Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αν αυτή είναι η Ευρώπη, τότε, χάρισμα σας ...

image

Έξι και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης, «χορτάσαμε ξύλο» από παντού! Τελευταία μάλιστα, δεχόμαστε τα ανελέητα και ύπουλα κτυπήματα των ευρωπαίων για ένα θέμα που ο Ελληνικός λαός έδειξε με το παραπάνω τη φιλανθρωπία του. Οι Έλληνες, και κυρίως οι νησιώτες μας, με τη συμπεριφορά τους, δίνουν καθημερινά ένα μεγάλο μάθημα ανθρωπιάς στους ευρωπαίους, που πελαγοδρομούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές σχολές σκέψεις. Εκείνη που υποστηρίζει και διαρκώς αναφέρεται (μόνο στα λόγια δυστυχώς) στους όρους της καλής φιλοξενίας, αλλά συγχρόνως διεκδικεί απόλυτη ασφάλεια. Κι αυτή, που με κάθε τρόπο, επιδιώκει την επιστροφή στην εποχή του Ύστερου Μεσαίωνα! Μια άποψη που υποβόσκει χρόνια στο υποσυνείδητο πολλών Ευρωπαίων και που βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που οι συνθήκες ευνοούν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Στην Σκανδιναβία, που υποτίθεται υπάρχουν ανεκτικές κοινωνίες, (συμπεριλαμβανόμενης και της Σουηδίας όπου οι πολίτες της απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο και η χώρα γενικά θεωρείται σύγχρονη, πολιτικά φιλελεύθερη και με ισχυρό κοινωνικό κράτος), βάφουν τις πόρτες των προσφύγων, τους στιγματίζουν και κατάσχουν τα τιμαλφή τους! Ακόμα δεν τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ώρα που στην χώρα μας, όλοι ανεξαιρέτως οι πρόσφυγες (μηδέ εξαιρουμένων των παράνομων οικονομικών μεταναστών) απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Ελληνικής Επικράτειας. Η Ελλάδα περιθάλπει όλους τους πρόσφυγες παρά τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα. Και παρά το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών έχουν μια παρεκκλίνουσα, ύποπτη και προκλητική συμπεριφορά. Κι αντί να ανταμείβεται για την τεράστια εθελούσια προσφορά της, λοιδορείται κιόλας!


Και οι σκοπιανοί, με την ανοχή των Ευρωπαίων «εταίρων» μας, ανεγείρουν το φράκτη του μίσους, μήκους πολλών χιλιομέτρων. Στην από εδώ μεριά του οποίου άρχισε ήδη να στοιβάζεται το μεγάλο δράμα της προσφυγιάς! Την ίδια ώρα Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ρίχνουν καθημερινά λάδι στη φωτιά απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση των Σκοπίων για στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων τους με την Ελλάδα! απειλώντας την Αθήνα με έξοδο από την «συνθήκη Σέγκεν». Με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, να δηλώνει, απορημένος για το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης». Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε φανατικά απέναντι μας, ακόμα και πρώην ανατολικές χώρες (Ουγγαρία, Σλοβακία), για τις οποίες η Ελλάδα έδωσε μάχη, υποστηρίζοντας με πάθος την είσοδο τους στην «ευρωπαϊκή οικογένεια»! Όλα τούτα, κι άλλα πολλά, έκαναν τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, να δηλώσει αγανακτισμένος: «Αν αυτή είναι η Ευρώπη, τότε, χάρισμα σας».

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα, πως η Ευρώπη ακολουθεί συγκεκριμένες πολιτικές με στόχο (γιατί άραγε;) να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στο ελληνικό έδαφος! Μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια πραγματική αποθήκη ψυχών. Την ίδια ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης (16 στον αριθμό) δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για το προσφυγικό! Με το επιχείρημα ότι πρώτα πρέπει να καταγραφούν οι πρόσφυγες και μετά να αρχίσει η κατανομή τους. Με αποτέλεσμα, έως τώρα, να έχουμε μετεγκατάσταση μόνο 400 προσφύγων σε σύνολο περίπου 200.000.

Από την άλλη και οι πέτρες γνωρίζουν πως το κλειδί της επίλυσης του «προσφυγικού» βρίσκεται στην Τουρκία, από την οποία ξεκινά όλη η ροή προσφύγων.  Η Άγκυρα, όμως, που ως συνήθως,  δεν αφήνει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη, αντιγράφει και πάλιν τον παλιό κακό εαυτό της. Με τον Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί κυνικά, πως αν οι Ευρωπαίοι δεν του δώσουν 8 δις ευρώ, θα πνίγονται κάθε μέρα στα νερά του Αιγαίου 15 χιλιάδες παιδάκια. Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η Άγκυρα με αφορμή το «προσφυγικό», εκβιάζει ωμά την Ευρώπη, επιδιώκοντας κοινές περιπολίες με την Ελλάδα στο Αιγαίο. Την ώρα που η Αθήνα, αντιλαμβανόμενη την τουρκική παγίδα, δηλώνει πως κοινές περιπολίες μην Τουρκία, δεν πρόκειται να αποδεχθεί. Τα τουρκικά σκάφη, ξεκαθάρισε η Ελλάδα, μπορούν να περιπολούν μόνο στα τουρκικά παράλια.

Ωστόσο, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης (οι πληροφορίες λένε πως υπήρξε ένα γράμμα Γιούγκερ προς την Αθήνα, που απορρίφθηκε), το θέμα των κοινών περιπολιών, φαίνεται να τέθηκε και στην προχθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Νταβούτογλου, όπου και οι δύο πλευρές μίλησαν για συμφωνία στήριξης της ιδέας να εποπτεύουν τα ελληνοτουρκικά  σύνορα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Κάτι που η Άγκυρα ερμηνεύει ως ένα σημαντικό βήμα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο. Όλα αυτά την ώρα που στο Αιγαίο βρωμάει μπαρούτι! Στα Ίμια μάλιστα είχαμε και το πρώτο περιστατικό-επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων λιμενικών.

Συμπέρασμα: Οι άνθρωποι μας στα νησιά κατά μήκος του Αιγαίου δίνουν με τη στάση τους ένα μεγάλο εθνικό πλεονέκτημα στην Ελληνική Κυβέρνηση, που δεν το αξιοποιήσαμε, ή δεν μας άφησαν να το αξιοποιήσουμε, ή δεν μας αναγνωρίστηκε όσο θα έπρεπε. Και όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζεται, αλλά έχουμε γίνει και η χλεύη των Ευρωπαίων αλλά και των σκοπιανών ανδρεικέλων τους, που καθοδηγούμενοι από τα αρρωστημένα μυαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντελώς ανενόχλητοι, υψώνουν φράχτες μίσους και ντροπής! Και αντί να βρεθούν οι τούρκοι και οι σκοπιανοί απολογούμενοι, βρεθήκαμε να χάνουμε κι αυτό το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που έδωσαν με την ανθρωπιά τους οι Έλληνες ακρίτες στο Αιγαίο! Και μας φόρτωσαν και τα  «hot spot», για τα οποία η Τουρκία πήρε δισεκατομμύρια!! Και όχι μόνο δεν σταμάτησε τη ροή των προσφύγων, όπως υποσχέθηκε, αλλά την αύξησε υπέρμετρα!!!

Υ.Γ.: Η ροή των προσφύγων θα σταματήσει μόνο αν σταματήσει ο εμφύλιος της Συρίας. Τόσα απλά είναι τα πράγματα! Αν η Ευρώπη μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό σε αυτό το τεράστιο θέμα, τότε καλώς! Αν όχι, τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα για όλους μας.

Ερντογάν κατά Ο.Η.Ε.: Εσείς σε τι χρησιμεύετε; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί Ταγίπ ….

Τιμή και δόξα σε όλους τους Φρουρούς των συνόρων μας! Τιμή και δόξα στα τρία χαμένα ηρωικά παλληκάρια του πληρώματος του τελευταίου ελικοπτέρου που χάσαμε σε αυτόν το ακήρυκτο πόλεμο με την επεκτατική Άγκυρα, που προκαλεί ασύστολα … Από ατύχημα ….

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισα
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Palmografos


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα