Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ


Υπάρχουν κάποια κείμενα που όσο τα διαβάζεις, όσο τα ξαναδιαβάζεις, τόσο περισσότερο κλείνεσαι στον εαυτό σου, από την ανάγκη που σου προκαλεί ένας ακανθώδης προβληματισμός. Είναι εκείνα τα κείμενα η απόλυτη απόδειξη γιατί ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» χάραξε οριστικά τη σκέψη σε κάποιους αναγνώστες του.
Αυτό που σας καλώ να διαβάσετε σήμερα είναι του Νίκου Καραγιαννίδη, ιδρυτή του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ», που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με αφορμή τις ατομικές μπόμπες στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
Το κείμενο του Νίκου Καραγιαννίδη είχε δημοσιευθεί με εικονογράφηση την πασίγνωστη φώτο, με το πυρηνικό «μανιτάρι» στους ουρανούς που «φύτρωσε» μετά την έκρηξη και λεζάντα τούτες τις 12 λέξεις: «Εδώ τέλειωσε το παραμύθι ότι υπεράνω όλων είναι ο νόμος του Θεού».
Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ
Ό,τι πιο καταραμένο κυνηγά το δίποδο μέχρι την τελική του εξαφάνιση είναι η επιστήμη, έργο της οποίας αποτελεί η Χιροσίμα. Με την έκρηξη της πρώτης ατομικής βόμβας συνετελέσθη η αγριώτερη γενοκτονία αθώων και άοπλων από καταβολής χάρη στην επιστήμη, την πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη εξουσία, ακόμα κι αυτή της θρησκείας, που υπηρετεί το κακό στο όνομα του καλού, βέβαια.

Η Χιροσίμα Ζει. Δεν πέθανε ποτέ. Είναι ολοζώντανος ο κίνδυνος της απόλυτης αφανίσεως σ’ ό,τι κινείται στη γη, με τα όπλα καταστροφής που κατάφερε ο άνθρωπος λόγω της γαμημένης τεχνολογίας. Άγνωστο πόσο γρήγορα είναι σε θέση να κάνουν μπαρουτόσκονη τον πλανήτη μας οι εξωγήινοι. Γνωρίζουμε, όμως, μάλιστα με ακρίβεια, ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι τέτοιας ισχύος όχι για να αντιμετωπίσει εξωτερικούς εχθρούς από άλλα σύμπαντα, αλλά για να ξεμουνιάσει σε ελαχιστότατο χρόνο 217 φορές τη Γη.
Σα χθες, πριν 66 χρόνια, διεπράχθη το εφιαλτικό Ολοκαύτωμα της Χιροσίμα, το μεγαλύτερο σε μέγεθος γήινο έγκλημα. Ποιος το περίμενε! Έτσι λέγεται. Γίνεται το ακατανόητο, το πέραν της φαντασίας, και ο αφελής απορεί… Ποιος το περίμενε! Και μετά παίρνει σειρά το ακόμα πιο φρικτό. Αντί να παίζει η μνήμη, η μόνη προστασία απέναντι στο κακό, βγαίνει πάντα στη σέντρα το έλλειμμα σκέψεως. Ποιος το περίμενε!
Η Χιροσίμα δεν ήταν ευλογία του Πάπα της Ρώμης. Ορμάτε, σταυροφόροι, στους άπιστους, αληταράδες. Δεν ήταν απόφαση κάποιου μεγαλοβασιληά, κάποιου τιμημένου πολέμαρχου. Η υπογραφή ήταν του προέδρου της δημοκρατικής Αμερικής, της χώρας της ελευθερίας, η οποία ακόμα δεν αναγνώρισε την ενοχή της, ακόμα δεν έχει απολογηθεί απέναντι στην Ιστορία, για τις ατομικές στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Για την υπερδύναμη του γλόμπου, την Αμερική που την υπηρετούν με αφοσίωση και συνειδητή υποταγή, θρησκεία και επιστήμη, δηλαδή ό,τι υποτίθεται ελπιδοφόρο για τον ανθρωπάκο, δεν υπάρχουν ιδεώδη, αξίες, αρχές κι όλα αυτά τα κωλομπαρίστικα.
Υπάρχουμε εμείς, οι γαμάω, οι υπεράνω, οι ΗΠΑ, που όποτε γουστάρουμε σας στέλνουμε στο διάολο, εσάς και τα παιδιά σας. Μαζύ με ιδεολογίες, πολιτισμούς, νόμους, ισότητα, αδελφότητα, ειρήνη, ό,τι άλλο φοριέται.
Μετά τη Χιροσίμα εκεί πήγε το έργο. Οριστικά. Είστε όλοι κατσαρίδες. Κι αν σας βλέπουμε σαν ανθρώπους αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε ανάγκη από δίποδα να δουλεύουν, να καταναλώνουν, να πολλαπλασιάζονται.
Όσο ο πόλεμος δεν τίθεται εκτός νόμου, ο πολιτισμός της ανθρωπότητος παραμένει σε διάσταση πρωτογονισμού.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα