Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Μπαρούφα περιοπής είναι η εγγύηση των καταθέσεων, η οποία προσφέρεται αφειδώς και σε κάθε ευκαιρία από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Όπως κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς. Πόσον μάλλον μία κυβέρνηση, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν, δεν κατάφερε να προστατεύσει τα πολύ μικρότερης πιστωτικής αξίας ομόλογα απλών ανθρώπων που κουρεύτηκαν και εξανεμίστηκαν.
Είναι βέβαιο ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Και ιδού η απόδειξη.
Τα διαθέσιμα του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων μόλις που ανέρχονται σε 4 δις., όταν το σύνολο των καταθέσεων είναι 164 δις ευρώ. Δεδομένου, μάλιστα ότι τα χρέη των ιδιωτών προς τις τράπεζες φτάνουν τα 250 δισεκατομμύρια, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν οι καταθέτες, αλλά κινδυνεύουν να βγούν και χρεωμένοι. Από την άλλη πλευρά ούτε η Κεντρική Ευρωπαικη Τράπεζα εγγυάται τις καταθέσεις.
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Οι Έλληνες που έχουν στις τράπεζες πάνω από 100.000 ευρώ, και άρα είναι εκτός κρατικής προστασίας, μόλις που φτάνουν το 0,4% του συνόλου των καταθετών. Παίζει ρόλο;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα