Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ"

Και που λες ευτυχία… ευτυχία σε χάσαμε!

Αυτονόητο Νο1 : Τα πάντα γίνονται απο επέμβαση θεών . Το κατέρριψε ο Θαλής και το όνομά του έμεινε στην αιωνιότητα διότι θεμελίωσε αυτό που λέμε "Επιστήμη" .
Αυτονόητο Νο2 : Ένα σώμα για να κινείται διαρκώς θα πρέπει μια δύναμη να το σπρώχνει ΔΙΑΡΚΩΣ . Το κατέρριψε ο Νεύτων και έγινε διάσημος διότι θεμελίωσε τον κλάδο της Φυσικής που λέγεται "Μηχανική".
Αυτονόητο Νο3 : Ο χρόνος κυλά με τον ίδιο ρυθμό είτε κινούμαστε είτε μένουμε ακίνητοι . Το κατέρριψε ο Αϊνστάϊν και ερμήνευσε φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο Διάστημα .
Αυτονόητο Νο4 : Τα άτομα της ύλης ζούν αιώνια . Καταρρίφθηκε απο την Μαρία Κιουρί .
Αυτονόητο Νο5 : Η μάζα και η ενέργεια είναι δύο τελείως ξεχωριστά πράγματα . Το κατέρριψε ο Αίνστάϊν δείχνοντας οτι ύλη και ενέργεια είναι όψεις του ιδίου νομίσματος και μπορεί να έχουμε μετατροπή της μίας στην άλλη . Άνοιξε τον δρόμο προς την εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας .
Αυτονόητο Νο6 : Άλλο πράγμα είναι η ύλη και άλλο πράγμα τα κύματα . Το 1924 ο Γάλλος φυσικός Louis de Broglie (Λουίζ Ντεμπρολή) υποπτεύθηκε οτι υλικά σωμάτια που κινούνται πολύ γρήγορα συμπεριφέρονται σαν κύματα .Τα επόμενα χρόνια η υποψία αυτή αποδείχθηκε πειραματικά οτι ήταν αληθινή . Άνοιξε τον δρόμο προς την κατασκευή του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου .
Βλέπουμε λοιπόν οτι τα μεγάλα άλματα προς τα εμπρός είναι συνδεδεμένα στενά με την κατεδάφιση κάποιων ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ .

Σήμερα πλήθως "αυτονόητων" υπάρχει ακόμη στο μυαλό μας . Ποιό έχει σειρά να καταρριφθεί ; Τί επανάσταση θα φέρει η κατάρριψη ;

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση το επόμενο αυτονόητο που θα καταρριφθεί είναι το "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ" και θα αντικατασταθεί απο το "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ " .. Αυτό θα είναι και το πρώτο αυτονόητο που καταρρίπτεται στον τομέα της Φιλοσοφίας ( όλα τα προηγούμενα ήταν στον χώρο των Φυσικών Επιστημών) .

Γιατί η Φιλοσοφία δεν μπόρεσε , μέχρι στιγμής , να μας χαρίσει την ευτυχία ; Διότι μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ αυτονόητο της Φιλοσοφίας δέν καταρρίφθηκε ! Η Φυσική μας χάρισε πολλά δώρα διότι έξη αυτονόητα καταρρίφθηκαν . Η Φιλοσοφία βρίσκεται ακόμη στην πρό-Θαλή εποχή !
Τί θα μπορούσε να είναι αυτός ο περίφημος ΣΤΟΧΟΣ του ανθρώπου που να μην έχει σχέση με την ευτυχία του ; Ιδού κάποιες ιδέες :
α) Να καθαρίσουμε τον πλανήτη απο την βρωμιά που προκαλέσαμε .
β) Να δημιουργήσουμε ένα πλάσμα ανώτερο ( σε ευφυϊα ) απο τον άνθρωπο ( είτε φτιαγμένο απο κύτταρα είτε απο ηλεκτρονικά κυκλώματα )
γ) Να αυξήσουμε θεαματικά την διαθέσιμη ΓΝΩΣΗ που έχουμε για το Σύμπαν και τους φυσικούς νόμους .
Βλέπετε οτι πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη "ΕΥΤΥΧΙΑ" . Φαντασθείτε όμως αν ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ανθρωπότητα ( ενωμένη κάτω απο μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Φιλοσόφων ) παρατούσε τους ανόητους ανταγωνισμούς και τους πολέμους και την υπερκατανάλωση και προσανατολιζόταν σε αυτούς τους στόχους , πόση ευτυχία θα προέκυπτε !


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα