαίνεται να φτάνουν στην ζωή σας. Από την στιγμή που έχετε αποδεσμευτεί από την ανάγκη για κάτι τέτοιο, σας είναι ευκολότερο να τα προσφέρετε στους άλλους, επειδή αντιλαμβάνεστε πόσα λίγα χρειάζεστε για να είστε ικανοποιημένοι και γαλήνιοι.

Η συμπαντική Πηγή είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της, συνεχώς επεκτείνεται και δημιουργεί νέα ζωή, και ποτέ δεν προσπαθεί να αγκιστρωθεί από τις δημιουργίες της για τους δικούς της εγωιστικούς λόγους. Δημιουργεί και αφήνει. Καθώς αφήνετε την ανάγκη του εγώ να έχει περισσότερα, ενώνεστε με αυτήν την Πηγή. Δημιουργείτε, ελκύετε προς εσάς, και αφήνετε, χωρίς να απαιτείτε ποτέ να σας έλθουν περισσότερα. Όπως κάποιος που εκτιμά όλα όσα του προσφέρονται, μαθαίνετε το πολύ δυνατό μάθημα που ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίσης δίδαξε: «…. Όταν δίνουμε παίρνουμε». Επιτρέποντας στην αφθονία να έλθει σε εσάς και μέσω εσάς, ενώνεστε με την Πηγή και εγγυάστε ότι αυτή η ενέργεια θα συνεχίσει να κυλά.





6. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΑΣ. 

Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη έννοια αν νομίζετε ότι ΕΙΣΤΕ τα επιτεύγματα σας. «Ο Θεός γράφει όλη την μουσική, ο Θεός τραγουδά όλα τα τραγούδια, ο Θεός κτίζει όλα τα κτίρια, ο Θεός είναι η πηγή όλων των επιτευγμάτων». Μπορώ να ακούσω το εγώ σας να παραπονιέται δυνατά. Παρόλα αυτά μείνετε συντονισμένοι σε αυτήν την ιδέα. Τα πάντα προέρχονται από την Πηγή! Εσείς και η Πηγή αυτή είστε ένα! Δεν είστε αυτό το σώμα και τα επιτεύγματα του. Είστε ο παρατηρητής. Παρατηρήστε τα πάντα και να είστε ευγνώμων για τις ικανότητες που σας δόθηκαν, το κίνητρο να καταφέρνετε, και όλα όσα έχετε αποκτήσει. Αλλά δώστε όλη την αναγνώριση στην δύναμη του σύμπαντος, που σας έδωσε την ύπαρξη και της οποίας είστε ένα υλοποιημένο μέρος. Όσο λιγότερο έχετε την ανάγκη να αναγνωριστείτε για τα επιτεύγματα σας και όσο περισσότερο συνδεδεμένοι παραμένετε με τις ιδιότητες της συμπαντικής δύναμης, τόσο περισσότερο ελεύθεροι είστε να επιτυγχάνετε, και τόσο περισσότερο οι επιτυχίες θα σας παρουσιάζονται. Είναι όταν αγκιστρώνεστε σε αυτά τα επιτεύγματα και πιστεύετε ότι μόνοι σας εσείς κάνετε όλα αυτά τα πράγματα, τότε εγκαταλείπετε την ειρήνη και την ευγνωμοσύνη της Πηγής σας.


7. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΣΑΣ. 

Η φήμη σας δεν εδράζεται μέσα σας. Κατοικεί στο νου των άλλων. Ως εκ τούτου, δεν έχετε κανέναν έλεγχο επάνω της. Αν μιλήσετε σε 30 ανθρώπους, θα έχετε 30 φήμες. Να είστε συνδεδεμένοι με την συμπαντική ενέργεια σημαίνει ότι ακούτε την καρδιά σας και πράττετε σύμφωνα με ό,τι σας λέει η φωνή μέσα σας ότι είναι ο σκοπός σας εδώ. Αν ασχολείστε με το πώς θα σας δουν όλοι οι άλλοι, τότε θα αποσυνδεθείτε από την συμπαντική ενέργεια και θα επιτρέψετε στις γνώμες των άλλων να σας οδηγούν. Αυτό είναι το εγώ σας σε λειτουργία. Είναι μια ψευδαίσθηση που στέκεται μεταξύ εσένα και της συμπαντικής δύναμης. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να κάνετε, εκτός αν αποσυνδεθείτε από την πηγή της δύναμης και πειστείτε ότι ο σκοπός σας είναι να αποδείξετε στους άλλους πόσο ικανοί και ανώτεροι είστε και σπαταλάτε την ενέργεια σας προσπαθώντας να κερδίσετε μια γιγαντιαία φήμη μεταξύ άλλων εγώ. Κάντε αυτό που κάνετε επειδή η εσωτερική σας φωνή – πάντοτε συνδεδεμένοι με και ευγνώμων στην Πηγή σας – έτσι σας υπαγορεύει. Μείνετε στον σκοπό σας, αποσυνδεθείτε από το αποτέλεσμα, και πάρτε την αυτή για αυτό που κατοικεί μέσα σας: τον χαρακτήρα σας. Αφήστε την φήμη για τους άλλους να φιλονικούν. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με εσάς. Ή, όπως ο τίτλος ενός βιβλίου λέει: «Αυτό Που Νομίζεις Για Μένα Δεν Με Αφορά!»

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Wayne W. Dyer, “The Power of Intention: Learning to Co-create Your World Your Way)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα