Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πώς θα βρω το νόημα της ζωής μου;

Προς τι ζείτε; Αν η απάντηση είναι δεν ξέρω τότε καθίστε πραγματικά να το ψάξετε. Γιατί αν δεν μπορείτε εσείς να δώσετε ένα νόημα στη ζωή σας, η ζωή σας μπορεί να έχει πάψει να έχει νόημα Και αυτό το λέω με απόλυτη ευθύνη και πόνο.
lakeΔίνω ένα νόημα στη ζωή μου σημαίνει αποφασίζω προς τι ζω, ποιος είναι ο προσανατολισμός μου κι δεν είναι ανάγκη να συμπίπτει η απάντηση με κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.  Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να σας καίγεται καρφί τι λέω εγώ και πώς ομαδοποιώ τις έννοιες.
Αυτό που θέλω εγώ είναι να αναρωτηθείτε προς τι είτε ποιο είναι το νόημα της ζωής σας και να μπορείτε να δώσετε μιαν απάντηση. Να ξέρετε πως η ζωή του καθενός έχει ένα σκοπό.

Και αφού αποφασίσετε ποιος είναι ο σκοπός, τότε παρακαλώ βρείτε τη δύναμη να αφιερώσετε τη ζωή σας σε αυτόν. Βρείτε τον τρόπο να ευθυγραμμίσετε τον δρόμο σας με αυτόν τον σκοπό και μην αφήσετε τίποτα να σας αποσπάσει.
Μην αφήσετε να σας αποσπάσουν την προσοχή αυτά που λένε οι άλλοι πώς θα έπρεπε να είναι τι θα ήταν καλύτερο κτλ. Μην αφήσετε να σας πείσουν πως υπάρχουν και άλλοι σκοποί, ανώτεροι, πιο ευγενείς, καλύτεροι.
Να είστε πιστοί στον εαυτό σας, όχι μόνο γιατί αυτό αποτελεί κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην ευτυχία αλλά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε μια ζωή που όπως λέω πάντα, αξίζει να τη ζεις.
Πρέπει να βρείτε τη δύναμη σας για να δώσετε τη ζωή σας για κάτι ό, τι και να είναι αυτό  ακόμα και αν δε μοιάζει πολύ σημαντικό.
Όχι να πεθάνετε –που είναι εύκολο- αλλά να ζήσετε γι αυτό. Ας δώσουμε νόημα στη ζωή μας ας την κάνουμε να πάρει μια στροφή. Ακόμα και αν η ζωή με έχει χτυπήσει με έχει πληγώσει και με έχει πετάξει στην άκρη αν εγώ μπορώ ακόμα να θεωρώ ότι έχει κάποιο νόημα, φέρνοντάς τα βόλτα με το ζόρι, ταπεινωμένος, ζητώντας βοήθεια- ούτε και εγώ ξέρω πως- ας της δώσω μια στροφή και μπορεί ίσως να αλλάξει πορεία. 
www.boro.gr  Κείμενο του ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα, Χόρχε Μπουκάι εκδ. Όπερα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα