Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Feng – shui και συμβολισμοί δωματίων





Κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας , ανεξάρτητα από το  τομέα του χάρτη ενεργειών στον οποίο αντιστοιχεί έχει από μόνο του έναν συμβολισμό και σύνδεση με  την καθημερινότητα μας. Για να δούμε λοιπόν με ποιον τρόπο;

ΚΟΥΖΙΝΑ: Συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία των κατοίκων   Είναι το σημείο του σπιτιού όπου  παρασκευάζεται το καθημερινό φαγητό που  τρέφει τον οργανισμό μας , για αυτό σχετίζεται και με την υγεία μας. Φροντίζουμε  ο χώρος της κουζίνας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Κατά διαστήματα ξεκαθαρίζουμε τα ντουλάπια μας ώστε να μην κρατάμε ληγμένες τροφές και άδεια βάζα. Στον πάγκο της κουζίνας τοποθετούμε τα απαραίτητα χωρίς να τον παραγεμίζουμε.. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε διαδοχικά όλα τα μάτια τις κουζίνας και βέβαια διατηρούμε τις κατσαρόλες μας σε άψογη κατάσταση. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα αιχμηρά αντικείμενα και μαχαίρια καθώς θεωρείται ότι προκαλούν ένταση και προστριβές. Βάζα γεμάτα με τροφές( ξηροί καρποί – ρύζι, κλπ) και μπολ με φρούτα δίνουν την αίσθηση αφθονίας και πλούτου γι’ αυτό και φροντίζουμε να τα έχουμε στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας.


ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ: Eίναι ο χώρος όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια τόσο για να φάει  όσο και για συζήτηση και επικοινωνία. Βέβαια στα σύγχρονα σπίτια η τραπεζαρία συνήθως δεν είναι  χωριστό δωμάτιο , γι’ αυτό καλό είναι να προσπαθούμε να τη διαχωρίσουμε είτε με την διάταξη των επίπλων είτε με χρωματική διαφοροποίηση.
Αποφεύγουμε τα γυάλινα τραπέζια γιατί δίνουν την αίσθηση ης αστάθειας και φροντίζουμε οι καρέκλες να είναι άνετες , σταθερές και τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να  μην είναι κάποια «πλάτη» στην είσοδο του σπιτιού.


ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ: Συνδέεται άμεσα με τις ερωτικές μας σχέσεις και τον γάμο.
 Εδώ πρέπει να επικρατεί η δυαδικότητα ( διπλά κομοδίνα, φωτιστικά, μαξιλάρια κλπ) καθώς και μία ατμόσφαιρα ρομαντική. Σε αυτό το δωμάτιο δεν έχουν καμία θέση οι ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, Η/Υ , κλπ) καθώς και ό,τι σχετίζεται με την δουλειά μας. Αποφεύγουμε έργα τέχνης και διακοσμητικά με μοναχικές φιγούρες. Αν αναζητούμε τον έρωτα καλό είναι να αφήσουμε λίγο κενό χώρο στην ντουλάπα μας και μερικές  κρεμάστρες  για να  «υποδεχθούν» τα ρούχα του συντρόφου μας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα