Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΖΗΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ

ΖΗΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ

Η αρνητικότητα είναι μία κατάσταση που βιώνουμε σε διάφορες όψεις της καθημερινά. Το καθημερινό άγχος, η νοητική ανησυχία, αλλά και η συναισθηματική ένταση, φανερώνουν μία φοβική αντιμετώπιση της ζωής, σε σχέση με το μέλλον και τον τρόπο που αυτή η αγωνία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας. Είναι αρκετά φανερό ότι οι αόριστοι φόβοι έχουν καταβάλλει τον ψυχισμό, μην αφήνοντας καθόλου χώρο για την ουσιαστική επαφή με τον Εαυτό μας. Ο εκφοβισμός που έχουμε αφήσει να εισχωρήσει στο σύστημά μας, έχει εκμηδενίσει το υπαρξιακό "Τώρα". Έτσι, σταδιακά, γινόμαστε όλο και πιο απόμακροι από τον Εαυτό μας, τους γύρω και ότι αληθινό θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε στη ζωή μας.

Από την άλλη, η πίκρα για όλα όσα δεν κάναμε, για ότι μας έκαναν οι άλλοι, όπως και το μόνιμο παράπονο, αλλά και οι ενοχές, οι τύψεις, η λύπη και η θλίψη, δείχνουν μία έντονη προσκόλληση στο παρελθόν. Μία δυσκολία να αφήσουμε εντέλει ότι έχει περάσει.
Όσο και αν ψάξετε λύσεις σε αυτά τα θέματα, δε θα έρθουν αν δεν αρχίσετε να ζείτε στιγμή τη στιγμή. Όσο παλεύετε μεταξύ της κατανόησης του πώς θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον και του πώς θα εξελιχθούν, χάνετε στιγμές ζωής, τις οποίες τις βαπτίζετε παρελθόν, χωρίς να έχουν βιωθεί ως παρόν.

Δε θα λυτρωθείτε ποτέ, γιατί η μόνη αλήθεια που έχουμε είναι το "Τώρα". Αυτό που έρχεται δε το γνωρίζετε, γιατί αναλύετε και προσπαθείτε να κατανοήσετε κάτι στο μέλλον, μέσα από αυτό που είστε τώρα. Άρα, στην πραγματικότητα δεν ξέρετε πώς θα αντιδράσετε σε σχέση με αυτό, καθώς ακόμη δεν είστε ο μελλοντικός εαυτός σας και δε γνωρίζετε πώς μπορεί να έχετε επιτρέψει να διαμορφωθείτε και τι δεξιότητες μπορεί να έχετε αναπτύξει στο μέλλον. Έτσι, παγιδεύετε τον εαυτό σας σε μία πλαστή εικόνα φόβου.
Όσο για το παρελθόν, ναι, είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα συναισθήματα που έχουμε περιγράψει, μπορεί να τα έχετε βιώσει σε κάποιο βαθμό, μικρό ή μεγάλο. Όμως, η μόνιμη αναπαραγωγή τους σε τι ωφελεί; Πού αποσκοπεί; Είναι η λύπη μια συνειδητή ή ασυνείδητη αποκοπή από τη ζωή; Είναι ο πόνος ένα μέσον που βοηθά να δημιουργήσετε ρόλους θύματος ή θύτη; Πώς εντέλει και κατά πόσον διαχειρίζεστε το παρελθόν για να εκδικηθείτε εσάς και τους άλλους;
Αντικρίστε τα όλα αυτά, πριν χάσετε το μόνο αληθινά όμορφο που διαθέτετε: τη στιγμή. Μόνο ζώντας μέσα στη στιγμή, μπορούμε να μιλήσουμε για λύτρωση. Μόνο μέσα στη στιγμή βιώνεται η ασφάλεια από τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος. Χρειάζεται, για να γίνει αυτό, κατανόηση, για να δείτε πως η προσκόλληση πάντα θα γεννά καταστάσεις, προκειμένου να δικαιώσει τον πόνο της. Το να είμαστε παρόντες στο Τώρα είναι εκπαίδευση στο νου και το συναίσθημα. Μικρές καθημερινές ασκήσεις θα βοηθήσουν το σύστημά σας να εκπαιδευτεί στο πώς θα επικεντρώνει τον εαυτό του στο βίωμα της στιγμής.
ΟΡΥΚΤΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ
Ο Σοδάλιθος επικεντρώνει και εστιάζει την ενέργεια στο νου. Έτσι, η νοητική ανησυχία παύει να είναι τόσο ισχυρή. Δρα με τον ίδιο τρόπο στην καθημερινή ανησυχία, στο ποιά είναι η σωστή επιλογή για εμάς. Η επικέντρωση που ήδη έχουμε αναφέρει, μειώνει κατά πολύ αυτήν την τριβή. Σταματά την εσωτερική κριτική για τον εαυτό και έτσι επιτρέπει το ενεργειακό δυναμικό μας να εμποτίσει την ύπαρξη. Αυτό μπορεί να δράσει καθοριστικά, καθώς ανοίγει την αντίληψη και καθοδηγεί στην εμπιστοσύνη σε αυτό που είμαστε. Εδώ θέλω να ενώσω το παραπάνω κείμενο με αυτό το ορυκτό: από τη στιγμή που θα πιστέψουμε ουσιαστικά στον εαυτό και όχι σε ένα πλασματικό εγώ, έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε τις προσωπικές μας πινελιές στο πεπρωμένο μας, κάτι που ο Σοδάλιθος μπορεί να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί, καθώς:
1. Εστιάζει την ενέργεια στο Τώρα.
2. Θεραπεύει τραύματα του παρελθόντος
3. Δίνει πίστη στον εαυτό
4. Δρα βοηθητικά στο προσωπικό ταξίδι ζωής, χαρίζοντας επαγρύπνηση και στήριξη
Ένας πραγματικός Ορυκτός φίλος για την ανακάλυψη του Τώρα. 
ΒΕΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
Yin Tang
Βρίσκεται ανάμεσα στα δύο φρύδια. Μπορείτε να το χτυπάτε ελαφριά με τις ρώγες των δακτύλων ή να το τρίβετε απαλά. Σταματά τη νοητική ανησυχία και την ένταση και έτσι, πιο χαλαροί, μπορείτε να επιστρέψετε στο Τώρα σας. 
ΡΟΦΗΜΑ
Ένα ρόφημα που προσφέρει χαλάρωση, χωρίς όμως να δίνει το αίσθημα της ατονίας, είναι ένας συνδυασμός από μελισσόχορτο, λουίζα και κρόκο Κοζάνης. Δρα αντικαταθλιπτικά και βοηθά να αφήσουμε το άγχος, προσφέροντας ολιστική ηρεμία. 
ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Κάθε φορά που ο νους σας φεύγει, είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον, μόλις το αντιληφθείτε, επαναλάβετε εσωτερικά:
"Είμαι εδώ. Ζω ολοκληρωτικά το Τώρα." 
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Όταν ένα θέμα σας απασχολεί και δεν μπορείτε εύκολα να απελευθερωθείτε από αυτό, πάρτε μία κόλλα από λευκό χαρτί και κηρομπογιές. Χαλαρώστε λίγο εμπρός στο χαρτί  και, όταν είστε έτοιμοι, φέρτε το θέμα που σας απασχολεί στο μυαλό σας. Μέσα από αυτή την ενέργεια, αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα: μην τον περιορίσετε σε φόρμες και μορφές. Επιτρέψτε σε αυτή τη ζωγραφιά να διαχυθεί όλο το συναίσθημά σας. Πάρτε όσο χρόνο θέλετε, ώσπου να νιώσετε απελευθερωμένοι από αυτό. Όταν τελειώσετε, πάρτε το χαρτί στα χέρια σας και πείτε: "Εδώ τελειώνει η σύνδεσή μου μαζί σου" και κάψτε τη ζωγραφιά (προσέξτε να είστε ασφαλείς), αφήνοντας πίσω όλη του την επιρροή. 
ΠΡΟΤΙΝΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το βιβλίο που προτείνω είναι από τα αγαπημένα μου και, όπως καταλάβατε, είναι η έμπνευσή μου για αυτό το άρθρο.  Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
"Η Δύναμη του Τώρα" - Eckhart Tolle
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα