Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η Ουγγαρία ζητά αυτονομία όλων των Ούγγρων που ζουν εκτός των συνόρων της


Μάιος 11, 2014.

Η Ουγγαρία θα αγωνισθεί για τα δικαιώματα της, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ζητά την αυτονομία των Ούγγρων που ζουν πέρα από τα σύνορά της, στην Κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όπως δήλωσε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει λάβει από το κοινοβούλιο έγκριση για δεύτερη συνεχή πρωθυπουργική θητεία, μετά τη σαρωτική εκλογική του νίκη τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ουγγρική πολιτική για την ένωση όλου του έθνους που βρίσκεται εκτός συνόρων.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε χορηγήσει στους Ούγγρους των γειτονικών χωρών ιθαγένεια, αμέσως μετά την ανάληψη των  καθηκόντων της, το 2010, ως μέρος των προσπαθειών του να αποκαταστήσει το κακοποιημένο αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας.

Ο  50χρονος πολιτικός – πρωην αντιφρονών της κομμουνιστικής εξουσίας- Βίκτορ Όμπαν, έχει επανειλημμένα συγκρουσθεί με τις Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ‘go it alone’ πολιτικές του κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

«Θεωρούμε ότι το ουγγρικό ζήτημα είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα», είπε ο Όρμπαν στην πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο μετά την επανεκλογή του.
«Οι Ούγγροι που ζουν στη λεκάνη των Καρπαθίων έχουν το δικαίωμα να έχουν διπλή υπηκοότητα, δικαιούνται το δικαίωμα της κοινότητας, αλλά και την αυτονομία τους», είπε.

Ως  συνέπεια της Συνθήκης του Τριανόν του 1920, που θεωρείται εθνική τραγωδία, αφού αφαιρέθηκαν τα δύο τρίτα του εδάφους της χώρας, αφέθηκαν εκατομμύρια Ούγγρων εκτός  συνόρων και σήμερα ζουν στη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία και τη Σερβία.

Ο Όρμπαν έχει κερδίσει τη δημοτικότητα στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της επαφής τους με τους Ούγγρους που βρίσκονται εκτός συνόρων και οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές για πρώτη φορά τον Απρίλιο.
Ποτέ δεν πρότεινε την επανένωση των χαμένων εδαφών με την Ουγγαρία, αλλά οι δραστηριότητες του έχουν ενοχλήσει σοβαρά τις κυβερνήσεις σε ορισμένες γειτονικές χώρες.

Το Σάββατο είπε ότι το ζήτημα των Ούγγρων είναι ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της κατάστασης στη γειτονική Ουκρανία, όπου ζουν περίπου 200 χιλιάδες Ούγγροι, οι οποίοι  έχουν το δικαίωμα της ουγγρικής υπηκοότητας και το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ KΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα