Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Αίτημα για μια Ευρώπη για το Λαό – από το Λαό

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Αίτημα για μια Ευρώπη για το Λαό – από το Λαό

Ποιο είναι το παρασκήνιο του αιτήματος αυτού;
Στις 13 Νοεμβρίου 2007, περισσότεροι από 30 επιζήσαντες από το στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς και άλλα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης συναντήθηκαν στο Άουσβιτς, στο πλαίσιο ολοήμερου συνεδρίου. Αυτή η εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, με βάση ένα μοναδικό ηθικό πιστεύω, αποφάσισαν να ασκήσουν την επιρροή τους στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Σε μια σεμνή τελετή, μοιράστηκαν τα βιώματά τους από το παρελθόν και πρότειναν ένα σύνταγμα για μια «Ευρώπη για το Λαό, από το Λαό».
«Δεν είναι πολιτική εκστρατεία, αλλά ζήτημα ηθικής τάξης», λέει ο Ογκίστ Κόβαλτσικ, ιδρυτής τουAuschwitz Hospice Foundation (Fundacja Hospicjum Oswiecim) και κύριος οργανωτής του συνεδρίου.
Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το συνέδριο στο Άουσβιτς, πατήστε εδώ.
Τι πρεσβεύει το σύνταγμα για μια «Ευρώπη για το Λαό, από το Λαό»;

To add your name in support of the constitution for a "Europe for the people, by the people", click here!
Κεντρικό σημείο αυτού του μοναδικού εγγράφου είναι η προστασία της υγείας και της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, των οποίων τα κέρδη, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προέρχονται από την εμπορική εκμετάλλευση του ανθρώπινου σώματος. Ο κοινός παρονομαστής των συμφερόντων αυτών, που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν τη βιομηχανία φαρμάκων και τη βιομηχανία γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, είναι τα πατενταρισμένα προϊόντα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα γιγάντιων ομάδων συμφερόντων σε βάρος της υγείας και της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Το σύνταγμα, επομένως, κάνει έκκληση για το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην υγιεινή διατροφή, το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία των κοινωνικών αξιών.
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του συντάγματος, πατήστε εδώ.
Τι καθιστά αναγκαία την πρωτοβουλία αυτή;
Η συζήτηση γύρω από τη Συνθήκη της Λισαβόνας λαμβάνει χώρα τη στιγμή που είναι ακόμη νωπές οι μαρτυρίες των επιζώντων του Άουσβιτς σχετικά με τις συνέπειες της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή και τις ανάγκες των ανθρώπων.
Υποτίθεται πως το οικοδόμημα της Ευρώπης θα στηριζόταν στις μνήμες του παρελθόντος και στη θεμελιώδη αρχή μιας Ευρώπης για το λαό, από το λαό. Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, ωστόσο, η αρχή αυτή παραβιάζεται ακόμη πιο τακτικά, και ο κόσμος κωφεύει όλο και περισσότερο στις μαρτυρίες των επιζώντων του Άουσβιτς για την πείνα και τη δυστυχία, την εξοντωτική δουλεία, τον πόλεμο και το μίσος, καθώς και τα άλλα εγκλήματα των Ναζί.
Όπως τεκμηριώνεται τώρα στο δικτυακό τόπο Profit-Over-Life, εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες από όλη την Ευρώπη, αιχμάλωτοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχασαν τη ζωή τους ως υπόδουλοι εργάτες στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμίου Πολέμου, στο όνομα της επιχειρηματικής απληστίας. Επιπροσθέτως, δεκάδες χιλιάδες απ’ αυτούς έχασαν τη ζωή τους σε ψευδοϊατρικά πειράματα, τα οποία γίνονταν στους κρατούμενους για την απόκτηση πατέντας για διάφορες φαρμακευτικές ουσίες για λογαριασμό του πετροχημικού καρτέλ της IG Farben, το οποίο συνιστούσαν η Bayer, η BASF, η Hoechst και άλλες εταιρείες. Ωστόσο, οι ιστορικοί διάδοχοι του καρτέλ της IG Farben συνεχίζουν σήμερα να απειλούν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων – με πιο υπόγεια μέσα αυτή τη φορά.
Οι πολιτικοί μέτοχοι των οικονομικών ομάδων συμφερόντων που υποστηρίζουν τη φαρμακοβιομηχανία, όπως, για παράδειγμα, οι Τζορτζ Μπους και Νικολά Σαρκοζί, μας λένε τώρα να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και συζητούν ανοιχτά για έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κατά συνέπεια, αν οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαιτήσουν το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στη φυσική διατροφή, το δικαίωμα για ένα υγιεινό περιβάλλον, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία των κοινωνικών αξιών, αυτή η στιγμή είναι τώρα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα