Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έως και δέκα χρόνια προσθέτει στην εμφάνιση ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής

106597d93b6030c47dd5b1f24da7b66f_XL



Τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερη μπορεί να δείχνει μια γυναίκα εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, αναφέρει νέα διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Βρετανία, Κίνα και Ισπανία.
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις που έχουν στο γυναικείο δέρμα διάφορες κακές συνήθειες που επιταχύνουν τη γήρανση όπως το κάπνισμα, η χρήση μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος, η κακή διατροφή και η αφυδάτωση.

Η μελέτη τους είχε διάρκεια οκτώ ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 585 γυναικών ηλικίας από 45 έως 75 ετών, οι οποίες αρχικά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν την καθημερινότητά τους, όπως η διατροφή, η περιποίηση του δέρματος, η έκθεση στον ήλιο κτλ.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η εμφάνιση είναι θέμα γενετικής σε ποσοστό 50%, ωστόσο οι παράγοντες που βλάπτουν το δέρμα είναι για όλες τις γυναίκες ίδιοι, ανεξάρτητα από τους κλασικούς παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την κατάστασή του, όπως η κληρονομικότητα και ο τύπος του δέρματος.
Μάλιστα, οι επιλογές των γυναικών στον καθημερινό τρόπο ζωής επηρεάζουν την ποιότητα του δέρματος σε ποσοστό 33%, γεγονός που όταν υπάρχουν κακές επιλογές, μπορεί να τις κάνει να δείχνουν μεγαλύτερες ακόμη και κατά 10,4 χρόνια.
«Το επίπεδο της διαφοράς μάς προκάλεσε μεγάλη έκπληξη», είπε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Andrew Mayes. «Είχαμε στοιχεία από πλαστικούς χειρουργούς σε ΗΠΑ και Καναδά που έδειχναν ότι το λίφτινγκ στο πρόσωπο και τον λαιμό, μαζί με βελτιώσεις στα μάτια και το μέτωπο, μπορεί να αφαιρέσουν κατά μέσο όρο 8,5 χρόνια από την ηλικία μιας γυναίκας.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας έδειξαν ότι οι γυναίκες που ζουν υγιεινά δείχνουν πολύ νεότερες από ό,τι οι συνομήλικές τους που δεν εγκαταλείπουν τις κακές συνήθειες. Με απλά λόγια, το καλό δέρμα  έχει να κάνει με το πώς ζει κανείς και πώς συμπεριφέρεται στο σώμα του».


ΠΗΓΗ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα