Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πώς δεν θα κολλήσεις γρίπη φέτος το χειμώνα

Πώς θα καταφέρεις να παραμείνεις υγιής όταν όλοι γύρω σου βήχουν, φτερνίζονται και ψήνονται στον πυρετό.
1. Μην αγγίζεις
Επειδή είναι δύσκολο να μην αγγίζεις τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν μικρόβια, δηλαδή σχεδόν τα πάντα, καλύτερα να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου (στόμα, μάτια, μύτη, μάτια), απ΄όπου μπορούν πολύ εύκολα να εισέλθουν τα μικρόβια στον οργανισμό σου.
2. Πλύνε συχνά τα χέρια σου
Το τακτικό πλύσιμο των χεριών σου (χωρίς να σου γίνει εμμονή)  θα κρατήσει μακριά τα μικρόβια από τον οργανισμό σου. Πλύνε τα χέρια σου οπωσδήποτε πριν το φαγητό, με ζεστό νερό, και σκούπισέ τα καλά-καλά. Αν είσαι σε δημόσια τουαλέτα, απόφυγε να πιάσεις τα πόμολα, τη βρύση και οτιδήποτε άλλο. Κάποιο τρόπο θα βρεις.
 
3. Σταμάτα να αγχώνεσαι τόσο πολύ
Το έχεις ξανακούσει: το στρες δεν επιδρά αρνητικά μόνο στο μυαλό σου αλλά και στο σώμα σου. Ανεβάζει τα επίπεδα της κοριζόλης, που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες δεν τρώνε υγιεινά, δεν γυμνάζονται και δεν κοιμούνται αρκετά, παράγοντες που κάνουν τον οργανισμό πιο ευάλωτο στα μικρόβια.
4. Πιες νερό και τσάι
Το νερό προφυλάσσει τον οργανισμό σου από την αφυδάτωση και χρησιμοποιείται από κάθε κύταρό σου για να απομακρύνει τις τοξίνες και τα μικρόβια. Το τσάι από την άλλη ενισχύει το ανοσοποιητικό σου. Πιες το με ένα κουταλάκι μέλι.
 
5. Πρόσεχε τι τρως
Ό,τι τρως επηρεάζει την ανθεκτικότητα του οργανισμού σου απέναντι στα μικρόβια. Δίνοντας σημασία στη διατροφή σου ενισχύεις τον οργανισμό σου. Απόφυγε ανθυγιεινές τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη και λιπαρά, όπως γλυκά και τηγανητά.
6. Γυμνάσου
Αν γυμνάζεσαι τακτικά έχεις μικρότερες πιθανότητες να αρρωστήσεις, αφενός μεν γιατί μειώνεις τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό σου και αφετέρου γιατί δυναμώνεις το ανοσοποιητικό σου.
7. Κοιμήσου καλά
Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη 7 με 8 ώρες την ημέρα, για να προλαβαίνει να ξεκουράζεται και να αναπληρώνει τις δυνάμεις του. Όσο λιγότερο κοιμάσαι τόσο πιο ευάλωτος είσαι στα μικρόβια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα