Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για το DNA μας



Ο καθένας μας έχει κατά μέσο όρο 400 «ατέλειες» στο DNA του, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.
Οι περισσότερες από αυτές είναι «σιωπηλές» μεταλλάξεις και δεν επηρεάζουν την υγεία μας, αν και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν αυτές περάσουν στις επόμενες γενιές.
Μερικές επίσης συνδέονται με ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή οι καρδιακές παθήσεις, οι οποίες εμφανίζονται αργότερα στη ζωή μας, υποστηρίζουν οι γενετιστές.

Τα στοιχεία προέρχονται από το μελέτη 1.000 γονιδιωμάτων, η οποία χαρτογράφησε τις φυσιολογικές ανθρώπινες γενετικές διαφορές, από μικροσκοπικές αλλαγές στο DNA έως σημαντικές μεταλλάξεις.
Στη μελέτη, οι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν ολόκληρες γενετικές αλληλουχίες 1.000 φαινομενικά υγιών ανθρώπων από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ανατολική Ασία, για να διαπιστώσουν τι καθιστά τον κάθε άνθρωπο διαφορετικό από τον άλλον, και να συμβάλλουν στην αναζήτηση γενετικών συνδέσεων με ασθένειες.
Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο American Journal of Human Genetics, συνέκρινε τα γονιδιώματα 179 συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν υγιείς κατά το χρόνο που οι ειδικοί έλαβαν δείγμα από το  DNA τους, με μια βάση δεδομένων ανθρώπινων μεταλλάξεων που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Cardiff.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι ένα υγιές άτομο έχει κατά μέσο όρο περίπου 400 δυνητικά επιβλαβείς διακυμάνσεις στο DNA του, και δύο μεταλλάξεις που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με παθήσεις.
«Η έρευνα μας πληροφορεί ότι  τα «λάθη»  στο DNA μας είναι αυτά που καθιστούν τον καθένα μας διαφορετικό, μερικές φορές με διαφορετικές γνώσεις και ικανότητες, αλλά επίσης και με διαφορετική προδιάθεση σε ασθένειες», δήλωσε ο καθηγητής David Cooper του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα