Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ayman Al-Zawahiri και το Μυστικό της Al Qaeda


                                      
Θα μπορούσε να κάθεστε στο διπλανό τραπέζι στο αγαπημένο σας εάν μένατε στο Miami και ποτέ δεν θα τον αναγνωρίζατε. Χωρίς το μούσι, το τουρμπάνι και το επαγγελματικό μακιγιάζ φαίνεται σαν ένας κοινός άνθρωπος. Ακόμα και το παράξενο φούσκωμα στο μέτωπο του θα λείπει. Αλλά ο ηθοποιός που βλέπετε στην πρώτη εικόνα είναι το κορυφαίο αστέρι στην δεξαμενή ταλέντων της As Sahab Media, το στούντιο που βρίσκεται στην Αμερική και είναι επιφορτισμένο να κρατάει ζωντανό τον μύθο της Al-Qaeda στα βίντεο για όσο καιρό παραμένει χρήσιμος.

Greenpeace Σε περιμένουμε στο επόμενο!

Κάναμε μαζί το πρώτο βήμα! Τώρα πες μας τη γνώμη σου

Σε περιμένουμε στο επόμενο!

Περίπου 250 άτομα κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας την περασμένη Κυριακή και ενωμένοι στείλαμε το μήνυμα 
«ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ»! 

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου




Κατρίνα, Μεξικό, θερμοκήπιο και Φουκουσίμα, συνδυάζονται με οικονομική κρίση και πόλεμο για να εγκαινιάσουν τον «21ο αιώνα των καταστροφών». 

Το σχέδιό τους είναι απλό…

Το σχέδιό τους είναι απλό…

Η χώρα αδιαμφισβήτητα διέρχεται την μεγαλύτερη -μετά την εθνική ήττα και καταστροφή της Σμύρνης- περίοδο. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι εμπίπτουν κυρίως στην βαριά ασθενούσα και απολύτως ανεπαρκή πολιτική σκηνή, η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και στοχοθετήθηκε αρχικά οικονομικά, ενώ στη συνέχεια –και πάλι λόγω παντελούς έλλειψης εθνικής ευθύνης των «διασωστών» της- άρχισε να κατακρημνίζεται σε όλους τους κρατικούς τομείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής καταρράκωσης, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά –δια γυμνού οφθαλμού- τα τελευταία όρια, αυτά της απόλυτης φτώχειας και της πείνας…

ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


ΚΟΣΜΟΙ-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θα κάνουμε μόνο μία γενική αναφορά, με όχι πάρα πολλές λεπτομέρειες για να υπάρξει μία γενική πληροφόρηση για αυτά τα θέματα. Σκοπός είναι να καταλάβουμε σε γενικές γραμμές τι συμβαίνει, κατά την Γνωστική Θεωρία, για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα των διαλέξεων.

Θυμάστε την δολοφονία 12 εκατομμυρίων Καθαρών; Σε λίγο ετοιμαστείτε για την δολοφονία 200 εκατομμύρια Αμερικανών! (ΒΙΝΤΕΟ)


FEMA

Μια διάλεξη της Raelyan Allan το 1993. Οι πιο πολλοί από σας θα ρωτάτε ποιοι ήταν οι Καθαροί; και ταυτόχρονα θα σκέπτεστε τι με νοιάζει εμένα να ξέρω την στιγμή που με αφήνουν άφραγκο, χωρίς σύνταξη και χωρίς παρόν ή μέλλον. Ακριβώς για αυτό, όποιος λαός είναι Ανιστόρητος και Πιθηκίζει, είτε με τα ανατολίτικα τσιφτετέλια, είτε με τις ξανθιές Μπάρμπι, είτε με το ποδόσφαιρο και σε όλα όσα σκέφτεται με –ισμούς, και έχει υπογεννητικότητα με μαθηματική ακρίβεια πεθαίνει! Η Ελλάδα όπως και όλη η Ευρώπη, χωρίς να χρειασθεί πόλεμο σε Είκοσι χρόνια θα είναι νεκρή σαν έθνος. 

ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ


Λακωνικότητα και συντόμευση του λόγου.
Ο άνθρωπος είναι έλλογο ον, προικισμένο με τον λόγο, που δεν είναι μόνο η λογική μα και η δυνατότητα έκφρασης.

Αλήθειες και Μύθοι για τη Χορτοφαγία


«Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι» έχει πει ένας διάσημος χορτοφάγος, το πρώην «σκαθάρι», Πολ Μακάρτνεϊ. Και πράγματι είναι πολλοί εκείνοι, των οποίων η αγάπη για τα ζώα, τους έκανε να σταματήσουν να τρώνε κρέας.
Είκοσι έξι χρόνια δεν τρώει κρέας η 45χρονη Σόφι, καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας, που άρχισε τη χορτοφαγία από την υπερβολική αγάπη της στα ζώα. Στη δίαιτά της περιλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια τρώει και ψάρι

Νίκος Γκάτσος-Αφιέρωμα.




Ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε 8 Δεκεμβρίου του 1911στα Χάνια Φραγκόβρυσης (κάτω Ασέα) της Αρκαδίας, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Τις γυμνασιακές του σπουδές έκανε στην Τρίπολη, όπου γνώρισε τα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και τις μεθόδους αυτοδιδασκαλίας ξένων γλωσσών. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ήξερε ήδη αρκετά καλά αγγλικά και γαλλικά και είχε μελετήσει τον Παλαμά, τον Σολωμό, το δημοτικό τραγούδι, όπως και τις νεωτεριστικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ποίηση. 

Η τεράστια σημασία της μουσικής για τους Πυθαγόρειους




Η σημασία της µουσικής

Οι Πυθαγόρειοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη µουσική. Ως προς το θέµα µάλιστα αυτό οφείλουµε να αναφέρουµε, πέραν του ίδιου του Πυθαγόρα, τον Ιππάσιο τον Μεταποντίνο, τον Αριστόξενο τον Ταράντιο και τον Νικόµαχο τον Γεράσιο. Συµφιλιώνοντας τις αντίρροπες αρχές που υπεισέρχονται στη συγκρότηση κάθε όντος, η αρχή της αρµονίας αποτελεί την αναλογία που, σε κάθε πεδίο, συνενώνει τα διχονοούντα στοιχεία. Απαντάται φυσικά στη µουσική, όπου οι έννοιες της συµφωνίας και της διαφωνίας διαδραµατίζουν ιδιαίτερα σηµαντικό ρόλο. Η µουσική, άλλωστε,

Προφητεία του Όργουελ


Έχουν περάσει περισσότερα από εξήντα χρόνια από τότε που ο Τζορτζ Όργουελ δημοσιεύθηκε το προφητικό μυθιστόρημα του, "1984", και υπό το φως των σημερινών γεγονότων δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε σε κατεύθυνση προς τον εφιάλτη που τόσο εύστοχα περιγράφεται στο έργο του βιβλίου. Αν κάποιος ήθελε να έχει μια καλύτερη ιδέα των επιβληθέντων γεγονότων τις ελίτ στον κόσμο, τότε δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτε άλλο παρά να διαβάσει το βιβλίο 1984.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ «HAARP» .. Άρθρο του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη .. …από τα καλύτερα άρθρα σχετικά με το HAARP video

Η Τηλεγεωδυναμική Τεχνολογία πλέον είναι πραγματικότητα και η τεχνολογία τηςεφαρμόζεται για πολλούς σκοπούς και στόχους. Επειδή όμως η τεχνολογία αυτή, αντί να εφαρμοστεί για σκοπούς που στηρίζουν την κοινωνία παγκοσμίως, θα χρησιμοποιηθεί σαν Υπέρ Όπλο, για την καταστροφή της. Διότι η Ρωσία , για να παίξει σοβαρό ρόλο στην ζυγαριά της Γεωπολιτικής Εξέλιξης των συμφερόντων τηςπαγκοσμίως, έκανε δηλώσεις μέσα από τα προεδρικά χείλη, για ένα μυστικό όπλο το οποίο θα αλλάξει την μορφή των πολέμων , έτσι ώστε να ξαναγίνει η Μεγάλη Δύναμης και να μπορεί να ζυγίζεται στην πλάστιγγα της παγκόσμιας πολεμικής αναγνώρισης με τις ΗΠΑ, η οποία έχει το μυστικό

Η γλώσσα της καρδιάς ...... Gregg Braden.(ΒΙΝΤΕΟ)


  Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ  [ Milano 2007 ]



Ο  Gregg  Braden   είναι ένας από τους επιστήμονες που  έχει προσφέρει πολύ πληροφόρηση σε όλους αυτούς που ψάχνονται, ερευνούν, και κατέχονται από ένα πάθος για αναζήτηση θεμάτων που σχετίζονται  με την εσωτερική ανάπτυξη     
 Ο τρόπος που παρουσιάζει τα θέματα του ,δηλαδή μέσα από επιστημονικά πειράματα με τα οποία συνδυάζει και την αρχαία γνώση, είναι μοναδικός και πολύ κατατοπιστικός .
.  
Αυτά τα δυο βίντεο είναι ότι καλύτερο…

ΠΛΕΙΑΔΕΣ.....(Αστρονομία-Μυθολογία) (ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Οι Πλειάδες είναι ένα κοντινό σε μας κι αρκετά χαλαρό ανοικτό σμήνος, περίπου, 2500 άστρων στον αστερισμό του Ταύρου. Είναι επίσης γνωστό ως οι Επτά Αδελφές, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν με γυμνό μάτι μόνο έξι αστέρια, που όλα τους είναι χρώματος ανοιχτού μπλε-λευκού: Αλκυόνη, Άτλας, Ηλέκτρα, Μαία, Μερόπη, και Ταϋγέτη (Η Πλειώνη είναι έβδομη κατά σειράν φωτεινότερο άστρο).

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Imagine''- John Lennon


                              


Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles. Ο Τζον Ουίνστον Λένον (John Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε».
Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 το νήμα της ζωής του κόπηκε από τις σφαίρες ενός θαυμαστή του, του Μαρκ Τσάπμαν, στον οποίον νωρίτερα είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο πάνω στο νέο του άλμπουμ.

Η ομοιόσταση και η άμυνα του σώματός μας απέναντι στο κρύο


                                     Η ομοιόσταση μπορεί να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση στο σώμα μας
«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», λέει το γνωστό τραγούδι. Το «ποτέ» όμως είναι ...βαριά λέξη, άσε που το δελτίο καιρού μάς έχει κάνει να ξεχάσουμε τι θα πει κοντομάνικο και βόλτα στην παραλία. Εκτός όμως από τους περιορισμούς στο ντύσιμο, το κρύο επηρεάζει το σώμα μας μέσω μιας σειράς από μηχανισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους σχετίζονται με την ομοιόσταση, την ικανότητα δηλαδή του οργανισμού να προσαρμόζεται σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως η ζέστη ή το κρύο, ή σε εσωτερικές συνθήκες που διαφέρουν από το φυσιολογικό, π.χ. η αίσθηση αυξημένης εσωτερικής θερμοκρασίας, δηλαδή πυρετού.

Πως θα σας επηρεάσει η αλλαγή συνείδησης;



Πως θα σας επηρεάσει η αλλαγή συνείδησης;
Μήπως η ζωή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη; Έχετε έντονα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό; Μήπως φαίνεται πως το μυαλό σας διαχειρίζεται περισσότερες σκέψεις; Έχετε παρατηρήσει πως το σώμα σας τεντώνεται δίχως λόγο; Έχετε αισθανθεί ένα αόριστο αίσθημα του άγχους; Βρίσκετε δύσκολο να κάνετε έναν καλό νυχτερινό ύπνο; Είστε υποχρεωμένοι να βρίσκεται διαρκώς σε απασχόληση; Αισθάνεστε μία μυστηριώδη αίσθηση του επείγοντος; Έχετε λιγότερη υπομονή; Οι διαθέσεις σας μετατρέπονται σε απαισιόδοξες ενώ ήταν αισιόδοξες , από χαρά σε κακοκεφία; Μήπως φαίνεται πιο δύσκολο να απολαύσετε τη ζωή;

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Oι Αρχαίοι Έλληνες στην χώρα των Ίνκας


Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.

Ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας είχε συμβεί και πριν 41.000 χρόνια


Μια ομάδα ερευνητών έχει αποδείξει οριστικά ότι μια απότομη αντιστροφή είχε συμβεί στη Γη περίπου 41 χιλιάδες χρόνια πριν. Η έρευνα διεξήχθη από το γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ).

Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από την Μαύρη Θάλασσα που δείχνουν την ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας της Γης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δείγματα μελετήθηκαν και έχουν δείξει ότι ο μαγνητισμός τους είχε διαμετρικά αντιστραφεί και ότι αυτό μπορεί να συνέβει μόνο σε μια στιγμή.

Επίκτητος, Γνωστική θεραπεία και Αυτοΐαση


                                       

Επίκτητος, Γνωστική θεραπεία και Αυτοΐαση,Αυτοέλεγχος, αυτογνωσία, γνωστική θεραπεία, Επίκτητος, κοινωνία, Στωικοί, Ψυχολογία

Με αφορμή ένα ενδιαφέρον βιβλίο ψυχολογίας το οποίο μελέτησα πρόσφατα και το οποίο αναφέρεται στη λεγόμενη «Γνωστική θεραπεία» αποφάσισα να σχολιάσω την μέθοδο με την οποία ο συγγραφέας και ψυχοθεραπευτής  προσπαθεί να βγάλει από το αδιέξοδο ανθρώπους που πάσχουν  από κατάθλιψη ή τείνουν προς αυτήν.  

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;


Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας Αμερικανόςτραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.

Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα που περιστρέφεται και δονείται!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ: “ΕΡΕΥΝΩ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ”
Ο συγγραφέας παρουσιάζει μία θεωρία για τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνος και προκαλεί για την επιβεβαίωσή της.

Ο Κύριος Στυλιανός Πετράκης υποστηρίζει πως ο Ναός κατασκευάστηκε κατά τέτοιον τρόπο διαμορφώθηκε-λαξεύτηκε σε κεκλιμένο βράχο, όπου τοποθετήθηκαν από τους αρχαίους τεχνίτες του, ένα στρώμα αργίλου, ένα στρώμα με βότσαλα θαλάσσης, ούτως ώστε να τεθεί η βάση του Ναού επάνω από αυτή την διαστρωμάτωση. Ώστε να περιστρέφεται περί του άξονά του και να ακολουθεί την μετάπτωση των Ισημεριών (δηλαδή έχει μία ολίσθηση 50′ και 2” της μοίρας).

Αυτή η εποχή, που έχει τόσο σκοτάδι, σηματοδοτεί το πέρασμα στο Φως… Αυτή είναι η καταστροφή και τίποτα άλλο…

2012…

Έτος προφητειών…και τι δεν έχουμε ακούσει…


Πόλεμοι, σεισμοί, λιμοί, καταστροφές, σωτήρες…


Οι «καλοί» στο Φως, οι «κακοί» στο σκοτάδι…

                                      




Μα, όμως, το ξέρουμε ήδη…

Όπως μέσα, έτσι και έξω…

Γνωρίζοντας τι «κατοικεί» μέσα στον άνθρωπο, από εσωτερική άποψη, μπορούμε να έχουμε 

άμεση αντίληψη τι ακριβώς θα επιφέρει αυτή η εποχή…

Ένα μεγάλο συνειδησιακό άλμα, για άλλους είναι ένα αναμενόμενο εξελικτικό βήμα, για άλλους 

όμως είναι κάτι περισσότερο από σεισμό 9 Ρίχτερ…

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Η Κερκόπορτα της Πόλης

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα ξεχύθηκα στα στενά της Πόλης και έγινα για άλλη μια φορά ένα με αυτήν.Σήμερα είχα την επιθυμία να βρεθώ σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και να ακροβατήσω μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας.Στην Κερκόπορτα της Πόλης.
Όλοι μας έχουμε ακούσει για την μικρή πύλη,την Κερκόπορτα,που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έμεινε αφύλαχτη και που ήταν το σημείο όπου άρχισε η Άλωση της Πόλης.Είναι άραγε ένας απο τους πολλούς θρύλους της Πόλης ή μια πραγματική τοποθεσία;
Μετά απο αυτήν την μέρα είμαι πεπεισμένος πώς η Κερκόπορτα του θρύλου είναι πράγματι εδώ και κάνει την Πόλη και την ιστορία της ακόμα πιο πλούσια.
Η Κερκόπορτα της Πόλης

Αύρα και την Πνευματική Ενέργεια


Περιγραφή της αύρας

Η λέξη αύρα σημαίνει ατμόσφαιρα του πολύχρωμου φωτός, αποκαλούμενη "aureola". Η ανθρώπινη αύρα είναι ένα πολυστρωματικό πεδίο ενέργειας που παράγεται πρώτιστα από τα πνευματικά κέντρα ενέργειας chakra, που υπάρχουν μέσα σε όλο το σώμα / πνεύμα. Η αντιληπτή επίδραση φωτοστεφάνου γύρω από το ύψος πίεσης καλείται "numbus". Η αύρα απεικονίζει τις διαθέσεις, την προσωπικότητα, τα γνωρίσματα, τις συγκινήσεις, τη γενική ευημερία, τις πνευματικές δυνατότητες και την εξέλιξη.. γίνεται επάνω της απεικόνισης διάφορων στρωμάτων ή σωμάτων και σχετικά με τα διαφορετικά chakra και τις πτυχές της πνευματικής και υλικής ζωής και φύσης μας. Η αύρα μπορεί να "λαμπρύνει" ορατά και να αλλάξει όταν παραδείγματος χάριν εξετάζουμε ή τραβάμε με κάποιο τρόπο τα στοιχεία συμπεριφοράς του πνεύματός μας όπως στην πνευματική θεραπεία ή την περισυλλογή ή σε άλλες δραστηριότητες, καθώς επίσης και στα κανονικά καθημερινά γεγονότα της ζωής μας.

Η Μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής Γλώσσας


Σύμφωνα με τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο, η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της Γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις. 

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Εκεί που κείτονται οι Ρωμιοί

Έχοντας βαλθεί να λιώσω τις σόλες των παπουτσιών μου περπατώντας σε ολόκληρη την Πόλη,ξεκίνησα απο το Τάξιμ,πέρασα μέσα απο το Ταρλάμπασι και ανηφόρησα τον λόφο του Dolapdere,ώσπου βρέθηκα στην συνοικία των Ταταύλων.Αφού όργωσα και τα Ταταύλα,έφτασα στην άκρη της συνοικίας αυτής,σε ένα μέρος που έμοιαζε κάπως απόμερο και ξεχασμένο μα συνάμα τόσο ιδιαίτερο,σεμνό και ιερό.Έφτασα εκεί που αναπαύονται χιλιάδες ''δικές''μας ψυχές.Έφτασα εκεί που κείτονται οι Ρωμιοί!
Η πύλη της κεντρικής εισόδου του κοιμητηρίου

Αυτοί οι… άρρωστοι, οι τρελοί που μας κυβερνούν!





Ψυχίατροι, γιατροί, μελετητές, συγγραφείς που ασχολήθηκαν με το θέμα συμφωνούν: κάτι πάει στραβά στο βασίλειο της πολιτικής…


ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Τι είδους «λογική» έχουν όσοι παίρνουν παράλογες αποφάσεις για εμάς; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί για την ψυχική υγεία ηγετών που παίρνουν αποφάσεις έξω από κάθε λογική;

 Στην πρωτότυπη μελέτη «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία»

10 επιστημονικές θεωρίες που πρέπει να ξέρετε



Τι δηλαδή, επιστροφή στο σχολείο; Το ξέρουμε, κι εσείς σιχαινόσασταν τη φυσική, και ανυπομονούσατε να λήξει η μαθητική σας ιδιότητα για να μην ξανασχοληθείτε ποτέ με τους μαθηματικούς τύπους και τις εξισώσεις εκείνες, στις οποίες συμπτύσσονταν ολόκληροι τόμοι φυσικών νόμων και θεωριών.
Εμείς, αυτή τη φορά, όμως, δεν θα σταθούμε στους μαθηματικούς τύπους. Γιατί, για να σας πούμε την αλήθεια, ούτε εμάς μας συγκινεί η διατύπωση «E=mc²» ή «F ισούται με…» και λοιπά και λοιπά.

7. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ...ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ

Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ

Τα κόκαλα των ποδιών και των χεριών κλειδωμένα, 
λόγω του θορύβου το σπίτι είναι ακατοίκητο για πολύ καιρό. 
Σκάβοντας στα όνειρα θα είναι αλλόκοτοι, 
το σπίτι υγιές και κατοικημένο χωρίς θόρυβο. (VII-41)

Αναφέρεται σε διάφορα γεγονότα της Αμερικανικής Ιστορίας και είναι κι αυτό ένα από τα τετράστιχα με τις πολλές ερμηνείες. «Το σπίτι» αναφέρεται στον Λευκό Οίκο. Ένα από τα ήσσονος σημασίας γεγονότα που είδα ήταν το σκάνδαλο του Γουότεργκέϊτ. Κάνω μία νύξη γι' αυτό καθώς είναι κάτι δυσάρεστο που θα συνέβαινε, όχι απαραίτητα αναπόφευκτο.

ΓΕΝΕΤΙΚΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ


ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ, τα υπέρ και τα κατά για τον άνθρωπο 

                               

1. Το κρίσιμο και επίμαχο θέμα είναι βεβαίως η κλωνοποίηση του ανθρώπου αλλά υπάρχουν και ευεργετικές εφαρμογές για αυτόν. Επομένως η καλή ή κακή χρήση της κλωνοποίησης είναι πρωτίστως θέμα ανθρώπινης ευθύνης.

Ουρανός και Αστρονομικά Φαινόμενα Δεκέμβριος 2012


Γράφει η Αστροφυσικός Ελένη Χατζηχρήστου

Εικ. Ουρανος: Ο ουρανός του Δεκεμβρίου για το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Αθήνας (15/12/2012 21:00 UTC). (Credit: http://space.about.com)

Αυτό το Μήνα..

Ο Θεός είναι μια ελέγξιμη υπόθεση λέει ένας φυσικός


Μεταξύ των επιστημόνων – τόσο πιστών όσο και μη πιστών – υπάρχει μια ενιαία γραμμή ότι η επιστήμη και η θρησκεία είναι μη επικαλυπτόμενες περιοχές. Έτσι, το 1998 η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι «Η επιστήμη δεν μπορεί να πει τίποτα για το υπερφυσικό. Είτε υπάρχει Θεός είτε όχι είναι ένα ζήτημα για το οποίο η επιστήμη είναι ουδέτερη»
Infinite God
Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα του ίδιου έτους, το 93% των μελών της Ακαδημίας δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε κανέναν προσωπικό Θεό.
Επειδή περίπου το ίδιο ποσοστό από όλους τους πολίτες των ΗΠΑ λέει ότι πιστεύει σε ένα προσωπικό θεό, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι, αν όχι η επιστήμη τους, οδηγεί την αφρόκρεμα των Αμερικανών επιστημόνων να διαφέρουν τόσο δραματικά από το γενικό πληθυσμό.

Πένθος ..μια διαδικασία που θεραπεύει.


penthos
Πένθος είναι η απάντηση της ψυχής απέναντι στην απώλεια. Ως απώλεια δεν εννοούμε μόνο το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή ζώου αλλά αναφερόμαστε γενικά & σε καταστάσεις όπως χωρισμός, ακρωτηριασμός, μαστεκτομή, συνταξιοδότηση, απώλεια αγαπημένων υλικών αγαθών κ.α.
Παρ όλο που πολλές φορές συσχετίζουμε το πένθος με τα συναισθήματα της λύπης ή & της κατάθλιψης, η αλήθεια είναι ότι το πένθος αγγίζει & άλλες πλευρές μας, όπως σωματικές, κοινωνικές και πνευματικές.

Τι συνάντησε ο Τζέιμς Κάμερον στην άβυσσο


Ο διάσημος σκηνοθέτης συνάντησε απομονωμένα οικοσυστήματα
Τι συνάντησε ο Τζέιμς Κάμερον στην άβυσσο
Ο Κάμερον ήταν ο μοναδικός επιβάτης ενός βαθυσκάφους που καταδύθηκε σχεδόν στα 11 χιλιόμετρα

Σαν Φρανσίσκο 
Τα απομονωμένα οικοσυστήματα που συνάντησε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον στα βαθύτερα σημεία των ωκεανών θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για το πώς εμφανίστηκε η ζωή στη Γη, ανέφεραν ερευνητές της αποστολής, παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά ευρήματα σε αμερικανικό συνέδριο.

«Φακός επαφής» θεραπεύει με βλαστικά κύτταρα


Βοηθά στην αποκατάσταση του κερατοειδούς με φυσικό τρόπο και αναμένεται να περάσει σύντομα σε κλινικές δοκιμές
«Φακός επαφής» θεραπεύει με βλαστικά κύτταρα
Μια νέα μέθοδος που βασίζεται σε έναν βιοδιαλυτό φακό επαφής υπόσχεται φυσική αποκατάσταση του κερατοειδούς χιτώνα του ματιού με βλαστικά κύτταρα

Λονδίνο 
Μια νέα τεχνική για τη θεραπεία βλαβών του κερατοειδούς με βλαστικά κύτταρα μέσω ενός «φακού επαφής» αναπτύχθηκε από βρετανούς επιστήμονες. Η μέθοδος παρακάμπτει σημαντικά προβλήματα των θεραπειών με βλαστικά που δοκιμάζονται σήμερα και υπόσχεται φυσική αποκατάσταση ενός προβλήματος που οδηγεί σε τύφλωση εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Κλινικές δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν σύντομα στην Ινδία.

Δέκα σενάρια για το τέλος του κόσμου


Η «προφητεία» του ημερολογίου των Μάγια και άλλες εσχατολογικές θεωρίες
Δέκα σενάρια για το τέλος του κόσμου
Χιλιάδες ιστότοποι στο διαδίκτυο προβάλλουν την πεποίθηση ότι τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα ένας άγνωστος πλανήτης θα συγκρουστεί με τη Γη
Εχουν όντως οι Μάγια προεξοφλήσει το τέλος του κόσμου και γι' αυτό τα ημερολόγιά τους σταματούν στα τέλη του 2012; Οι επιστήμονες απαντούν κατηγορηματικά «όχι», αλλά η καταστροφολαγνεία καλά κρατεί, μεταξύ άλλων με επικερδείς εκδόσεις, εκπομπές και ταινίες. Ιδού τα δέκα πιο δημοφιλή σενάρια για το «τέλος του πλανήτη Γη» και οι επιστημονικές πιθανότητες να βγουν κάποτε αληθινά.

Τα 4 λάθη που μας αγχώνουν




Όλα όσα γνωρίζατε για την αντιμετώπιση τους στρες είναι λάθος. Αναβαθμίστε τις στρατηγικές αντιμετώπισης του και μάθετε ποιες είναι στην πραγματικότητα οι αποτελεσματικότερες τεχνικές για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτό

Άνδρες ή γυναίκες "προτιμά" ο καρκίνος;



Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά αντιμετωπίζουν και μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου στις ΗΠΑ τα έτη 2003 - 2012 και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο από ό,τι οι γυναίκες.

Ο διαλογισμός είναι ένα ισχυρό παυσίπονο



Ο πόνος είναι ένα μεγάλο ιατρικό πρόβλημα και σύμφωνα με μια αναφορά από το Ινστιτούτο της Ιατρικής (Institute of Medicine), οι χρόνιοι πόνοι κοστίζουν στις Η.Π.Α. περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως είτε σε ιατρικούς λογαριασμούς είτε με τη μορφή απώλειας παραγωγικότητας. Μόνο οι πόνοι στη μέση και την πλάτη κοστίζουν σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατροφαρμακευτικά έξοδα, ένα ποσό σχεδόν ισοδύναμο με αυτό που ξοδεύεται για τις περιπτώσεις καρκίνου.

Η Γη εκτός ελέγχου! ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ...


Σας παραθέτω τα παρακάτω γεγονότα για να τα δείτε και να αποφασίσετε για τον εαυτό σας 

Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»; 
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι 
ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι 
δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ; 

Ποιο είναι και που φυλάσσετε τελικά το πρωτότυπο ημερολόγιο των Μάγιας - Σπάνιες φωτογραφίες


Στην Δέσδρη, σε ένα γυάλινο αλεξίσφαιρο, σκοτεινό υπόγειο θάλαμο, της Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης διατηρείτε το 39 σελίδων ημερολόγιο των Μάγιας, που πολύ λόγος γίνεται εν όψη του 2012.
Σε υγρασία 50%, θερμοκρασία 18 βαθμών Κελσίου και ένταση φωτός...
50 lux, είναι η ιδανικές συνθήκες για την συντήρηση του πολιτιστικού αυτού Θησαυρού, λέει ο διευθυντής της βιβλιοθήκης Thomas Burger, οποιαδήποτε απόκλιση από τις συνθήκες αυτές θα έβλαπτε ανεπανόρθωτα το χειρόγραφο αυτό. Δείτε παρακάτω όλες τις σελίδες του κειμηλίου......

Πώς να ζήσεις για πάντα, ή τουλάχιστον μέχρι τα 100 χρόνια!



Το όνειρο της αθανασίας διαποτίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μυθικές ιστορίες για αθανάτους βρίσκονται παντού, από τους Ελληνικούς μύθους και τα αλχημικά σημειωματάρια μέχρι τις σύγχρονες ταινίες και τα φουτουριστικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας. Καθώς η επιστήμη της γεροντολογίας κάνει προόδους, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επιμηκύνουν την ανθρώπινη ζωή.

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για το DNA μας



Ο καθένας μας έχει κατά μέσο όρο 400 «ατέλειες» στο DNA του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.
Οι περισσότερες από αυτές είναι «σιωπηλές» μεταλλάξεις και δεν επηρεάζουν την υγεία μας, αν και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν αυτές περάσουν στις επόμενες γενιές.
Μερικές επίσης συνδέονται με ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή οι καρδιακές παθήσεις, οι οποίες εμφανίζονται αργότερα στη ζωή μας, υποστηρίζουν οι γενετιστές.

Η NASA μοιάζει χαμένη στο Διάστημα, λέει ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή

«Χωρίς στόχους και όραμα»
Μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, η NASA δεν διαθέτει δικό της σκάφος για επανδρωμένες αποστολές (Φωτογραφία: Reuters)
Μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, η 
NASA δεν διαθέτει δικό της σκάφος για επανδρωμένες 
αποστολές (Φωτογραφία: Reuters)
Ουάσινγκτον — Κυρίως λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Ομπάμα, η NASA δεν φαίνεται να έχει σαφές όραμα και μοιάζει σήμερα πελαγωμένη, προειδοποιεί έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ



ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΘΑΛΗΣ


Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το ωραιότερο δημιούργημα είναι ο κόσμος, διότι είναι έργο Θεού ,Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,το γρηγορότερο ο νους, διότι τρέχει παντού, Το ισχυρότερο η ανάγκη, διότι κυριαρχεί σε όλα, Το σοφότερο ο χρόνος, διότι ανακαλύπτει τα πάντα.

Απίστευτο: Η NASA ανακοίνωσε οδηγίες για το... τέλος του κόσμου!

Απίστευτο: Η NASA ανακοίνωσε οδηγίες για το... τέλος του κόσμου! 
Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου όταν σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια, θα τελειώσει ο κόσμος.

ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΙΑ



Oρισμένα βότανα μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια πρόσθετη ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού. Aυτό το επιτυγχάνουν χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη) όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού. Eμείς επιλέξαμε τα πλέον ασφαλή βότανα, που βοηθούν στο αδυνάτισμα, με τη βοήθεια του φυσικοπαθητικού δρ. Mιχάλη Kυριακίδη. Θα πρέπει να τονίσουμε, πάντως, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Aπλώς αποτελούν ένα ωφέλιμο συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης δίαιτας που, ούτως ή άλλως, πρέπει να κανετε

ΠΡΟΠΟΛΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ



Απο την αρχαιοτητα παρατηρηθηκε οτι οι μελισσες θανατωνουν ζωα (ποντικια , βατραχια) που ειχαν εισχωρησει μεσα στην κυψελη και στη συνεχεια τα σκεπαζουν με ενα ειδικο ρητινοειδες υλικο ,με αποτελεσμα το πτωμα του θανατωμενου ζωου να μενει αφθαρτο στο περασμα του χρονου , σα μουμια. με τον τροπο αυτο το μελισσι αποτρεπει τη δυσαρεστη μυρωδια και την αναπτυξη βακτηριδιακης χλωριδας που συνοδευουν τη σηψη του πτωματοςτου εισβολεα.για πολλα χρονια ξεχαστηκε οτι οι αρχαοι αιγυπτιοι γνωριζαν τις θεραπευτικες ιδιοτητες της προπολης και την χρησιμοποιουσαν σαν φαρμακο , οι αρχαιοι ελληνες και ρωμαιοι την χρησιμοποιουσαν για τη θεραπεια των πληγων .ακομη την χρησιμοποιουσαν για την θεραπεια της γαγγραινας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα