Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΟΓΚΑ – Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2 ΑΠΟ 3

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Το υλικό σώμα δημιουργείται και συντηρείται άμεσα από τις δυνάμεις του αστρικού σώματος. Το αστρικό σώμα και οι αστρικές δυνάμεις είναι κυρίως ρεύμα ζωής ή πράνα. Το ρεύμα ζωής είναι ένα μείγμα συνειδητότητας και ηλεκτρονίων, στο οποίο έχω δώσει το όνομα «ζωητρόνια». Η διαφορά μεταξύ των ζωητρονίων και των ηλεκτρονίων είναι ότι τα ζωητρόνια διαθέτουν νοημοσύνη, ενώ τα ηλεκτρόνια είναι μηχανικά. Ο ηλεκτρισμός που λάμπει μέσα σ’ ένα γλόμπο δεν δημιουργεί τον γλόμπο. Υπάρχει μόνο μια μηχανική σχέση ανάμεσα στον γλόμπο και στον ηλεκτρισμό μέσα σ’ αυτόν.

Αλλά το ρεύμα ζωής που είναι παρόν στο ενωμένο κύτταρο του σπερματοζωαρίου και του ωαρίου, αναπτύσσει αυτό το αρχικό κύτταρο και το κάνει έμβρυο και τελικά ένα πλήρως ανεπτυγμένο ανθρώπινο ον. Η δημιουργική ενέργεια της ζωής του αστρικού σώματος κατεβαίνει μέσα στο υλικό σώμα μέσω επτά λεπτοφυών κέντρων στη σπονδυλική στήλη και στον εγκέφαλο και παραμένει συγκεντρωμένη μέσα σ’ αυτά κέντρα και μέσω αυτών εκφράζεται εξωτερικά. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες μετά τη σύλληψη, μπορεί να γίνει διακριτό στο έμβρυο ένα «αυλάκι νεύρου». Απ’ αυτήν την αρχική φάση ανάπτυξης σχηματίζεται η σπονδυλική στήλη, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα και απ’ αυτά τα μέρη διαμορφώνεται ο υπόλοιπος ανθρώπινος οργανισμός – όλα αυτά οφείλονται στη λειτουργία του αστρικού σώματος.

Όπως το υλικό σώμα διαθέτει έναν εγκέφαλο, εγκεφαλονωτιαίο μυελό με ζευγάρια νεύρων που σχηματίζουν πλέγματα στην περιοχή του αυχένα, της ράχης, την οσφυϊκή περιοχή, την περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα, και ένα περιφερειακό νευρικό σύστημα με πολλές διακλαδώσεις, έτσι και το αστρικό σώμα διαθέτει έναν αστρικό εγκέφαλο χιλίων ακτίνων (τον χιλιοπέταλο λωτό), μια αστρική σπονδυλική στήλη με λεπτοφυή κέντρα φωτός και ενέργειας και ένα αστρικό νευρικό σύστημα, του οποίου οι μυριάδες φωτεινοί δίαυλοι ονομάζονται νάντι. Η φυσιολογία του αστρικού σώματος δίνει ζωή στη φυσιολογία του υλικού σώματος. Το αστρικό σώμα είναι η πηγή των δυνάμεων και των οργάνων των πέντε αισθήσεων της αντίληψης και των πέντε της δράσης. Το αστρικό νευρικό σύστημα διοχετεύει τη ζωή ή πράνα στις πέντε διαφοροποιημένες μορφές της που στο υλικό σώμα εκδηλώνονται ως κρυσταλλοποίηση, κυκλοφορία του αίματος, αφομοίωση, μεταβολισμός και απέκκριση. 


Η κύρια αστρική σπονδυλική στήλη φωτός, η σουσούμνα, έχει μέσα της δύο ακόμα φωτεινές σπονδυλικές στήλες. Η σουσούμνα, ή εξωτερικό κάλυμμα φωτός, ελέγχει τη χονδροειδή λειτουργία των αστρικών ζωητρονίων (αυτών που συνδέονται με όλες τις λειτουργίες που εκτελούνται από τα επτά εγκεφαλονωτιαία κέντρα με τα πέντε δονητικά δημιουργικά στοιχεία τους – τη γη, το νερό, τη φωτιά, τον αέρα και τον αιθέρα) που δημιουργούν και συντηρούν το υλικό σώμα. Η σουσούμνα εκτείνεται από το μουλαντάρα τσάκρα, ή κέντρο του κόκκυγα, μέχρι τον εγκέφαλο. Στη σουσούμνα υπάρχουν τα επικουρικά δύο αστρικά νάντι σε κάθε πλευρά της – στην αριστερή πλευρά της είναι το ίντα· στη δεξιά πλευρά της, το πίγκαλα. Αυτά τα δύο νάντι, τα κυριότερα από τα 72.000 νάντι, συνιστούν τους πρωταρχικούς διαύλους του αστρικού συμπαθητικού νευρικού συστήματος – το οποίο με τη σειρά του ελέγχει το αντίστοιχο συμπαθητικό νευρικό σύστημα του χονδροειδούς υλικού σώματος.

Μέσα στη σουσούμνα βρίσκεται η δεύτερη σπονδυλική στήλη που ονομάζεται βάτζρα, που παρέχει τις δυνάμεις της διεύρυνσης, της σύσπασης και όλες τις δραστηριότητες της κίνησης του αστρικού σώματος. Το βάτζρα εκτείνεται προς τα πάνω από το σβαντιστάνα τσάκρα, ή κέντρο του ιερού οστού. Μέσα στο βάτζρα κρύβεται η αστρική σπονδυλική στήλη τσίτρα, που ελέγχει τις πνευματικές δραστηριότητες (αυτές που σχετίζονται με τη συνειδητότητα). Οι δραστηριότητες αυτών των τριών αστρικών σπονδυλικών στηλών ελέγχονται κυρίως από τον αστρικό εγκέφαλο ή σαχασράρα των χιλίων ακτίνων. Συγκεκριμένες ακτίνες ζωής και νοημοσύνης, από το χιλιοπέταλο λωτό, αντανακλώνται άμεσα στα διάφορα αστρικά εγκεφαλονωτιαία κέντρα, δίνοντας σε καθένα τις χαρακτηριστικές του δραστηριότητες και τη χαρακτηριστική του συνειδητότητα, ακριβώς όπως τα τμήματα του υλικού εγκεφάλου είναι συνδεδεμένα με συγκεκριμένα νεύρα και νευρικά κέντρα στα υλικά πλέγματα της σπονδυλικής στήλης.


 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα