Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Όμορφη γυναίκα είναι τροχοπέδη στην παραγωγή


Μια ιδιαίτερη έρευνα δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Πειραματικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας και αφορά τις επιδράσεις που μπορεί να έχει μια ελκυστική εργαζόμενη στους άντρες συναδέρφους της! Αν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο εργάζεται μια όμορφη γυναίκα είναι πιο πιθανόν οι άντρες να παραμελούν τα καθήκοντά τους, να αργοπορούν την ολοκλήρωση υποχρεώσεων και να γίνονται αντιπαραγωγικοί. Μια όμορφη γυναίκα είναι τροχοπέδη στην παραγωγικότητα. 

Αμέτρητες εργατοώρες μπορεί να χάσουν οι άνδρες σε περίπτωση που εργάζονται στον ίδιο χώρο με μια όμορφη γυναίκα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που βρίσκονται στον ίδιο εργασιακό χώρο με μια γοητευτική γυναίκα, παραμελούν τα καθήκοντά τους, απασχολούνται για ώρα με το εντυπωσιακό θηλυκό και στο τέλος είναι και πιο αντιπαραγωγικοί.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών, αποκάλυψε η έρευνα, όταν δουλεύει στον ίδιο χώρο με μια όμορφη γυναίκα χάνει ώρες δουλειάς και παραγωγής - ειδικά αν είναι ελαφρόμυαλος- καθώς είτε προσπαθεί να εντυπωσιάσει με κουβέντες και χιούμορ, είτε δεν μπορεί να συγκεντρωθεί!

Η απάντηση στο θέμα βρίσκεται στην λειτουργία του εγκεφάλου του και στην ανικανότητα του να ελέγχει τον εαυτό του. Ο ανδρικός εγκέφαλος ως γνωστόν λειτουργεί διαφορετικά από τον γυναικείο. Ο άντρας διαθέτει μια λειτουργία που η γυναίκα δεν κατέχει: την αρχέγονη ανάγκη να εντυπωσιάσει και να κερδίσει το θηλυκό. Καθώς στον επαγγελματικό χώρο βρίσκεται μια ελκυστική γυναικεία παρουσία, πολύ απλά μπερδεύονται οι σκέψεις του!

Ομως ό,τι συμβαίνει στον ανδρικό εγκέφαλο δεν συμβαίνει στον γυναικείο, που, απ' ό,τι έδειξε η έρευνα, είναι πιο συγκροτημένος σε τέτοια θέματα και δεν εντυπωσιάζεται από κάποιον ελκυστικό συνάδελφο, αλλά παραμένει πιστή στη δουλειά της. Εκείνο που μπορεί να ιντριγκάρει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας είναι ο πλούτος, το μορφωτικό επίπεδο του άνδρα, το στάτους που διαθέτει μέσα στην εταιρεία, καθώς και το πόσο υγιής είναι.

Πάντως, σε άλλη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ προέκυψε ότι τουλάχιστον 3 στους 10 εργαζομένους έχουν γνωριστεί, ερωτευτεί και κάνει σεξ στην εργασία τους. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον οι μισοί (50%) έχουν φλερτάρει κάποιον ή κάποια συνάδελφό τους, μέσα στη δουλειά. Σαν χώρο που προτιμούν να κάνουν σεξ οι συνάδελφοι μεταξύ τους στην εργασία τους την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι τουαλέτες, ακολουθούν οι αποθήκες, το ασανσέρ (για ολιγόλεπτη δραστηριότητα), το κλιμακοστάσιο και τέλος τα ίδια τα γραφεία τους εφόσον οι υπόλοιποι έχουν σχολάσει. 


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα