Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

10 φράσεις που βοηθούν ένα αγχωμένο παιδί  1. «Είμαι εδώ, μην ανησυχείς»
Το άγχος έχει τον τρόπο να προκαλεί ανησυχία και φόβο στα παιδιά με αποτέλεσμα να αισθάνονται άσχημα και να είναι υπό συνεχή πίεση. Η συγκεκριμένη φράση μπορεί να ανακουφίσει ένα παιδί ειδικά όταν βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο πίεσης που προέρχεται από το άγχος.
  1. «Εμένα μου λες…»
Με αυτή τη φράση δίνουμε στο παιδί το χώρο να μπορέσει να εκφράσει ότι πραγματικά το αγχώνει χωρίς να το διακόπτουμε, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα.
  1. «Πόσο μεγάλη είναι η ανησυχία που έχεις;»
Βοηθάμε το παιδί να εκφράσει με λέξεις αυτό που το ανησυχεί και να μας δώσει μια ακριβή εικόνα του άγχους του.
  1. «Τι θα σε βοηθήσει να μου μιλήσεις για την ανησυχία σου;»
Άλλη μια φράση που βοηθά το παιδί να απελευθερωθεί και να μιλήσει χωρίς ντροπή και ενδοιασμό για ότι τον αγχώνει καθημερινά.
  1. «Μπορείς να ζωγραφίσεις αυτό που σε αγχώνει;»
Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών δυσκολεύεται να εκφραστεί με λόγια, οπότε η λύση είναι να ωθήσουμε το παιδί να ζωγραφίσει, να σχηματίσει ότι το απασχολεί.

  1. «Ας αλλάξουμε την κατάληξη της ιστορίας που σε απασχολεί»
Ένα αγχωμένο παιδί συνήθως όταν εκφράζεται και εξηγεί αυτό που το απασχολεί, θα ήταν καλό να το βοηθήσουμε να μην πει το δυσάρεστο τέλος των όσων μας εξιστορεί, αλλά να το βοηθήσουμε να το παραλείψει, για να τους δείξουμε ότι από εδώ και πέρα η κατάληξη θα είναι διαφορετική.
  1. «Πες μου όλα όσα σε προβληματίζουν και σε κάνουν να φοβάσαι»
Καλούμε το παιδί να μας πει κάθε δυνατή λεπτομέρεια, πληροφορία των όσων νιώθει και του προκαλούν φόβο και άγχος.
  1. «Τι θα σε κάνει να νιώσεις καλά;»
Αναφέρουμε στο παιδί μια λίστα από στρατηγικές αντιμετώπισης και καταπολέμησης του άγχους και ζητάμε να διαλέξει ποιες από αυτές θέλει να χρησιμοποιήσει για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προσωπικότητα του.
  1. «Ανυπομονώ να ακούσω…»
Δίνουμε πάντα στο παιδί τη σωστή εντύπωση ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε ανά πάσα στιγμή για αυτό που το απασχολεί, έτσι ώστε να μην διστάσει ποτέ να μας μιλήσει.
  1. «Τι χρειάζεσαι από μένα; Πες μου πως θες να σε βοηθήσω…»
Είναι προτιμότερο να ζητήσουμε από το ίδιο το παιδί να μας πει πως επιθυμεί να το βοηθήσουμε, από το να υποθέτουμε συνέχεια και να μην είμαστε σίγουροι για το τι πραγματικά χρειάζεται, εκτιμώντας λάθος την κατάσταση. Δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο ένα ασφαλές περιβάλλον.
Πηγή: gozen.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα