Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ποια φάρμακα και εμβόλια θα μπορούσαν να σταματήσουν την πανδημία Covid-19



Σχεδόν όλες οι κλινικές δοκιμές είναι στα αρχικά στάδια και θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να έχουμε απάντηση σχετικά με το τι είναι αποτελεσματικό.


Ποια φάρμακα και εμβόλια θα μπορούσαν να σταματήσουν την πανδημία Covid-19

Περισσότερα από 70 διαφορετικά προγράμματα έχουν ξεκινήσει για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά της πανδημίας Covid-19. Από τη Gilead Sciences Inc. έως την Johnson & Johnson, εταιρείες κάνουν  αγώνα για την ανακάλυψη και δοκιμή των προϊόντων. Το εμβόλιο είναι πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμο φέτος και η βραχυπρόθεσμη ελπίδα για την καταστολή της πανδημίας βασίζεται στην ανακάλυψη αντι-ιικής θεραπείας που θα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των νοσούντων.
Όσον αφορά το εμβόλιο, περισσότερα από 70 βρίσκονται υπο ανάπτυξη και τουλάχιστον ίδιος αριθμός φαρμάκων δοκιμάζονται-δεν περιλαμβάνεται κάθε πειραματική θεραπεία ή εμβόλιο. Θα προστίθενται καινούργια στη λίστα καθώς ξεκινούν ή προχωρούν κλινικές δοκιμές και φαίνονται υποσχόμενα. Σχεδόν όλα από αυτά τα προγράμματα είναι στα αρχικά στάδια. Με την επιθυμία γρήγορα να έρθει στην αγορά μια αγωγή είναι σημαντικό να δούμε με σκεπτικισμό αληθινά στοιχεία που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Aντι-ιικά

Τα αντι-ιικά φάρμακα δρουν σταματώντας την αναπαραγωγή του ιού ή τη λοίμωξη των κυττάρων. Σε αυτά περιλαμβάνεται οτιδήποτε από θεραπείες πολύπλοκης βιοτεχνολογίας έως παλαιότερα γενόσημα, όπως ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο δοκιμάζεται ευρέως παγκοσμίως. Άλλα παραδείγματα αντι-ιικών είναι πολλά φάρμακα κατά του HIV, αγωγές για την ηπατίτιδα  C, και το φάρμακο κατά της γρίπης Tamiflu.

Gilead Sciences Inc.

Φάρμακο: Remdesivir
Το Remdesivir είναι πειραματικό φάρμακο που στοχεύει γενετικό υλικό  RNA και προορίζεται να σταματήσει την αναπαραγωγή του  SARS-CoV-2. Δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία προηγουμένως κατά του  ιου Ebola, είναι πολύπλοκο να παρασκευαστεί και χορηγείται ενδοφλεβίως.
Τελευταία νέα
Αναφορά ότι ασθενείς στο Σικάγο θα μπορούσαν να έχουν ωφεληθεί από το φάρμακο έδωσαν ώθηση στις μετοχές της εταιρείας στις 16 Απριλίου.
Τα νέα ακολούθησαν υποσχόμενες ειδήσεις, νωρίτερα, από άλλη μικρή ομάδα ασθενών. Τα αποτελέσματα από πιο καταληκτικές δοκιμές αναμένονται σύντομα και θα δείξουν αν ή όχι το φάρμακο δρα και αν ναι σε τι είδους ασθενείς.  Δοκιμή σε σοβαρά νοσούντες αναμένεται να δώσει αποτελέσματα στο τέλος του μήνα και μεγάλη έρευνα με placebo που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως και άλλη έρευνα της εταιρεία σε μετρίως νοσούντες αναμένονται προς τα τέλη Μαΐου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα