Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Οι άνδρες ή οι γυναίκες είναι πιθανότερο να χτυπηθούν από κεραυνό;

               

Οι αριθμοί λένε την ιστορία: Από τους 648 ανθρώπους  που σκοτώθηκαν από κεραυνό στις ΗΠΑ την περίοδο 1995 - 2008, το 82 τοις εκατό ήταν άνδρες. Και όσο ελπίζαμε να αποκαλύψουμε  μια βιολογική αιτία-επιπλέον σίδηρο στο ανδρικό κρανίο, ίσως, ή  αγώγιμες ιδιότητες της τεστοστερόνης-στο συμπέρασμα που καταληξαμε είναι ότι ...

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!! 


"Οι άνδρες λαμβάνουν περισσότερους κινδύνους ακόμη και κατά τη διάρκεια καταιγίδων," λέει ο John Jensenius, ειδικός σε θέματα ασφαλείας από αστραπές, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνδρες είναι λιγότερο διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν αυτό που κάνουν  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, λέει ο Jensenius , και συνεχίζουν να συμμετάσχουν σε  χόμπι που τους καθιστούν ευάλωτους, όπως η αλιεία, το κάμπινγκ και το γκολφ. Οι ψυχαγωγικές ή αθλητικές δραστηριότητες  εμπλέκονται σε σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των θανάτων από κεραυνούς!

Ο  ψυχολόγος,Peter Todd, του Πανεπιστήμιου της Ιντιάνα, υποψιάζεται  ότι η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων βασίζεται στις βιολογικές καταβολές των δύο φύλων (κινδύνου- ανταμοιβής) που λαμβάνουν μέρος εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

 Για τις γυναίκες, εξηγεί ο Τοντ, οι προτεραιότητες είναι η προστασία του αναπαραγωγικού τους ρόλου  και η φροντίδα των απογόνων τους, τις οποίες θεωρούν σημαντικότερες από την  προσέλκυση πιθανών συντρόφων λόγω  της τολμηρή συμπεριφορά τους.

Αλλά για τους άνδρες, λέει ο Τοντ, ο κίνδυνος να πληγούν από κεραυνό μπορεί να αντισταθμιστεί από την ανταμοιβή της απόδειξης σε άλλους άνδρες-και εν δυνάμει γυναίκες συντρόφους-ότι δεν φοβούνται  χτύπημα από κεραυνό. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους άνδρες, οι οποίοι έχουν περισσότερα να κερδίσουν  εντυπωσιάζοντας τους άλλους, αυξάνοντας έτσι την ιδιότητά τους ως ελκυστικοί, τολμηροί, υγιείς σύντροφοι  Και στη συνέχεια, να κάνετε ζάπινγκ!

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα