Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο αρχαιότερος όγκος

Τον είχε ένας Νεάντερταλ που ζούσε πριν από 120 χιλιάδες έτη
Ο αρχαιότερος όγκος
Ενας Νεάντερταλ που ζούσε σε σπηλιά στην Κροατία είχε όγκο στα οστά

Κάνσας 
Τον αρχαιότερο όγκο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα εντόπισαν ερευνητές σε έναν Νεάντερταλ. Ο Νεάντερταλ ζούσε πριν από περίπου εκατό χιλιάδες έτη στη σημερινή βόρεια Κροατία και αμερικανοί ειδικοί εντόπισαν τον όγκο σε ένα οστό των πλευρών του. Τα αρχαιότερα ευρήματα όγκων σε οστά μέχρι σήμερα ήταν σε αιγυπτιακές μούμιες ηλικίας 4 χιλιάδων ετών. 
Ο όγκος
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας με τη συνεργασία ειδικών του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Οι ερευνητές διεξήγαγαν ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες στα οστά του Νεάντερταλ τα οποία εντοπίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα στο σπήλαιο Κράπινα. Σε ένα από τα οστά εντόπισαν τον όγκο που εκτιμούν  ότι ήταν καλοήθης.
Εικάζουν ότι ο... προϊστορικός ασθενής έπασχε από ινώδη δυσπλασία, ένα συγγενές, μη κληρονομικό, σκελετικό νόσημα άγνωστης αιτιολογίας. Η πάθηση δεν προκαλεί κακοήθεις όγκους αλλά αφορά σε αντικατάσταση του οστικού ιστού από μαλακό ινώδη ιστό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατίζουν τα οστά και να εμφανίζεται πόνος. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα