Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πολεμώντας την αλαζονεία, πολεμάμε την κατάθλιψη


Πολεμώντας την αλαζονεία, πολεμάμε την κατάθλιψη
Οι κρίσεις σε όλες τις Χώρες, απέδειξαν την παγκόσμια πενία σε οράματα. Διαχειριζόμαστε μια ζωή που τελειώνει, χωρίς να μας ανησυχεί καθόλου η τρομοκρατική αυτή προοπτική. Γιατί και το φυσικό περιβάλλον έχει ημερομηνία λήξης, την οποία παρακολουθούμε να πλησιάζει, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και οι άνθρωποι αποδεκατίζονται σε απάνθρωπες καταθλιπτικές κοινωνίες, χωρίς να έχει καν τεθεί συγκροτημένα το θέμα, για συζήτηση και αντιμετώπιση.
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η αλαζονεία των πολιτικών και των κυβερνώντων γενικότερα, οι οποίοι ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι έχουν λύσεις, εξαπατούν τους πολίτες που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν λίγη ελπίδα και εμποδίζουν έτσι να κυριαρχήσει η αλήθεια στην ζωή των κοινωνιών.
Μόνο αν παραδεχθούμε ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και αναζητήσουμε βοήθεια, μπορεί να αδειάσει το μυαλό μας από τα ψέματα και την αλαζονεία και να βρούμε τη βοήθεια, η οποία όπως έχουμε διδαχθεί από την ιστορία, είναι πιθανότατα μπροστά στα μάτια μας και εμείς δεν τη βλέπουμε.
Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στην ζωή μου ήταν η αλαζονεία. Αν την είχα περιορίσει, μια πολύ καλύτερη ζωή με περίμενε.
Είναι απαραίτητη η αυτοπεποίθηση. Μέχρις εκεί. Παραπέρα δεν είσαι απλά αλαζόνας. Γίνεσαι κουφός, τυφλός, βραδύνους, συντηρητικός, αναποφάσιστος και κάθε προτέρημά σου μεταπίπτει στο αντίθετό του ελάττωμα.

Η μάστιγα του αιώνα είναι η κατάθλιψη. Το μέγιστο πρόβλημα για την αντιμετώπισή της, είναι η αλαζονεία των καταθλιπτικών, που δεν παραδέχονται ότι νοσούν και έτσι δεν αντιδρούν.
Ο άνθρωπος έχει όρια. Τα σωματικά είναι προφανή, αλλά και τα πνευματικά είναι δεδομένα και μόνο αν ρίξει κανείς μια ματιά γύρω του και σκεφθεί πόση σοφία και γνώση χρειάζονται, ακόμα και για τον πιο ατελή οργανισμό που μετέχει στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας.
Ας αναζητήσουμε λοιπόν την βοήθεια εκεί που υπάρχει η γνώση και η διάθεση να μας την μεταγγίσουν. Στον πνευματικό κόσμο.


Παναγιώτης Αναστασάκος
Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα