Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Σκοπιανοί ειδικοί: Η στάση του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ - ίδια με του Σαμαρά, στο όνομαΓιοβανόφσκι για ΡΣΜ: Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόσημη θέση με αυτή του Σαμαρά για «Μακεδονία», γράφει ο τίτλος του δημοσιεύματοςΙανουάριος 19, 2015.

Ένα ζήτημα που απασχολεί  τους  πολιτικούς του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM, είναι αν θα αλλάξει πολιτική  στάση η Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του αριστερού κόμματος  ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ως προς την ονομασία του  κράτους τους.


Ως αλλαγή στάσης,  υπονοείται, η παραδοχή από την ελληνική πλευρά και η αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γιατί οι Σλάβοι αντιδρούν και δεν δέχονται ονομασία με γεωγραφικό περιεχόμενο που, τελευταία, προσφέρει η Ελλάδα.

Ο καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», Δρ Ντάλιμπορ Γιοβανόφσκι- Далибор Јовановски, θα τονίσει ότι το «όνομα» δεν ‘παίζεται’ στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, λόγω ταυτόσημης στάσης των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε στο ‘Ράδιο Σλόμποντνα Μακεδονία’ μεταξύ του καθηγητή Γιοβανόφσκι και της καθηγήτριας και συγγραφέως Ιβάνκα Ντόντοφσκα, απασχόλησε  το status quo στην ελληνο-σκοπιανή διαμάχη για το όνομα, και αν θα υπάρξει αλλαγή της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ταυτότητας των κατοίκων του νοτιοσλαβικού κράτους που επιδιώκουν να κατοχυρώσουν την ταυτότητά τους, ως  «μακεδονική».

Οι δύο συνομιλητές  εκτίμησαν ότι οι δύο μονομάχοι στην Ελλάδα έχουν ταυτόσημες, πανομοιότυπες θέσεις και ότι δεν φαίνεται να αλλάζει η στάση  του ‘νότιου γείτονα’ με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κουρίρ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα