Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μοναξιά ή Ελευθερία;

Μοναξιά ή Ελευθερία;
Ελενίτα Γκόγκα


Μεγαλώνεις παίζοντας με κούκλες, σου διαβάζουν παραμύθια με πρίγκιπες, άμαξες, γυάλινα γοβάκια, βασιλικούς χορούς, δημιουργώντας σου έτσι έναν κόσμο ονειρικό για να κοιμηθείς καλά. Αλλά το όνειρο δεν σταματάει εκεί. Μεγαλώνεις και εξακολουθείς να ονειρεύεσαι τον πρίγκιπα. Στην αρχή πάνω σε άλογο, αλλά όσο ο καιρός περνάει, λες ‘’δε βαριέσαι ας έρθει και με ταξί’’.

Και αν αργήσει πολύ ανησυχείς, γιατί καμία πριγκίπισσα δεν μένει μόνη της στο τέλος, ούτε καν η Pocahontas ή η Mulan που ήταν και λίγο πιο άγριες. Και αρχίζεις να σκέφτεσαι σιγά-σιγά ότι δεν πειράζει, ας μην είναι πρίγκιπας, ας είναι και απλός ‘’αυλικός’’, τι πειράζει; Και κάνεις την πρώτη λάθος επιλογή…. Γιατί λάθος; Γιατί κατέβασες τον πήχη. Γιατί συμβιβάστηκες από το φόβο της μοναξιάς.

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή εποχή, ο εγωισμός των ανθρώπων μεγαλώνει και αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των διαζυγίων. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει να ρίχνεις νερό στο κρασί σου, πρέπει να περνάει το δικό σου και τέλος, αλλιώς ο καθένας σπίτι του…

Δεν αναιρώ όσα προείπα, οι υποχωρήσεις σε μία σχέση για να λειτουργήσει σωστά είναι απαραίτητες, αρκεί φυσικά να υπάρχει ισορροπία. Απλώς δεν θεωρώ ότι πρέπει να συμβιβαζόμαστε από πριν.



 Δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο να μας κυριαρχεί και να κάνουμε επιλογές που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν αίσιο τέλος επειδή προφανώς δεν μας ταιριάζουν. Συμφωνώ ότι κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε, για να μην παρεξηγηθώ, δεν ψάχνουμε τον Mr.Perfect γιατί πολύ απλά το πιο πιθανό είναι να απογοητευτούμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβιβάζουμε και να υποτιμάμε τον εαυτό μας για να έχουμε απλά μια αγκαλιά το βράδυ. Είναι σημαντική η αγκαλιά, ναι, όμως κάποια πράγματα τα βιώνουμε, αναπόφευκτα, μόνοι μας.

Άλλωστε, η μοναξιά έχει και τα καλά της. Γυρνάς σπίτι ό,τι ώρα θες, δεν δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις. Αν θες να κάνεις δουλειές, θα τις κάνεις, αν θες να κοιμηθείς όλο το Σαββατοκύριακο θα κοιμηθείς, αν θες να μη γυρίσεις καθόλου στο σπίτι όλο το Σαββατοκύριακο δεν θα γυρίσεις. Δεν υπάρχει παντρεμένη γυναίκα, όσο ευτυχισμένη και να είναι στο γάμο της, που να μη δώσει συμβουλή σε single να χαρεί την ελευθερία της. Γιατί είναι πολύτιμη η ελευθερία, ανεκτίμητη. 

Και όσο για τη μοναξιά,ωδεν σε τρομάζει τόσο με μια καλή ταινία και ένα ποτήρι κρασί… (ΕΝΑ κορίτσια! μην το παρακάνουμε!).


simplylife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα