Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΟΓΚΑ – Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1 ΑΠΟ 3



Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Ο υλικός κόσμος δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από αδρανής ύλη. Η εγγενής ζωή και η ζωντάνια όλων των μορφών, από το άτομα και τα μόρια ως τον άνθρωπο, προέρχονται από τις λεπτοφυείς δυνάμεις του αστρικού κόσμου. Αυτές με τη σειρά τους προήλθαν από τις ακόμα πιο λεπτοφυείς δυνάμεις της αιτιατής ή ιδεατής δημιουργίας, των δημιουργικών δονητικών σκέψεων που εκπορεύονται από τη συνειδητότητα του Θεού. Ο άνθρωπος, ο μικρόκοσμος, είναι από κάθε πλευρά μια επιτομή του μακρόκοσμου. Το υλικό του σώμα είναι χονδροειδής ύλη. Η ζωή του και η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται μέσω των αισθήσεων και να γνωρίζει μέσω της συνειδητότητας εξαρτώνται από τις λεπτοφυείς δυνάμεις του αστρικού και του αιτιατού του σώματος – που είναι όργανα της διαμένουσας εκεί ψυχής, ή εξατομικευμένης συνειδητότητας του Θεού. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
[Στο Brain Revolution (New York: Bantam Books, 1973), η Marilyn Ferguson γράφει: «Μέσω μυριάδων αλληλεπιδράσεων στον εγκέφαλο, αντιλαμβανόμαστε· οι αισθήσεις μας επιλέγουν τα ερεθίσματα, οι εγκεφαλικές δομές ερμηνεύουν τα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχει κάποιο απόλυτο μοντέλο πραγματικότητας εκεί έξω με το οποίο να μετρήσουμε τις αντιλήψεις μας και να δούμε αν είναι αληθινές ή πλασματικές. […] Ένα τριαντάφυλλο είναι ένα τριαντάφυλλο μόνο επειδή ο άνθρωπος το βλέπει έτσι· χωρίς αυτόν, θα ήταν απλώς ένα σχέδιο στροβίλων ενέργειας».

«Οι αισθήσεις συνήθως εκτελούν δύο θαύματα», λέει ο Robert Ornstein, Ph.D., στο The Psychology of Consciousness (New York: Penguin Books, 1986). «Πρώτον, κάθε αισθητήριο όργανο μετατρέπει ένα συγκεκριμένο είδος υλικής ενέργειας –τα βραχέα κύματα φωτός, τα μόρια της ξινής γεύσης– σ’ ένα διαφορετικό είδος ενέργειας: την ηλεκτροχημική διαδικασία της πυροδότησης των νεύρων. Κάθε αίσθηση έχει εξειδικευμένους υποδοχείς, που είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή της εξωτερικής ενέργειας από μία μορφή σε άλλη και τη μετατροπή της σε γλώσσα του εγκεφάλου. Τα μάτια μετατρέπουν σε άλλη μορφή ενέργειας το φως, τα αυτιά μετατρέπουν σε άλλη μορφή ενέργειας τα κύματα του ήχου, η μύτη μετατρέπει σε άλλη μορφή ενέργειας τα αέρια μόρια. Δεύτερον, σε κάποιο σημείο στο αισθητήριο και το εγκεφαλικό σύστημα, υπάρχει και μια δεύτερη μετατροπή: Τα δισεκατομμύρια των ηλεκτρικών εκρήξεων και χημικών εκκρίσεων της “πυροδότησης των νεύρων” γίνονται δέντρα και επιδόρπια, ψάρια και γέλιο – ο συνειδητός κόσμος της ανθρώπινης ύπαρξης.
»Αυτά τα δύο θαύματα συμβαίνουν κάθε στιγμή της ζωής μας και είναι τόσο συνεχή και συνηθισμένα που, φυσικά, δεν έχουμε επίγνωσή τους. Είμαστε σε καλό δρόμο ως προς την ανακάλυψη της λειτουργίας του πρώτου θαύματος, αλλά όλοι οι επιστήμονες παραμένουν σαστισμένοι ως προς το δεύτερο».
Ο Αυστραλός φυσικός Raynor Johnson το έθεσε με τον εξής τρόπο: «Καθεδρικούς ναούς και φυτά, έργα τέχνης και σιδερένια αντικείμενα – τι κόσμο έχει οικοδομήσει ο νους από τις ηλεκτρικές καταιγίδες που συμβαίνουν μέσα σε μερικά κυβικά εκατοστά φαιάς ουσίας!». (Σημείωση του Εκδότη)]


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα