Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Φτιάξε τη δική σου «ανεμόσκαλα» ν’ ανέβεις στον Θεό



Δημιούργησε με κατάνυξη την δική σου προσευχή προς τον Θεό.
Ξεκίνησε με οδηγό το Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με.


Μη ζητάς τίποτε το γήινο από τον Θεό, όχι επειδή δεν το αξίζεις, αλλά επειδή Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεσαι και με ποιο τρόπο θα σου εκπληρώσει όλες σου τις ανάγκες. Ανάγκες και όχι επιθυμίες. Γιατί ο Θεός κάθε μας ανάγκη θα σπεύσει να την καλύψει. Όσο για τις επιθυμίες μας θα καλύψει με το Μεγαλείο του όλες όσες είναι σύμμετρες ως «τροφή» πνευματική.
Έτσι λοιπόν ότι θα βάλεις μέσα στην δική σου αυτή σκάλα, για να φτάσεις να δρασκελίσεις όλα τα δύσκολα, δύσβατα μονοπάτια της ζωής σου, ας είναι μόνο για πνευματικό πλούτο και ανάπτυξη.
Κύριε Ιησού Χριστέ γέμισέ με, με πραότητα, με αγάπη, με ηρεμία, με ευημερία.
Κύριε Ιησού Χριστέ φώτισέ με, πότισε με, οδήγησέ με.
Μικρά παραδείγματα για το τι και το πώς.
Γέμισέ με, με πραότητα του ζητάμε. Τότε Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά, όλα όσα σε αναγκάζουν να μην είσαι μέσα στην πραότητα που ζητάς. Έτσι μέσα από αυτή την δόνηση αυτής της λέξης, Εκείνος θα αρχίσει να δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις που εσύ χρειάζεσαι για να φτάσεις στο απόλυτο της πραότητας. 

Μέσα από την έκκλησή σου αυτή και από την διάθεσή σου να γίνεις πράος – ήρεμος οι συνθήκες τόσο της ζωής σου θα αρχίσουν να αλλάζουν. Εσύ θα αρχίσεις να αλλάζει στάση και θέση προς όλους και προς όλα. Θα αρχίσεις να έχεις πιο ήρεμη στάση απέναντι στον εαυτό σου, θα γεμίσεις με την ηρεμία που θα σου δίνει ο Κύριος και η Πίστη σου.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες λέξεις. Για παράδειγμα με την αγάπη. Εκείνος γνωρίζει ακριβώς όλα όσα σου συμβαίνουν και όλα έχουν συμβεί στη ζωή σου. Δεν χρειάζεται εσύ να ψάχνεις μέσα στις αδικίες που έζησες, γιατί είναι σαν να ψάχνεις μέσα στα σκουπίδια. Τη λύτρωσή σου ζητάς, αυτό είναι το ζητούμενο σου. Οπότε εστιάζουμε μόνο στην λέξη αγάπη. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δημιουργήσει Εκείνος μέσα από την δική σου έκκληση.
Εμείς τρία πράγματα χρειάζεται να κάνουμε για την δημιουργία αυτής της σκάλας.
Το πρώτο είναι να πιστέψω με όλη μου την καρδιά στον Θεό και να αφεθώ. Να αφεθώ όπως αφήνομαι στο κρεβάτι μου όταν ξαπλώνω. Με ηρεμία και πίστη για όλα όσα θα προσευχηθώ.
Το δεύτερο είναι να κάνω την προσευχή μου καθημερινά και όσο πιο συχνά μπορώ μέσα στη μέρα μου. Να γίνει δηλαδή η προσευχή δρόμος ανάγκης-  αίσθησης. Όχι το να προσεύχομαι δεν είναι αδυναμία. Αλλά η κατανόηση και η αποδοχή του ότι ο Θεός είναι μία Υπερδύναμη. Μία Υπερδύναμη η οποία θα σταθεί στο πλευρό μου.
Έτσι μέσα από τη διάθεση της επανάληψης θα χτίζω τον οίκο- σπίτι που θα στεγάσει μέσα του τους νεόνυμφους, την ψυχή μου δηλαδή και το νέο καθαρό σώμα – νου. 

Το τρίτο είναι να έχω υπομονή. Τι υπομονή ?
Υπομονή θα πει ότι έχεις μέσα σου ένα φωτεινό σημείο του νου σου, ο οποίος έχει τη σοφία της διάκρισης. Μπορεί δηλαδή να διακρίνει – να αντιληφθεί τι υποδομή χρειάζεται ο κάθε σπόρος για να δίνει τους καρπούς του. Άλλο χρόνο χρειάζεται η ντομάτα, άλλο το καρπούζι και άλλο το δέντρο μηλιά για να φτάσει να μας δώσει τους καρπούς της.
Αν μέχρι τώρα είχα οδηγό το μυαλό μου και όχι την εσωτερική Ουράνια Φωνή Του, τότε θα ξέρω ότι οι σπόροι που άνθισαν γρήγορα είχαν μέσα τους φάρμακα επιτάχυνσης, όπως το εγώ, την οργή, το θυμό, την καταξίωση, την έπαρση κλπ. Άρα οι τότε σπόροι έδωσαν καρπούς γρήγορα και με οδήγησαν στο ψέμα, στον πόνο, στην φθορά και την απώλεια. Γιατί δεν είχαν σωστή υποδομή αγάπης και υπομονής.
Αυτά με κούρασαν. Μπορεί λοιπόν να χαιρόμουν σε μια γρήγορη άνθιση αλλά είδα ότι το γρήγορο δεν σημαίνει και σωστό ούτε και ουσιαστικό.
Άρα σε αυτή τη δομή της προσευχής ας κάνω κάτι μαγικό.
Αφήνομαι με πίστη σε Εκείνον και με υπομονή θα δω να δημιουργείται μπροστά μου το μεγαλείο του Παραδείσου.
Η σκάλα μου θα αρχίσει να φτιάχνεται. Αφού αρχίσω να ανεβαίνω ένα – ένα τα σκαλιά, θα έρθει η μέρα που θα καταλάβεις ότι δεν ανεβαίνεις εσύ πια τα σκαλιά. Αλλά Εκείνος σε έχει πάρει στα χέρια Του και σε οδηγεί μέσα από την Θεόρατη Ευσπλαχνία Του.
Η παραγωγικότητα μας βασίζεται απόλυτα στην επανάληψη, στην επιμονή, στην καρδιά μας και στην πίστη μας.  

Άνοιξε την καρδιά σου, δημιούργησε την δική σου ΩΔΗ- προσευχή – ΟΔΟ που θα σου ετοιμάσει τη σκάλα σου και δεν θα αργήσεις να δει τον Πραγματικό Ήλιο να λάμπει πάνω από το κεφάλι σου και δύο στοργικά Χέρια να σε περιμένουν.


Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα