Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Έστειλε μήνυμα; Μπα...

Έστειλε μήνυμα; Μπα...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το τραγούδι της Αυστρίας ήταν κατά την υποκειμενική μου άποψη το καλύτερο. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι η εικόνα του μουσιού είναι κάτι το οποίο μου προκαλεί αποστροφή.
Δεν είμαι ομοφοβικός. Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως ακριβώς θέλει, όπως και εγώ υποκειμενικά έχω το δικαίωμα να μην μου αρέσει κάτι που βλέπω. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μου αρέσει να βλέπω την εικόνα της νικήτριας της χθεσινής Eurovision, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορώ να βλέπω τον άντρακλα που κάθεται και ρουφάει τον φραπέ του στην καφετέρια, με ανοιχτό το πουκάμισο και τον χρυσό σταυρό να μπλέκεται στο δασύτριχο στήθος του.

Αυτό το οποίο όμως σκέφτομαι από χθες είναι το αν ένα τόσο καλό τραγούδι όπως αυτό της Αυστρίας, θα είχε την ίδια τύχη αν το τραγουδούσε μια “κανονική” γυναίκα ή ακόμη ακόμη και αν το τραγουδούσε η ίδια τραγουδίστρια ξυρισμένη. Το καταλαβαίνω ότι στον διαγωνισμό αυτόν βαθμολογείται εκτός τους τραγουδιού, η συνολική παρουσία, το μήνυμα, η χώρα γενικότερα. Αλλά, κακά τα ψέματα, σε αυτόν τον διαγωνισμό όπου η κοινότητα των gay στην Ευρώπη είναι από τους μεγαλύτερους fans, αυτό το στοιχείο είναι και αυτό που κάνει την διαφορά. Το στάδιο χθες γιουχάριζε συνεχώς την Ρωσία, αλλά την Αυστρία με ακροδεξιό κόμμα στο 20% την έβγαλε πρώτη. Οπότε τα των πολιτικών μηνυμάτων πάνε δρόμο. Κάτι γιαγιάδες που είχαν πάει παλιά στην Eurovision πάτωσαν οπότε το διαφορετικό επίσης πάει δρόμο.
Ας το παραδεχτούμε. Η Αυστρία κέρδισε χθες όχι γιατί είχε καλύτερο τραγούδι, αλλά γιατί προκάλεσε. Και προκάλεσε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Αυτά τα μηνύματα περί του ο καθένας μπορεί να επιλέξει την εμφάνισή του εγώ τα ακούω βερεσέ. Και αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι διαφορετικότητα αλλά μόδα. Και της μόδας τώρα είναι να είσαι ομοφυλόφιλος Και είναι πραγματικά παράδοξο, γιατί μόδα σημαίνει να ακολουθώ το σύνολο και διαφορετικός να μην το ακολουθώ.
Αν οι απανταχού φίλοι της Eurovision πραγματικά δεν είχαν πρόβλημα με την διαφορετικότητα και με την εικόνα, τότε και η Κιάρα, εκείνη η παχουλή τραγουδίστρια από την Μάλτα με την φωνάρα και τις τραγουδάρες, δεν θα πάτωνε σε τόσους διαγωνισμούς που δοκίμασε η δύσμοιρη. Επίσης θα έστελναν και ένα μήνυμα σε όλα αυτά τα κοριτσάκια που βλέπουν τα αποστεομένα μοντέλα ως πρότυπο και η νευρική ανορεξία αποτελεί μια σύγχρονη πανδημία
Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω βίντεο και σημειώστε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι βγήκε 22ο στα 25.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα