Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

“‘Ωρα να κοιτάξω μέσα μου”

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωρα να κοιτάξω μέσα μου

Πόσες φορές στην καθημερινή μας ζωή σφίγγουμε τα δόντια, συγκρατούμε τα δάκρυά μας, λέμε στον κόμπο στο λαιμό μας που τελικά είναι λυγμός «κράτα γερά, μη λυθείς τώρα». Κάνουμε κουράγιο, εξαντλούμε τα αποθέματα της υπομονής μας, αφήνουμε να τελειώσει η ενέργεια ακόμα και από τις εφεδρικές μας μπαταρίες.
Μέχρι που φτάνουμε σε ένα σημείο που δεν αντέχουμε άλλο. Έρχονται προειδοποιητικά μηνύματα από το σώμα μας και τη συμπεριφορά μας, κλαίμε πολύ, φωνάζουμε με το παραμικρό, νιώθουμε μόνοι και κλειδαμπαρωνόμαστε σε ένα καβούκι, όπου κουλουριαζόμαστε ανήμποροι, προδομένοι, σαν πληγωμένα παιδιά που όμως δε θα έρθει κανένας «μεγάλος» να μας κάνει να νιώσουμε ασφαλείς και να μας πείσει ότι «όλα θα πάνε καλά».
Είναι όμως θέμα οπτικής γωνίας. Αν επιλέξουμε να δούμε αυτές τις στιγμές που «δεν πάει άλλο» ως ένα δώρο ζωής, τότε θα προσφέρουμε στον εαυτό μας μια μεγάλη ευκαιρία: να αλλάξουμε τα πράγματα για πάντα. Είναι η στιγμή που αποφασίζουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να βάλουμε τις ανάγκες του πάνω από τις ανάγκες των άλλων. Να αναζητήσουμε βοήθεια, για να βγάλουμε μια άκρη, να επιφέρουμε αλλαγές στη ζωή μας, να κάνουμε κάτι για να σταματήσει ο πόνος, η μοναξιά, η αγωνία.
Η αναζήτηση βοήθειας από άλλους ανθρώπους δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά δύναμης. Σημαίνει πως παραδεχόμαστε ότι δε χρειάζεται πια να παριστάνουμε τους τέλειους και να ξεγελάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Σημαίνει ότι δεν είμαστε μηχανήματα, αλλά άνθρωποι. Σημαίνει ότι είμαστε αρκετά γενναίοι, ώστε να κοιτάξουμε στα μάτια την πραγματικότητα και τον εαυτό μας.
Σε τέτοιες στιγμές εσωτερικής αναζήτησης, ανησυχίας, προβληματισμού, κρίσης, απόγνωσης, ειδικά εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι επιστήμονες βρίσκονται στη διάθεσή μας, με επαγγελματισμό, εχεμύθεια και σοβαρότητα, έτοιμοι να μας δεχτούν όπως είμαστε και να μας ακούσουν προσεκτικά, χωρίς επικριτικότητα και να βοηθήσουν όποιον αποφασίσει ότι χρειάζεται υποστήριξη.
Μαζί μπορούμε να αναζητήσουμε τα μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν σε πιο ωφέλιμες κατευθύνσεις και στην καλύτερη ποιότητα ζωής που αξίζετε να έχετε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα