Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

COVID-19: Οι συνέπειες του κορωνοϊού στην μικροβιακή αντοχή


Βακτήρια: Συνέπειες της υπερέκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού στα ...
Του Ronan McCarthy, Λέκτορα στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Brunel University London. Πηγή: The Conversation
Οι ηρωικές προσπάθειες ερευνητών και επαγγελματιών υγείας παγκοσμίως θα μας βοηθήσουν τελικά να αποκτήσουμε τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνoϊού. Αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε άλλες διαδεδομένες κρίσεις που επηρεάζουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και να προβλέψουμε τον αντίκτυπο που θα έχει σ’ αυτά ο κορωνοϊός SARS-COV-2 που προκαλεί την πανδημία COVID-19.
Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, σε όλο τον κόσμο, είναι η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Η έλλειψη αποτελεσματικών αντιβιοτικών και η εμφάνιση βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα έχουν οδηγήσει στην κρίση της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά.
Πάνω από το 90% των ανθρώπων θα συνταγογραφηθεί με ένα αντιβιοτικό κάποια στιγμή στη ζωή του. Αλλά δεν διαθέτουμε μια ατελείωτη παροχή αντιβιοτικών για να αντικαταστήσουμε αυτά που δεν είναι πλέον αποτελεσματικά. Και δεν αναπτύσσονται σχεδόν καθόλου νέα αντιβιοτικά. 
Εν τω μεταξύ, τα βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά στα περισσότερα από τα συνήθη αντιβιοτικά και ακόμη σε αντιβιοτικά έσχατης ανάγκης (φάρμακα με σοβαρές παρενέργειες που χρησιμοποιούνται μόνο όταν όλα τα άλλα αντιβιοτικά έχουν αποτύχει). Έτσι, έχουμε φτάσει τώρα σε σημείο που παρατηρούνται λοιμώξεις σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο που είναι ανθεκτικές σχεδόν σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα